Insula Kos (9)Insula Kos ofera turistilor ocazia de a vizita plaje frumoase, complexuri moderne de hoteluri si cultura antica greaca. Hipocrate, parintele medicinei, s-a nascut si, de asemenea, a predat in orasul Kos, acesta fiind un alt motiv pentru a vizita exotica insula greceasca.

Putini sunt oamenii care declara ca insula Kos, a treia insula ca marime dintre insulele Dodecaneze, nu este un loc fermecator. Fiind aproape de coastele Asiei Mici, aceasta este, cu siguranta, o zona ideala in care sa-ti petreci vacanta de vara. Kos ofera soare, mare, relaxare, activitati de distractie si, nu in ultimul rand, cultura.

La sosirea in port, randurile de palmieri, fortul si minunatele cladiri neoclasice si coloniale se inalta falnic pe acest pamant exotic, oferind turistilor un aer cald si prietenos, necesar unei vacante de vis. Insula Kos este, in plus, cea mai verde si mai fertila insula din acest grup, fiind a doua cea mai populara si cea mai vizitata insula dupa cosmopolita Rhodos. La prima vedere, Kos poate fi un pic dezamagitoare din cauza numeroaselor baruri si complexuri hoteliere care se afla pe coasta marii. Cu toate acestea, in timp ce vei vizita orasul si insula, descoperind locurile sale arheologice, satele pitoresti si plajele excelente, te vei indragosti iremediabil de aceasta destinatie de vacanta. Mai mult, faptul ca vei gasi la tot pasul biciclete cu care sa te plimbi pe insula, Kos ti se va parea o destinatie de vacanta si mai fermecatoare.

Insula este suficient de mare incat sa nu para supraaglomerata si inca exista multe zone de coasta goale, de care sa se bucure oamenii care prefera sa scape de locurile aglomerate. Combinatia de plaje de nisip fin si obiective turistice istorice si culturale reprezinta principalul motiv pentru care turistii aleg insula Kos ca destinatie de vacanta, in locul celorlalte insule grecesti.

Odata ajuns pe insula Kos vei descoperi un amestec de antic grecesc, roman, medieval, musulmani si elemente culturale italiene, care asigura fundalul pentru o destinatie cosmopolita remarcabila. In conformitate cu mitologia greaca, Kos este tara sfanta a lui Asclepiads, zeul vindecarii. Descoperirile arheologice dovedesc ca aceasta insula a fost locuita inca din vremurile preistorice.

Orasul Kos

Daca te saturi sa te tot relaxezi pe sezlongurile din plajele exotice ale insulei Kos, ai putea sa faci o zi de pauza in care sa vizitezi frumosul oras Kos. La sosirea in port, vei vedea exact in dreapta portului impunatorul si bine conservatul Castel Neranja, construit in secolul al XV-lea de catre Cavalerii Sfantului Ioan. Castelul are vedere catre portul de agrement recent construit, care este captusit de o multime de cafenele atractive si este plin de barci cu motor si vele de toate formele si marimile. Daca mergi pe jos pe podul care leaga castelul de Piata Lotzia, vei putea observa un platan vechi cu o circumferinta de 14 metri, in umbra caruia, conform legendei, Hipocrate obisnuia sa isi educe elevii. Localnicii se aduna pentru a imbratisa acest copac imens in fiecare an, in data de 1 septembrie, pentru a putea acumula si ei putin din longevitatea pe care o are copacul. La sud de Piata Lotzia, vei gasi un loc plin de antichitati romane si grecesti, sala veche de sport fiind cea mai remarcabila.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

 Insula Kos (1) Insula Kos (2) Insula Kos (3) Insula Kos (4) Insula Kos (5) Insula Kos (6) Insula Kos (7) Insula Kos (8)