Nusa Penida este una dintre cele mai de preț bijuterii din Bali! Insula Penida face parte din Insulele Nusa, este cea mai mare dintre cele trei, dar până acum cea mai puțin dezvoltată. Și tocmai pentru că turismul pe insulă încă nu a explodat, acest loc are un farmec aparte ce te va cuceri de la prima vedere. Vizitând Nusa Penida, vei găsi plaje cu nisip alb, cu apă albastră, cu stânci de coastă de 200 de metri înălțime și o natură luxuriantă.

Luând o barcă din Bali, vei avea nevoie de doar 45 de minute pentru a ajunge la această destinație! Și ai o mulțime de motive să o faci, insula fiind plină de atracții și frumuseți naturale! Pe câteva dintre ele ți le menționăm în rândurile de mai jos:

Plaja Kelingking. În mod cert, plaja Kelingking este cel mai spectaculos loc din Nusa Penida. De fapt, imaginea acestei plaje o găsim mai peste tot când căutam pe google ceva despre Nusa Penida. Această bucată de pământ sub formă de dinozaur are un nisip alb ca zăpada și o apă turcoaz ale cărei valuri se sparg vertiginos de stâncile-i spectaculoase. Vederea din partea de sus a plajei este incredibilă, iar dacă vrei să cobori până pe plajă trebuie să te pregătești de puțin efort fizic. Plimbarea durează 45 de minute, se face pe o cale destul de abruptă și nu este foarte sigură.

Broken Beach și Angel’s Bilabong. Nusa Penida este plină de locuri spectaculoase. Broken Beach este unul dintre ele. Situată la circa 45 de minute de Kelingking, această formațiune stâncoasă, modelată în formă de arcadă, pe sub care oceanul trece formând o piscină naturală cu cea mai clară apă pe care o vei găsi vreodată, te va impresiona nespus! Fantastica piscină naturală, denumita Angel’s Bilabong, deși pare cel mai liniștit loc de pe pământ, este deosebit de periculoasă, mulți călători pierzându-și viața în apele ei, curenții puternici ai oceanului fiind subestimați. Prin urmare, îți recomandăm să te bucuri doar vizual de această frumusețe a naturii și să nu te avânți în largul ei!

Cascada Peguyandan. Pe coasta sud-estică a insulei, Cascada Peguyangan își croiește drum pe partea de jos a unor stânci incredibile. Deși este unul dintre cele mai puțin populare locuri de vizitat în Nusa Penida, cascada merită toată atenția! O scară albastră pitorească din jurul cascadei te va conduce spre un templu sacru al apei, un loc de pelerinaj pentru localnici.

Crystal Bay. Există un motiv pentru care acest golf a fost numit după apa strălucitoare și cuceritoare ce îi mângâie nisipul fin. Acest golf de cristal este, din motive clare, o destinație excelentă pentru snorkelling și scuba diving, peștii exotici și recifele de corali colorați ai apei fiind ușor de observat. Mai mult, fiind extrem de limpede și de calmă, apa din Cristal Bay este numai bună pentru înot.

Temple. Obiectivele spirituale ale insulei Bali se extind și la insulele din jurul ei, până în Nusa Penida. Deși nu sunt foarte cunoscute, templele din Nusa Penida sunt tare interesante, fiind realizate în stilul arhitectural unic balinez, amestecat cu elemente și ornamente hinduse. Printre cele mai populare dintre acestea se numără Pura Dalem Ped și Goa Giri Putri.

Sperăm că aceste informații despre incredibila insulă Nusa Penida îți sunt de folos și că te-am convins să o explorezi timp de măcar 2-3 zile când ajungi în Bali! Vei avea impresia că ai ajuns în paradis! Iar dacă te interesează o ofertă bună de vacanță în Bali, intră pe acest link.