Thailanda 2Phuket este a doua cea mai mare insula din Thailanda, este inconjurata de 36 de insule mai mici si se gaseste la o distanta de 862 de kilometri de Bangkok. Aceasta este una dintre cele mai renumite destinatii turistice din Thailanda, atragand un numar impresionant de turisti din toate colturile lumii, carora le ofera numeroase activitati interesante de agrement, ecoturism si sport. Cunoscuta sub numele de “Perla Thailandei”, insula Phuket le are pe toate: insulite si golfuri cu peisaje uimitoare, mare clara de un albastru curat si plaje cu nisip fin si alb care se intind sub nucile de cocos proaspete.

Perioada noiembrie – februarie este cea mai prielnica si cea mai placuta pentru a vizita Phuket, deoarece atunci vremea este perfecta, clima este prietenoasa, iar temperaturile sunt in jur de 30 de grade Celsius in timpul zilei si de 23-25 grade Celsius pe timp de noapte. Daca, insa, vei dori sa mergi in Phuket in perioada martie – mai, vei avea parte de vreme mult prea calda. Intre lunile mai si octombrie este sezon de varf, iar aglomeratiile nu sunt pe placul tuturor.

Phuket este locul ideal pentru inot, navigatie, scufundari pentru a explora lumea din viata marina abundenta si recifele de corali, sporturi de apa si multe alte activitati interesante si distractive. Phuket este, de asemenea, cunoscut pentru al sau Centru de Recreatie, in care muzica si dansul insotite de performantele uluitoare ale tigrilor si elefantilor, precum si “FantaSea Show” fac deliciul turistilor care doresc sa traiasca la maxim fiecare clipa in Thailanda. In plus, turistii au parte in Phuket de multe centre comerciale cu obiecte traditionale de artizanat, imbracaminte din matase, perle, bijuterii si antichitati, toate la preturi rezonabile.

Daca ai de gand sa vizitezi insula Phuket, iata 5 excursii care merita sa fie incercate:

  1. Insulele Phi Phi cu barca

Turul in jurul insulelor Phi Phi se face cu barca cu motor intr-o excursie de o zi. Arhipelagul Phi Phi are in componenta sase insule – Phi Phi Don, Phi Phi Leh, Koh Bida Nok, Koh Bida Nai, Insula Mosquito si Insula Bambus, toate fiind situate la circa 45 de minute de mers cu barca cu motor din Phuket.

Acest tur al insulelor Phi Phi ofera turistilor prilejul de a vizita mai multe obiective turistice, de a opri la diferite golfuri de o frumusete rara si de a se relaxa pe plaje cu adevarat spectaculoase. Turistii nu au voie sa rateze aici Plaja Maimutelor si Laem Thong de pe insula Phi Phi Don, plajele insulei Bambus, Maya Bay, Pi-Leh Bay, Loh Sama Bay si Pestera Vikingilor de pe insula Phi Phi Leh, si, nu in ultimul rand, frumoasa insula mica Khai Nok, care se gaseste la cativa kilometri de largul coastei de est a Phuket-ului. O zi plina si de neuitat in care ai ce vedea!thailanda

  1. Cu caiacul la Phang Nga Hong

Acesta este cel mai bun mod de a descoperi misterioasele honguri (pesteri cu tavan prabusit) Phang Nga Hong. Caiacul, vaslit de un ghid, pleaca de la Ao Po Pier dupa-amiaza devreme. Excursia include, de asemenea, un pranz usor, care include fidea, rulouri de primavara, salata si fructe, acesta fiind servit pe masa din centru.

Dupa ce vei manca pe saturate, ajungi in primul hong In jur vei observa vulturi de mare cu burta alba, carora ghidul le poate oferi cateva bucati de carne de pui, pe care acestia le vor prinde din zbor. Pasarile nu sunt periculoase, asadar nu ar trebui sa iti fie teama sa iei parte la aceasta experienta unica.

Mangrove Hong, Pestera Diamantului si Pestera Liliecilor sunt unele dintre locurile pe care le vei vizita in aceasta excursie cu caiacul, unde vei avea ocazia sa observi viata salbatica, bancuri thailandeze, habitatul natural al mai multor specii de animale, formatiuni geologice deosebite si multe alte atractii natural spectaculoase.Phuket - Thailanda

  1. Phuket FantaSea Show

Acesta este cel mai grandios si faimos spectacol din insula Phuket. Cu o distributie de sute de artisti, elefanti si alte animale exotice care intra in mod elegant in aceasta poveste care imbina traditia cu fantezia, iti este asigurata o seara minunata aici!

Dar extravaganta nu se opreste aici! FantaSea Show gazduieste, de asemenea, unul dintre cele mai mari bufete din intreaga Asie, care este plasat intr-un parc tematic, cu carnaval, o multime de jocuri, oportunitati de cumparaturi, un palat al elefantilor, un centru de aventura si multe alte puncte atractive. Este un spectacol grandios, impresionant, distractiv si exotic, care nu are voie sa lipseasca din planul tau de vacanta in Phuket!FantaSea Show

  1. Bamboo rafting nature tour

Experientele cu raftingul din bambus la Khao Lak sunt spectaculoase. Acest loc se gaseste la nord de orasul Phuket, la o distanta de circa 100 de kilometri. Aceasta experienta inseamna mult mai mult decat o simpla plimbare cu raftingul pe apa. Inseamna ocazia de a intra in zona naturala a mai multor animale salbatice, printre care se numara elefantii, testoasele, crocodilii si o multime de specii de pesti si de pasari.

Un pic mai sus de Khao Lak se gaseste Asia Safari Camp, cu o mini-gradina zoologica si mai multi elefanti care pot fi calariti de doritori. Este o experienta uluitoare, pe care o poti face chiar aici, in Phuket! Elefantii sunt incredibil de blanzi, pot duce in spate chiar si trei persoane si sunt deseori distrasi de mugurii de bambus pe care ii prefera mereu inainte de orice alt tip de hrana.Bamboo rafting nature tour

  1. Insula Phuket si tur de oras

Aceasta este introducerea perfecta in ceea ce inseamna explorarea insulei Phuket. Acest tur de jumatate de zi se face cu minivanul, care te va duce in cele mai faimoase locuri culturale si pitoresti ale Phuket-ului, oferindu-ti privilegiul de a vedea indeaproape frumusetile insulei, la un pret extrem de mic. Turul include o plimbare cu minivanul de-a lungul coastei pitoresti, de la Patong la Karon, la Kata si la plajele Rawai. Masina va opri la celebrul “3 Beaches Viewpoint”, care se gaseste un pic mai sus de Kata Noi, precum si la Promthep Cape, intr-un sat de tigani chiar pe plaja Rawai si, desigur, la cel mai mare templu din Phuket, Wat Chalong.Wat Chalong

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.