Santorini 6Grecia este o tara cu multe surprize placute, dar mai ales cu multe insule. Cele cateva mii de insule si insulite ies din mare intr-un mod unic si reusesc sa surprinda turistii cu peisaje, nisip, mare si o viata ca-n povesti.

Dintre toate insulele insa, exista cateva care ies in evidenta. Una dintre ele este Santorini, o destinatie de vacanta care, desi nu este tocmai ieftina, este apreciata de un numar din ce in ce mai mare de oameni.

Denumita si Thira, insula Santorini se remarca prin peisaje si constructii spectaculoase si prin faptul ca este formata pe un crater vulcanic, inca activ. Turistul ajuns aici poate admira apusurile romantice, peisajele deosebite si se poate delecta cu mancare delicioasa si vinuri impresionante.

Santorini este un loc perfect pentru fotografii, deoarece este impresionanta atat atunci cand este privita din largul marii, cat si atunci cand este analizata pas cu pas.

Ce este de vazut pe aceasta insula?

Exista o multime de locuri numai bune de vizitat pe Santorini, care mai de care mai interesante:

Satul Thira. Este cea mai importanta localitate din Santorini, fiind si capitala insulei. Este situat in vestul insulei, pe o stanca ce are inaltimea de 260 de metri. De aici, imaginea asupra vulcanului este impresionanta. In anul 1956, satul a fost distrus aproape in intregime de un cutremur provocat de vulcanul insulei. Din fericire, o parte din cladirile secolului 18 au reusit sa ramana intacte si sa faca subiectul vizitelor din ziua de astazi. Thira se remarca prin cladiri albe, cu ferestre, usi si acoperisuri albastre, care il transforma intr-un sat unic in lume.

Satul Oia. Daca vrei sa vezi un apus de soare cu adevarat deosebit, atunci acest sat este locatia perfecta. Se afla la 12 km in nordul satului Thira si este cel mai pitoresc loc de pe intreaga insula. Este o localitate eleganta, cu case frumoase si strazi foarte inguste si este intesat de taverne, cafenele si magazine, in care te poti relaxa, admirand privelistea din jurul tau. Foarte linistit, satul Oia a atras de-a lungul timpului o multime de artisti care au hotarat sa isi gaseasca o locuinta aici.

Portul Ammoudi. Este un port incantator, care serveste satul Oia si care este concretizat intr-o localitate de mici dimensiuni, construita in jurul unui golf natural. Portul nu este la fel de aglomerat ca si satul Oia sau satul Thira, insa poti gasi si aici cateva taverne si o multime de barci de agrement si de pescuit, cu ajutorul carora sa iti ocupi timpul si stomacul.

Satul Firostefani. Daca vrei sa ai o imagine perfecta asupra satului Thira, trebuie sa ajungi in nordul acestuia, unde se afla Firostefani. Este o localitate mica de unde poti vedea vulcanul intr-o perspectiva cu adevarat noua. Aici vei gasi o multime de restaurante, de hoteluri si de cafenele, toate colorate in culori vii si extrem de atragatoare pentru turistii care ajung aici. De regula, magazinele, cafenelele si tavernele sunt situate pe strada principala.

Satul Imerovigli. Nu este la fel de cunoscut si de aglomerat ca si satele prezentate mai sus, insa este cu siguranta o localitate care merita sa fie vazuta. Acest lucru este conturat si de numele sau, in conditiile in care Imerovigli inseamna „loc de vazut”. De fapt, denumirea vine de la faptul ca in trecut, era satul de unde localnicii puteau sa vada apropierea unor nave de pirati. Imerovigli este satul unde poti descoperi o multime de traditii si cladiri traditionale. Evident, nu lipsesc nici de aici cafenelele cu vedere la caldera, tavernele si magazinele. Un lucru impresionant pe care il vei gasi pe Imerovigli este o stanca uriasa pe care a fost construit un castel in secolul al XIII-lea. Din pacate, castelul a fost abandonat la inceputul anilor 1800.

Satul Kamari. La 10 km in sud est de Thira se afla satul Kamari, cunoscut pentru cluburile de noapte si facilitatile moderne pe care le ofera. Plaja de aici are un nisip negru, care atrage orice turist dornic sa vada ceva deosebit iar satul este construit langa o stanca imensa, care iese din mare. Noaptea, stanca straluceste in intuneric oferind imagini extraordinare.

Turistii din Santorini mai pot vizita si satul Perissa sau satul Pyrgos, care a fost capitala insulei pana in anii 1800. Toate zonele ofera aceleasi lucruri: localnici de la care ai ce invata, cladiri foarte frumoase si peisaje mirifice.

Daca ai ajuns in Santorini cu scopul de a face plaja, trebuie sa stii ca exista doua plaje cu adevarat frumoase pe insula. Una dintre ele este Red Beach, unica datorita rocilor vulcanice negre si rosii, in timp ce alta este plaja Vlychada, o plaja lunga, cu structura stancoasa si un peisaj care iti va taia rasuflarea.

Care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le ratezi, daca ai ajuns in Santorini?

Este evident faptul ca intr-o saptamana de vacanta, sau chiar in doua saptamani, este destul de greu sa vizitezi tot ceea ce se poate vizita si sa incerci tot ceea ce se poate incerca. Din acest motiv este bine sa iti alegi cu atentie lucrurile pe care le faci. Iata, asadar, cateva lucruri pe care nu trebuie sa le ratezi pe aceasta insula:

  • Sa vezi un apus de soare in Oia. Toata lumea lauda apusurile de soare de aici, asadar, nu trebuie sa fie ratate;
  • Degusti un vin local la una dintre cramele insulei;
  • Admiri caldera vulcanului Santorini, de la inaltimea satului Thira;
  • Vizitezi vestigiile civilizatiei de aici si neaparat, sa strabati un drum, pe spatele unui magar;
  • Savurezi o cafea delicioasa la una dintre terasele situate pe stanci. Privelistea este impresionanta si iti va ramane intiparita in minte pe termen lung.

Ce trebuie sa stii inainte de a pleca in vacanta pe aceasta insula?

Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le cunosti foarte bine. In primul rand, daca mergi vara trebuie sa ai la tine un intreg arsenal, format din creme de protectie, palarii de soare sau incaltaminte de inot. Verile de aici sunt foarte calduroase si daca nu acorzi atentie acestui fapt, s-ar putea sa iti transformi vacanta intr-un moment neplacut.

In ceea ce priveste mancarea, o masa poate sa ajunga la 20 de euro pentru o persoana si o bere la 3 euro, asadar, trebuie sa te inarmezi cu un buget destul de consistent, daca vrei sa te bucuri din plin de calatoria in Santorini.

Pentru oferte de cazare si pachete charter spre Santorini, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Santorini 5

Santorini 4

Santorini 3