Sursa foto: ventdusud/Shutterstock.com

Unul dintre cele mai mari orase din lume, New York, denumit si “Orasul care nu doarme niciodata”, ”Marele Mar”, “Centrul Universului” sau “Gotham”, este o destinatie turistica grozava in orice perioada a anului, oferind vizitatorilor sai o multime de obiective turistice incredibile, locuri faimoase la fiecare pas, dar niciodata suficient timp pentru a le vedea pe toate.

Unii straini vin in New York pentru a se bucura de spectacolele de pe Broadway; altii vin pentru shopping; si multi vin, pur si simplu, pentru a-i vedea atractiile: Empire State Building, Central Park, Statuia Libertatii, Podul Brooklyn, Manhattan si celelalte cartiere istorice, dar si numeroasele-i muzee de renume international.

Ar fi nevoie de cel putin o luna de zile pentru a bifa toate obiectivele turistice majore ale acestui fascinant oras. Daca ai insa doar cateva zile la dispozitie, noi iti sugeram sa vizitezi urmatoarele:

Empire State Building. Unul dintre cei mai faimosi zgarie-nori din intreaga lume, aparand intr-o multime de filme, cum ar fi “King Kong”, “Independance Day” sau “Amazing Spiderman”, Empire State Building a fost la un moment dat cea mai inalta cladire din lume, avand 381 metri inaltime si 102 etaje. Deschis in anul 1931, acesta a devenit rapid unul dintre cele mai importante repere ale New York-ului si, totodata, simbol al orasului.

Central Park. Plimbarile pe jos, cu caleasca trasa de cai sau cu barca pe lac sunt o necesitate pentru fiecare turist care ajunge in unul dintre cele mai mari parcuri de pe planeta, Central Park. In timpul iernii, poti chiar sa te dai cu patinele pe incantatorul Wollman Rink. Situat in centrul New Yok-ului, uriasul parc masoara 800 de metri in latime si 4 kilometri in lungime si este, cu siguranta, unul dintre motivele pentru care acest oras este atat de frumos si de viabil. In plus, Central Park gazduieste in interiorul granitelor sale mai multe obiective turistice, cum ar fi Central Park Zoo, Strawberry Fileds si Belvedere Castle.

Statuia Libertatii. Construita in 1886 si daruita de francezi americanilor, Statuia Libertatii este un simbol mondial al libertatii si, totodata, unul dintre cele mai mari repere ale New York-ului. Este una dintre cele mai mari statui din lume, masurand o inaltime de circa 152 metri de la baza pana la torta si avand o greutate de 225 de tone.

Statuia este vizibila din sudul Manhattanului, mai exact din Battery Park, insa pentru a putea fi apreciata cu adevarat, este mai bine sa faci o scurta calatorie cu barca pana pe Liberty Island, pentru a o vedea indeaproape. Poti sa te plimbi in jurul bazei sale, sa intri pe piedestal sau, daca faci rezervare in avans, poti sa ajungi pana in varf, in coroana statuii.

Times Square. Captusit cu panouri mari si ecrane stralucitoare, Times Square este un loc incantator in orice moment al zilei, dar in special in timpul serii. Este locatia in care orasul sarbatoreste cu fast Revelionul si, totodata, locul care gazduieste concertele celor mai mari artisti internationali. Times Square si strazile din jur sunt in permanenta aglomerate, dar acest lucru face parte din farmecul sau. Este un loc minunat in care sa te relaxezi, sa faci cumparaturi, sa vezi un spectacol si sa iei masa. Nu il rata!

Brooklyn Bridge. Podul Brooklyn, cu ale sale arcade gotice si cabluri suspendate, este unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale New York-ului, fiind de-a lungul timpului o sursa de inspiratie pentru o multime de poeti, compozitori si pictori. Acest pod istoric, care traverseaza East River din Manhattan pana in Brooklyn, a fost finalizat in 1883, fiind in acel timp o inovatie in constructii, deoarece a fost primul pod suspendat din intreaga lume. Poate fi admirat plimbandu-te cu feriboatul sau din partea de est a Manhattanului, dar noi recomandam sa strabati podul pe jos, chiar daca intreaga plimbare dureaza in jur de o ora.


Daca vrei o vacanta in acest oras, te asteptam in agentiile noastre: agentii.dertour.ro