Coasta de Azur

Coasta de Azur – Sursa foto: Svetlana SF/Shutterstock.com

De la Monaco la St. Tropez, plajele de pe Coasta de Azur oferă câte ceva tuturor celor care vin în sudul Franței pentru a-și petrece vacanța.

Mângâiată de razele calde ale soarelui timp de 300 de zile pe an, cu floră și faună bogate și cu localnici zâmbitori și prietenoși, Coasta de Azur ne încântă cu albastrul adânc al Mediteranei, cu un nisip alb și fin și cu resorturi de lux înconjurate de peisaje naturale splendide. Iar acest lucru nu se limitează la Nisa, Cannes sau Monaco. Pe întreaga Rivieră Franceză întâlnim plaje uimitor de frumoase.

Dacă visezi să-ți petreci vacanța pe litoralul din sudul Franței, îți recomandăm să vizitezi urmatoarele plaje:

1. Plages des Salins, St. Tropez

 

Plages Des Salins, Saint Tropez

Plages Des Salins, Saint Tropez

Situată la aproximativ 6 kilometri de orașul Saint-Tropez, aceasta nu este chiar cea mai impresionantă plajă din Riviera Franceză, dar are o atmosferă liniștitoare, numai bună pentru familiile cu copii mici.

Este perfectă dacă dorești să scapi de agitația specifică St Tropez-ului sau de aglomerația plajelor mai populare din zonă, cum este faimoasa plajă Pampelonne.

Plages des Salins are o lungime de circa o jumătate de kilometru și devine mai ocupată în lunile iulie și august, așadar dacă vrei să o vizitezi când este aproape goală, îți recomandăm să vii aici în iunie sau în septembrie.

Are, de asemenea, salvamari mereu la datorie, dușuri și toalete publice, locuri de parcare gratuite, un restaurant cochet și sezlonguri de închiriat.

Plage Paloma, Saint-Jean-Cap-Ferrat

Numită după Paloma Picasso și adorată de Pablo însuși, această plajă splendidă este o comoară naturală pură, ascunsă pe coasta Mediteranei, în zona localității Saint-Jean-Cap-Ferrat. În ultimii ani, a devenit locul preferat de întâlnire a starurilor de la Hollywood.

Bucură-te de priveliștea magnifică a golfului Beaulieu și a stâncilor Eze! Dacă simți nevoia de mai multă mișcare, ai posibilitatea de a practica o mulțime de sporturi nautice, inclusiv water-skiing, tubing sau jet-skiing.

Beau Rivage, Nisa

 Este cea mai mare plajă privată de pe Coasta de Azur și probabil din întreaga țară. Indiferent de starea de spirit pe care o ai, vei găsi aici un colț de plajă care să te binedispună. Lounge Box este pentru o experiență VIP, barul Ovale este numai bun pentru un cocktail răcoros, iar restaurantul de pe plajă este grozav dacă ai poftă de o porție de fructe de mare proaspete.

Meniul de băuturi variază de la 4,5 Euro pentru o bere la 400 de Euro pentru o sticlă de șampanie. Așadar, există câte ceva pentru orice buget! Totodată, plaja are peste 300 de șezlonguri, inclusiv paturi duble care vin la pachet cu șampanie și căpșuni.

Serile sunt animate de muzică live și DJ care reușesc întotdeauna să transforme atmosfera liniștită din timpul zilei într-una de petrecere extraordinară.

Plage Larvotto, Monaco

Aceasta este una dintre cele mai faimoase plaje din Monaco. Populară printre localnici și turiști, Larvotto este o plajă artificială proiectată cu atenție de niște profesionisti care se pare ca știu totul despre ce înseamnă relaxarea la soare.

Chiar și celui mai exigent turist îi va fi greu sa găsească un cusur acestei minunate întinderi de nisip moale și albă. Clientela de aici este în mod tipic monegasque –  calmă și nobilă.

Plaja are restaurante cu o gamă vastă de feluri de mâncare, baruri cochete și o faleză drăguță în spate. Aceasta permite, de asemenea, vizitatoarelor sa facă topless. Nu în ultimul rând, plaja este dotată cu o plasă care protejează turiștii de meduze.

Plage des Marinières, Villefranche Sur Mer

Este o plajă publică, cu nisip mai aspru dar cu apă albastră și cristalină, unde obișnuiesc să poposească yachturile de lux și navele de croazieră. În plus, are o mulțime de locuri de unde poți cumpăra un sandwich, o înghețată sau ceva care să-ți potolească setea.

Stația de tren se găsește la doar câteva minute de mers pe jos, așadar accesul pe plajă este destul de facil.

În această listă am putea include, de asemenea, Eden Plage Mala din Cap d’Ail, Plage des Sablettes din Menton, Plage Keller din Cap d’Antibes și Plage de la Petite Afrique din Beaulieu-sur-Mer.

Toate au o frumusețe aparte și merită vizitate cel puțin o dată în viață. Noi te putem ajuta în acest sens! Alege una dintre ofertele noastre și, cu siguranță, vei avea o vacanță de vis pe Coasta de Azur!