Sursa foto: Michael Dechev/Shutterstock.com

Bulgaria reprezintă, fără doar și poate, una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români. Vecinii de la sud de Dunăre au reușit să construiască în ultimii ani un adevărat magnet pentru turiși, al cărui punct central este litoralul. Numeroasele stațiuni litorale care se întind de la Nord la Sud se remarcă prin câteva lucruri pe care în România le găsești ceva mai greu:

  • Prețuri decente;
  • Servicii all inclusive de cea mai bună calitate;
  • Peisaje deosebit de frumoase.

Clima din Bulgaria este foarte plăcută, temperatura aerului pe timpul verii având o medie de 27 de grade Celsius iar plajele au nisip fin și intrări line în mare. Este, așadar, o alternativă perfectă pentru aglomeratul litoral românesc. Unde să mergi, însă, atunci când mergi în Bulgaria?

  1. Balcic. Este cea mai la îndemână variantă pentru românii dornici de o vacanță ieftină. Foarte aproape de România, Balcicul se laudă cu castelul Reginei Maria a României și cu o gradină botanică extre de bine îngrijită. Câteva zile în Balcic îți pot oferi relaxarea de care ai nevoie, cu peisaje frumoase, multe restaurante cu mâncare deliciioasă și o plajă frumoasă, deși puțin cam îngustă. Marele avantaje al stațiunii este că se află la doar 65 de km de vama veche.
  2. Albena. Este foarte aproape de Balcic, doar 12 km despărțind această stațiune de oaza de liniște a reginei Maria. Dacă vrei un sejur liniștit în care să practici tot felul de sporturi interesante, precum schi-jet, wind surfing sau tir cu arcul și să te bălăcești în cel mai mare parc acvatic din zonă, este locul perfect. Albena nu este doar o destinație de relaxare, ci și una ideală pentru tratamente balneare. Unitățile de cazare de aici sunt perfecte, multe hoteluri fiind chiar pe plajă și având în dotare piscine mari și atractive. Te poți orienta pe Dertour pentru a descoperi cele mai bune oferte.
  3. Nisipurile de Aur. Cu cât mergem mai în sud, cu atât opțiunile sunt mai atractive. Nisipurile de Aur își respectă numele, oferindu-le turiștilor niște plaje incredibile, cu nisip fin și o lungime de 3.5 km. Construită în cea mai mare parte după 1990, este o stațiune modernă, cu numeroase oportunități de distracție, cu restaurante perfecte pentru gurmandul din tine și cu foarte multe activități interesante. Tot variantele All Inclusive sunt atracția principală pentru turiștii români, foarte multe hoteluri trecând la nivelul Ultra All Inclusive, cu servicii complete de-a lungul întregului sejur.
  4. Obzor. Este ceva mai departe, însă este o stațiune în care te poți relaxa liniștit pentru câteva zile. Nu este gălăgioasă, are o vreme perfectă și are cazări pe măsură.
  5. Nessebar. Dacă vrei ceva mai mult decât simpla plajă și serviciile All Inclusive, Nessebar este destinația perfectă. Este un oraș care poate trece fără probleme drept un monument istoric în aer liber. Vei descoperi aici biserici de sute de ani, case construite din piatră și străduțe înguste înțesate de restaurante. Are o climă ideală chiar și în perioadele mai reci, fiind o atracție de toamnă ideală.

Lista cu stațiuni poate continua. Bulgaria a reușit să construiască și alte perle ale litoralului, cum ar fi Sunny Beach , Sozopol  sau Duni, fiecare cu personalitatea ei și cu atracțiile ei. Ceea ce este cert însă, este că o vacanța în Bulgaria este foarte atractivă și de cele mai multe ori mai ieftină decât în România, motiv pentru care merită să o iei în considerare.

Pentru oferte, intră aici!