Angkor WatRuinele senzationale din Angkor ar putea fi principala atractie, dar templele rafinate, plajele izolate, satele fermecatoare si pietele magice ale Cambodgiei merita cel putin la fel de multa atentie. Cu localnici autentici care sunt gata intotdeauna sa iti impartaseasca un zambet sincer, Cambodgia iti va fura inima si iti va imbogati spiritul.


Afla mai multe detalii despre vacantele in Cambodgia de la un expert Dertour – 031.428.73.21


Exista o multime de motive pentru care merita sa vizitezi Cambodgia macar o data in viata. Iata cateva dintre acestea:

Angkor

Angkor a fost capitala Imperiului Khmer intre secolele IX si XIV. Ca atare, aceasta localitate este plina de comori istorice, fiind, de altfel, unul dintre cele mai importante situri arheologice din Asia de Sud-Est. Ruinele a o mie de temple pot fi gasite imprastiate pe terenurile agricole si in campurile de orez din Angkor. Acestea includ faimosul templu Angkor Wat, cel mai mare monument religios din lume, templul Bayon din Angkor Thom, cu multitudinea sa de chipuri masive din piatra, si Ta Prohm, un templu budist impletit cu arbori falnici. Multe dintre templele de la Angkor au fost restaurate, acest palat imens devenind astfel una dintre cele mai frumoase minuni ale lumii antice, oferind un aspect remarcabil al istoriei Khmerului.

Phnom Penh

Phnom Penh, cel mai mare oras din Cambodgia, este capitala acestei tari inca din vremurile coloniilor franceze. Candva cunoscut sub numele de “Perla Asiei”, Phnom Penh este considerat unul dintre cele mai frumoase orase pe care francezii le-au construit in Indochina, desi orasul este inca in convalescenta dupa razboi si revolutie. Influenta franceza se simte si astazi in arhitectura orasului, precum si in alte aspecte din Phnom Penh.

Situat pe raul Mekong, acest oras exista, de fapt, din secolul al XV-lea, avand o multime de atractii turistice de top, printre care se numara Palatul Regal si Muzeul National, unde se gaseste o colectie impresionanta de artefacte khmere. Un loc bun in care sa cumperi obiecte realizate manual si suveniruri este Phsar Reatrey, o piata de noapte celebra in Phnom Penh.

Koh Ker

*Sursa foto: Cocos.Bounty / Shutterstock.com

Koh Ker este o zona de templu situata la o distanta de aproximativ 120 de kilometri de Siem Reap. Pentru o foarte scurta perioada, intre anii 928-944 d. Hr., Koh Ker a fost capitala Imperiului Khmer. In acest scurt timp au fost costruite in acest loc cateva cladiri spectaculoase si sculpturi imense. Zona este dominata de Prasat Thom, o piramida templu de 30 de metri inaltime, ce se ridica maiestuos deasupra junglei din jur. Scufundat in jungla timp de aproape un mileniu, Koh Ker a fost una dintre cele mai indepartate si inaccesibile destinatii cu temple din Cambodgia. Acest lucru s-a schimbat in timp datorita unui drum nou, cu taxa, care faciliteaza accesul catre aceasta superba locatie.

Siem Reap

Siem Reap (care inseamna literalmente “Siem Invinsul”) este, fara indoiala, orasul cu cea mai rapida dezvoltare din Cambodgia, fiind o poarta fermecatoare ce ofera accesul catre renumitele temple din Angkor. Datorita acestor atractii din Cambodgia, Siem Reap s-a transformat intr-un centru turistic major. De asemenea, este un loc placut in care sa te relaxezi atunci cand vrei sa faci o pauza de la vizitarea templelor din aceasta tara. Siem Reap ofera o gama bogata de unitati de cazare, care variaza de la hoteluri de 5 stele la pensiuni pentru care ai nevoie de un buget redus. Evident, in jurul hotelurilor exista o selectie mare de restaurante care ofera o diversitate de produse alimentare, atat traditionale cat si din bucataria internationala.

Sihanoukville

Numit dupa un fost rege, Norodom Sihanouk, Sihanoukville este locul in care Statele Unite ale Americii au luptat in ultima batalie in razboiul din Vietnam. Acest oras din sudul Cambodgiei ofera atat plaje nisipoase cat si plaje stancoase. Desi niciuna dintre plajele din Sihanoukville nu intra in categoria celor mai bune plaje din sud-estul Asiei, acestea sunt, totusi, niste locuri bune de vizitat de catre turistii care au vazut toate khmerele si celelalte atractii importante din Cambodgia. In plus, snorkelingul este un sport maritim foarte des practicat in Sihanoukville, fiind la mare cautare in randul iubitorilor de sporturi de apa care vin sa cunoasca frumusetile Cambodgiei.

Kratie

Kratie este un oras mic situat pe malurile raului Mekong si este dominat de o piata centrala inconjurata de cladiri coloniale vechi, franceze. Desi turismul din aceasta zona nu este foarte dezvoltat, foarte multi turisti care calatoresc cu ghiozdanul in spate poposesc in aceasta localitate in timpul varfului de sezon. Este locul din Cambodgia in care poti observa rarii delfini Irrawaddy, care, din pacate, sunt intr-un numar tot mai mic in raul Mekong. Se estimeaza ca exista intre 66 si 86 de delfini din aceasta specie ramasi in aceasta zona a Cambodgiei.

Kampot

Asezat pe un rau, nu prea departe de Golful Thailandei, Kampot este mai faimos pentru piperul sau decat pentru atractiile turistice, desi locul este frecventat de calatori mai tot timpul. Boabele de piper negru Kampot sunt renumite in randul marilor bucatari din intreaga lume, datorita aromei sale unice. In plus, Kampot este poarta de acces la Parcul National Bokor, popular pentru climatul placut si pentru padurile tropicale luxuriante. De asemenea, Kampot ofera vizitatorilor posibilitatea de a face plimbari cu barca sau de a face rafting pe raul care serpuieste prin oras, precum si de a admira cascadele pitoresti de-a lungul traseului.

Banlung

Gasit in nordul Cambodgiei, Banlung este o destinatie excelenta pentru calatorii care adora natura virgina si plina de imprevizibil. Mai multe companii de turism ofera excursii organizate cu ziua in jungla ce acapareaza acest loc, calatorii aventurosi, putand, de asemenea, daca doresc, sa faca aceasta excursie pe cont propriu. In jungla Banlung, turistii pot vedea indeaproape mai multe maimute si alte animale salbatice, insa trebuie sa aiba mare atentie la lipitorile care le pot da batai de cap atunci cand se asteapta mai putin. O scurta excursie pana la lacul vulcanic Yeak Laom iti ofera posibilitatea de a admira lacuri adanci, dar si femei cambodgiene care fac tesatorii traditionale intr-un cadru natural si incantator.


Profita de ofertele Dertour si planifica-ti vacanta mult dorita in Cambodgia. Mai multe detalii poti gasi pe site-ul nostru: http://www.dertour.ro/