1. DERTOUR Blog
  2. Recomandari
  3. Feluri de mancare traditionale pe care sa le incerci in Thailanda

Feluri de mancare traditionale pe care sa le incerci in Thailanda

In acest articol

    Feluri de mancare traditionale pe care sa le incerci in Thailanda

    Sursa foto: naito29/Shutterstock.com

    Una dintre cele mai apreciate din intreaga lume, bucataria thailandeza este cunoscuta pentru diversitatea ingredientelor si condimentelor din aproape fiecare preparat al sau, multe dintre ele avand proprietati medicinale uimitoare. De fapt, majoritatea preparatelor culinare thailandeze sunt gatite cu mai mult de doua tipuri de ierburi sau condimente care sunt benefice sanatatii. Mancarea thailandeza (in cea mai mare parte) reprezinta echilibrul celor cinci arome pe care papilele gustative le sesizeaza: sarat, dulce, amar, picant si acru. Ingredientul indispensabil folosit in general in majoritatea preparatelor din bucataria thailandeza este sosul de peste. Fiind o caracteristica importanta a culturii thailandeze, gastronomia acestei tari este un lucru ce trebuie experimentat cat mai mult cu putinta. Deoarece exista o sumedenie de preparate thailandeze delicioase care iti vor face cu ochiul cand vei explora „Tara Zambetelor” , am realizat aceasta lista pentru ca tu sa te poti bucura de cele mai distinctive si cele mai autentice dintre ele.
    ​ Tom Yam Goong (supa de creveti picanta). Probabil cel mai popular preparat traditional thailandez, Tom Yam Goong este o supa preparata din creveti si aromata cu o multime de condimente interesante precum ardei iute, frunze de lime kaffir, tamarin si galangal. Exista doua tipuri de Tom Yam Goong: o supa mai lejera si mai lichida si o supa mai groasa si mai picanta. Cea din urma se diferenteaza de prima prin adaugarea laptelui de cocos. Totodata, aceasta supa poate fi facuta fie cu creveti, fie cu pui, peste sau cu ciuperci.
    Pad Thai (taitei prajiti).  Acest preparat traditional se mandreste cu o vasta istorie, veche de sute de ani. In plus, Pad Thai este considerat a fi unul dintre cele mai sanatoase preparate din gastronomia thailandeza, deoarece foloseste doar ingrediente proaspete, echilibrand cele cinci arome fundamentale. Totodata, este foarte popular datorita gustului sau delicios, putand fi completat cu o serie de condimente, in functie de preferintele consumatorului. Pad Thai este, mai exact, un preparat facut din taitei prajiti amestecati cu oua, sos de peste, suc de tamarin, ardei iute, creveti, tofu, arahide zdrobite si coriandru. Il vei gasi in toate restaurantele din aceasta tara, dar si pe tarabele vanzatorilor de mancare stradala.
    Som Tam (salata picanta de papaya verde). Acest preparat provine din nord-estul Thailandei, din Isaan si este considerat a f unul dintre cele mai populare feluri de mancare din Asia de Sud-Est. Som Tam vine intr-o varietate de stiluri, cu toate acestea, reteta clasica se realizeaza din papaya verde maruntit, rosii, morcovi, arahide, creveti uscati, fasole, zahar de palmier, pulpa de tamarin, sos de peste, suc de lime, usturoi si foarte mult ardei iute.
    Tom Yam Kai (supa de pui picanta). Supa de pui este foarte buna sa o mananci atunci cand ai o raceala, dar Tom Yam Kai nu numai ca este foarte eficienta pentru a-ti pune sistemul imunitar pe picioare, dar este si o adevarata placere pentru papilele gustative. Cei mai multi turisti care mananca aceasta supa se indragostesc de ea inca de la prima savurare. Tom Yam Kai este, mai exact, o supa de pui condimentata cu un amestec de chili, sos de peste si lime. Cei mai multi bucatari prefera sa ii adauge cateva plante thailandeze, cum ar fi iarba de lamaie si galangul, pentru a-i oferi o aroma unica si satioasa. La fel ca celelalte preparate enumerate mai sus, supa de pui picanta o vei gasi in mai toate restaurantele din Thailanda.
    Guay Teow (supa cu taitei). Guay Teow este, fara indoiala, unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare thailandeze, putand fi gasit aproape peste tot. Guay Teow descrie orice tip de supa de taitei. Poate fi facuta cu carne de pui, carne de porc sau cu carne de vita (rareori o gasesti fara carne), precum si cu fidea de orez sau cu fidea de oua. De cele mai multe ori, bucatarii ii adauga o selectie de condimente compusa din zahar, ardei iute, suc de lamaie si sos de peste. Guay Teow poate fi consumat in orice moment al zilei, fiind deosebit de bun chiar si noaptea tarziu, deoarece este un preparat destul de lejer pentru stomac.

     


     

    Va place articolul nostru?
    Impartaseste-l pe retelele de socializare si fii o sursa de inspiratie pentru altii!