Maroc

Plaja Maroc – By KajzrPhotography/shutterstock

In cazul in care nu ai auzit, Marocul este binecuvantat cu o sumedenie de plaje exotice superbe. Desigur, cei mai multi oameni calatoresc in aceasta tara pentru cultura lor plina de culoare si pentru ceaiul marocan, dar de ce sa nu te bucuri si de plaje daca tot ajungi pe acest taram minunat?

In timpul verii, vremea ti s-ar putea parea putin prea calduroasa, asadar daca vrei sa iti petreci mare parte a vacantei tale in Maroc la plaja, cel mai bine ar fi sa mergi acolo in perioada martie-noiembrie.

Iata ce plaje din Maroc sunt considerate a fi cele mai frumoase:

1. Plaja Tcharrana

Cine nu ar vrea sa fie aici chiar acum? Situata in orasul de coasta Nador, aceasta plaja cu nisip fin, auriu si cu apa limpede si cristalina este locul perfect pentru relaxare.

Sa nu mai vorbim ca exista o multime de trasee de drumetie in regiune.

2. Plaja Agadir

Plaja Agadir

Plaja Agadir – By saiko3p/shutterstock

Ideala pentru cei care calatoresc alaturi de familie, plaja Agadir din Maroc poate fi destul de aglomerata, in special in timpul sezonului de varf.

Poate fi aglomerata atat de turisti, cat si de comercianti, dar tocmai in asta sta farmecul acestei plaje. In plus, aici vei gasi un souq (piata, zona comerciala), o multime de restaurante si chiar o gradina zoologica.

3. Plaja Essaouira

Plaja Essaouira

Plaja Essaouira – By Dinozzzaver/ shutterstock

Esti pasionat de windsurfing? Atunci ai ales locul potrivit. Este una dintre cele mai bune plaje din lume pentru windsurfing, atragand mii de sportivi in fiecare an. Mai mult, se lauda cu o priveliste magnifica, desprinsa parca din cadrele serialului Game of Thrones.

Pe langa windsurfing, pe plaja Essaouira te poti bucura de kite surfing si de gustari delicioase pe baza de fructe de mare.

4. Plaja Quemado

Una dintre cele mai populare plaje din Al Hoceima, Quemado are nisipul auriu si, pe fundal, falnicii munti Rif. Deci, dupa ce termini de scaldat in valurile marii, te poti pregati de putina drumetie. Datorita locatiei sale, traseele montane din Rif sunt adesea parcurse de turisti de origine franceza si germana.

5. Plaja Alba, Guelmim

Cunoscut ca fiind poarta de acces spre Sahara, Guelmim era inainte denumit Bab Sahara. In afara de faptul ca se mandreste cu superba Plaja Alba, care este de altfel una dintre cele mai populare plaje din zona, Guelmim are in imprejurimi o multime de oaze atractive.

6. Plaja Legzira

Plaja Legzira

Plaja Legzira – By Migel/shutterstock

Daca iti doresti exotic la superlativ, atunci trebuie sa te indrepti spre aceasta plaja situata intre Mirleft si Sidi Ifni. Atractia principala a plajei este minunata arcada naturala formata in stanca, ce se intinde pe aproximativ 90 de metri.

Daca apa este indepartata de tarm, vei putea observa, de asemenea, o multime de pietre din gresie absolut fascinante.

7. Plaja Oued Chebika

Situata in Tan Tan, aceasta plaja nu este grozava doar pentru relaxare si scaldat, ci si pentru observarea pasarilor. Iar daca obosesti sa faci aceste activitati, pe portul de pescuit al localitatii vei gasi o multime de restaurante in care sa te delectezi cu preparate din peste delicioase.

Avand si un souq, nu ai cum sa nu faci si cateva cumparaturi de la comerciantii locali.

8. Moulay Bousselham

Moulay Bousselham

Moulay Bousselham – By ANDREA DELBO/shutterstock

Observarea pasarilor, mai ales daca doresti sa vezi flamingo in habitatul lor natural, este o necesitate atunci cand vizitezi Moulay Bousselham.

Indicat este sa inchiriezi o barca cu un ghid daca doresti sa identifici cat mai bine pasarile din regiune. In afara de asta, exista si alte activitati pe care le poti face aici, cum ar fi ciclismul, drumetiile si, bineinteles, pescuitul.

9. Plaja Dragon

Plaja Dragon

Plaja Dragon – By Zakariaa El Mikdam/shutterstock

Situata in regiunea Dakhla, pe insula Dragon, aceasta plaja ce pare a fi de la departare doar plina de roci, are de fapt nisip alb, curat si apa cristalina, numai buna pentru inot.

Vei observa, de asemenea, ca aceasta insula are multe cochilii frumoase pe care le poti utiliza pentru confectionarea colierelor.

10. Ain Dalia

Ain Dalia

Ain Dalia – By saiko3p/shutterstock

O alta plaja preferata de turistii care ajung in Maroc este Ain Dalia, situata in Tangier.

Locul este destul de aglomerat in timpul verii, dar daca mergi primavara, vei gasi linistea si calmul pe care le cauti. S-ar putea insa sa trebuiasca sa iti aduci alimente si apa, deoarece magazinele sunt indepartate de plaja.

Pentru cei dornici de a calatori in Maroc, Dertour ofera o gama larga de oferte pentru cazare individuala.  Alege hotelul preferat si bucura-te de o vacanta la una din plajele faimoase ale Marocului!

Sursa articol: http://bit.ly/2N8GgXX