Festivaluri in Europa

*Sursa foto: Monkey Business Images / Shutterstock.com

Pentru fanii muzicii am pregatit in acest articol cateva sugestii de festivaluri de muzica din Europa care se vor tine in aceasta primavara. Stim ca si in Romania exista festivaluri arhicunoscute atat publicului autohton, cat si celui de peste hotare (Untold, Summer Well, Sunwaves), dar in cazul in care nu mai ai rabdare pana la vara, iata ce iti sugeram:

XJAZZ – Berlin, Germania

Capitala Germaniei este recunoscuta la nivel european ca fiind un adevarat centru muzical. Festivalul XJAZZ impinge granitele jazz-ului spre limite nebanuite, 70% din lineup fiind dominat de artisti germani. XJAZZ are loc in cinci locatii din zona Kreuzberg.

Data: 5 – 8 mai

Artisti: Cymande, Nightmares on Wax

Website: http://www.xjazz.net/

The Great Escape – Brighton, Marea Britanie

Te-ai intrebat cum ar fi sa participi la un festival care se tine intr-un boem oras englezesc de la malul marii? Aceasta atmosfera este inconfundabila si o vei gasi in orasul Brighton. Concertele sunt foarte multe si se tin in peste 30 de locatii, de la Domul Regal si pana la pub-uri.

Data: 19 – 21 mai

Artisti: Band of Skulls, Mystery Jets, Michael Kiwanuka

Website: http://greatescapefestival.com/

Festivalul International din Bergen, Norvegia

Pe scurt, Festivalul International din Bergen inseamna balet, opera, muzica folk sau muzica clasica. Festivalul dureaza 15 zile, iar in acest timp publicul se poate bucura de aproximativ 250 de concerte.

Data: 25 mai – 8 iunie

Artisti: Judy Collins, Angelique Kidjo, Bergen Philharmonic Orchestra

Website: http://www.fib.no/en/

Life in Color 

Participa la Festivalul Life in Color si garantat vei avea parte de distractie. Anul acesta sunt asteptati cei mai buni DJ internationali, iar cireasa de pe tort cu siguranta va fi “bataia” cu vopsea. In Europa, festivalul are loc in Ibiza, UK sau Turcia (Istanbul si Izmir).

Website: http://lifeincolor.com/