Cipru (5)Cu totii suntem in cautarea vacantei perfecte si de cele mai multe ori, vacanta perfecta include peisaje deosebite, mare, soare si nisip. Cipru este o destinatie care iti poate oferi cam tot ceea ce iti doresti. Este o insula destul de mare, situata in Marea Mediterana si are ca vecini tari ca Grecia, Turcia, Siria, Liban, Israel, Fasia Gaza si Egipt. Datorita peisajelor deosebite si a plajelor foarte placute, Cipru este o destinatie turistica moderna, in care isi doresc sa ajunga foarte multi turisti.

Daca ajungi in aceasta tara, vei descoperi ca este dominata de lanturi muntoase care ating pana la 1952 de metri inaltime. Amatorii de drumetii au numeroase trasee pe muntii Trodos, care mai de care mai interesante.

Cei care ajung in Cipru insa, prefera sa faca plaja si sa viziteze orasele foarte bogate din punct de vedere istoric. Cele mai bune plaje cipriote sunt Ayia, Napa si Protaras, care ofera posibilitati de distractie, sporturi nautice si peisaje foarte frumoase.

Chiar daca in Cipru exista mereu o disputa teritoriala intre etnicii greci si etnicii turci, acest lucru nu afecteaza cu absolut nimic turistii, care sunt primiti cu o deosebita ospitalitate.

Cand este cea mai buna perioada pentru a vizita Cipru?

Atunci cand vrei sa mergi intr-o tara trebuie sa tii cont de locatia acesteia. Ciprul se afla foarte aproape de Orientul Apropiat, ceea ce inseamna ca temperaturile pe care le vei intalni pe timp de vara sunt cu adevarat uriase. Termometrele vor sari cu usurinta de 40 de grade Celsius in timpul verii, asadar, incearca sa ajungi primavara sau toamna, pentru a te bucura de o vreme perfecta.

Este adevarat, nici vara nu ti se va parea chiar atat de calduroasa daca vei sta pe coasta, deoarece exista o briza racoroasa care va micsora efectul soarelui.

O parte foarte placuta a vizitelor in Cipru este faptul ca, oricand ajungi aici, ai garantat soarele si caldura. In luna decembrie, spre exemplu, temperaturile ajung undeva la 15-17 grade Celsius in timpul zilei.

Asadar, cele mai bune perioade pentru a vizita aceasta tara sunt primavara si toamna, cand poti face plaja in voie si te poti bucura de o vacanta minunata.

Informatii utile pentru calatoria in Cipru

Daca iti faci bagajele pentru a pleca in aceasta tara, este bine sa pui in ele haine usoare, subtiri, de culori deschise. O palarie este si ea extrem de utila, la fel ca si o pereche de ochelari de soare. Evident, daca mergi iarna este bine sa ai la indemana si ceva haine care sa te protejeze de frig, deoarece temperatura poate sa ajunga si sub 15 grade.

Moneda folosita este Euro. Este adevarat, partea de nord foloseste lira turceasca, insa acest lucru nu este un impediment, deoarece vei putea folosi si aici, fara niciun fel de problema Euro.

Nu rata vinul cipriot deoarece este delicios, fiind asemanator cu cel din Porto si incearca bautura traditionala, Zivania.

Ce sa faci in Cipru?

Nu te vei plictisi deloc in aceasta tara, in conditiile in care ofera extrem de multe obiective turistice. Poti vizita orasele Nicosia, Famagusta si evident, Larnaca, unde vei descoperi o multime de cladiri atragatoare, cu istorie cel putin la fel de placuta.

In Cipru vei descoperi niste manastiri ortodoxe deosebite, deoarece au o istorie foarte cruda. Cum tara a fost ocupata mai bine de 800 de ani de alte religii, ortodocsii au fost de foarte multe ori prigoniti. Astfel, calugarii s-au retras in muntii Trodoos si au construit niste manastiri superbe, care au intrat in patrimoniul UNESCO. Troodos este o adevarata Bucovina a Ciprului, asadar, daca esti o persoana religioasa, merita sa ajungi pe aici.

Aya Napa, Limassol, Larnaca sau Pahos sunt statiunile care iti pot oferi absolut tot ceea ce vrei in materie de servicii turistice. Daca iti place sa inoti, statiunea Kyrenia este perfecta pentru aceasta activitate, in timp ce, daca iubesti sporturile de apa, poti incerca plajele Escape sau Nissi. Litoralul cipriot este foarte animat cu terase si localuri si are multe optiuni de distractie.

Ciprul este perfect si pentru catarari sau chiar pentru ski, asta daca vrei sa ajungi iarna aici, iar zapada de la noi din tara nu ti se pare foarte buna. Cel mai inalt varf, Olympos, care are 1953 de metri, ofera 4 partii de schi si completeaza cu succes o insula care ofera absolut totul.

Ce sa mananci in Cipru?

Insula cipriota poate sa fie un punct cheie in turismul gastronomic al lumii. Diversitatea de mancaruri pe care o poti gasi este uluitoare. Cipriotii primesc influente turcesti, grecesti si britanice si reusesc sa ofere masline, branzeturi si fructe extrem de delicioase. Vinul este unul dintre punctele forte cu care te intampina orice restaurant din Cipru iar desertul este compus, de cele mai multe ori din tarte de fructe si lichior.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Cipru (1) Cipru (2) Cipru (3) Cipru (4) Cipru (6)