Sursa foto: zhu difeng/Shutterstock.com

Orice vizită în China ar fi incompletă fără o plimbare pe Marele Zid Chinezesc. Chinezii cred că dacă nu ai mers pe Marele Zid măcar o dată în viață, nu ești om cu adevărat.

Considerat una dintre Cele Șapte Minuni Noi ale Lumii, Marele Zid Chinezesc este cea mai mare construcție ca volum de pe întregul glob,  având o lungime de 21.196,18 kilometri, deși în prezent mai stau în picioare doar circa 5000 de kilometri. De-a lungul munților situați la nord de Beijing există mai multe locații grozave pentru o plimbare pe zid. Dar care dintre porțiuni este cea mai bună pentru o plimbare?

Iată, înainte de toate, câteva informații despre istoria acestei construcții uimitoare:

După cum știm cu toții, Marele Zid Chinezesc a fost construit pentru a apăra frontiera de nord a Chinei. Istoria sa datează din perioada anilor 770 – 256 î. Hr., când împărații statului au construit dispozitive defensive în jurul frontierei. Prin urmare, vei găsi turnuri de veghe, turnuri de baliză și diferite cetăți pe diferite zone ale Zidului.

De-a lungul timpului, mai mulți împărați din diferite dinastii au renovat și reconstruit Marele Zid. Cea mai mare amploare de lucru a avut loc în dinastia Ming, în urmă cu aproximativ 500 de ani.

În ultimele decenii, guvernul chinez a lucrat din greu pentru a restabili și menține acest patrimoniu cultural neprețuit. Cea mai complexă renovare a fost făcută la Badaling în anul 1957.

Secțiunile Marelui Zid Chinezesc în zona Beijingului:

La Beijing, există patru secțiuni ale Marelui Zid din China, considerate a fi și cele mai faimoase. Fiecare dintre ele are atracțiile sale unice. Badaling este cel mai bine restaurat. Juyongguan se găsește în locația cea mai strategică. Simatai este cea mai abruptă și cea mai periculoasă. Iar Mutianyu întrunește toate caracteristicile celorlalte.

Dacă ai suficient timp și dacă ai o formă fizică bună, îți sugerăm să le vizitezi pe toate. În caz contrar, alege o singură secțiune și bucură-te de experiență, deoarece te asigurăm ca nu se va compara cu nimic altceva!

Marele Zid Chinezesc – Badaling

Secțiunea Badaling a trecut printr-o restaurare masivă. Unii oameni chiar se referă la ea ca fiind „noua antică”. Aici vei observa călători de toate tipurile, de la oameni îmbrăcați în costume și doamne pe tocuri la oameni îmbrăcați casual sau sport. Acesta este un semn ca Badaling este pentru toată lumea. După plimbare, îți recomandăm să te întorci cu telecabina.

Badaling are, de asemenea, cei mai mulți vânzători de suveniruri. Aceștia tind să fie destul de insistenți cu vizitatorii, prin urmare să nu fi uimit că unul dintre ei te va urmări chiar și câțiva metri încercând să-ți vândă ceva.

Marele Zid Chinezesc – Juyongguan

Marele Zid de la Juyongguan este renumit pentru semnificația sa militară strategică. Chinezii au descris  Juyongguan ca fiind asemenea „unui singur om de pază peste care nu pot trece nici zece mii de soldați”.

În afară de locația sa strategică, Juyongguan este renumit pentru frumusețea peisajelor din jur. Această secțiune de zid a fost construită pe o vale de 15 kilometri, înconjurată de straturi de munți și de păduri. De fapt, Juyongguan este considerat a fi unul dintre cele mai pitorești locuri din apropierea Beijingului.

Această porțiune de zid ar putea fi însă destul de dificil de parcurs. Cu toate acestea, nu este la fel de solicitantă precum Simatai, care este cea mai abruptă. Chiar și așa, trebuie să fii echipat corespunzător pentru a parcurge zidul fără probleme.

Marele Zid Chinezesc – Simatai

Despre Simatai se spune că este cea mai originală, cea mai calmă, dar și cea mai periculoasă și spectaculoasă secțiune a Marelui Zid Chinezesc.

Iar pentru că Simatai se găsește încă în starea sa inițială, neavând vreo restaurare, trebuie să fii foarte atent când o străbați, deoarece există o mulțime de cărămizi și de ruine ce ar putea cădea dintr-un moment în altul. Cu toate acestea, dacă dorești să vizitezi autenticul Zid, neatins de 500 de ani, acesta este locul în care trebuie să ajungi!

Marele Zid Chinezesc – Mutianyu

Vizitarea Marelui Zid pe porțiunea Mutianyu ar putea fi alegerea cea mai bună! Este bine restaurat, se găsește aproape de Beijing, nu este prea aglomerat și nici nu te va supune unui efort fizic extraordinar. În plus, peisajul înconjurător este frumos pe tot parcursul anului!

Însumează 800 de trepte în sus și în jos. Dacă ești foarte comod sau dacă ești însoțit de copii, poți alege să călătorești cu telecabina. Cu toate acestea, adevărata experiență a Marelui Zid Chinezesc se trăiește doar parcurgându-l pe propriile picioare.

Îți dorești să descoperi frumusețile Chinei anul acesta? Intră pe link-ul următor pentru a analiza oferta noastră: https://croaziere.dertour.ro/circuit-descopera-china/