Sursa foto: SOUTHERNTraveler/Shutterstock.com

O vacanță pe o insulă exotică, cu ape transparente, nisip fin și alb, natură impresionantă și o vreme perfectă tot timpul pentru plajă este unul dintre visurile comune ale majorității oamenilor. Singurii care nu visează la o astfel de escapadă sunt, probabil, cei care locuiesc pe aceste insule exotice.

Dacă nu faci parte din această norocoasă categorie de oameni și ești în căutarea insulei care să te impresioneze, îți recomandăm Seychelles.

Seychelles nu este tocmai o insulă, ci mai degrabă un întreg arhipelag cu 115 insulițe numai bune de explorat. Toate insulele sunt strânse într-un buchet și poartă denumirea de Seychelles, un stat cu doar 84000 de locuitori, însă cu o istorie bună de povestit nepoților.

Ce trebuie să știi despre Seychelles dacă te-ai hotărât să devii turist în această țară?

  • Este un loc pe care îl poți vizita oricând sau aproape oricând. De-a lungul întregului an, temperatura se află între 24 și 32 de grade Celsius. Există câteva luni ploioase între Decembrie și Martie, însă nimic de speriat. Poți să zbori în acest Paradis oricând ai concediu sau găsești bilete ieftine de avion.
  • Este un adevărat magnet pentru turiștii din întreaga lume, care se strâng aici pentru relaxare, băuturi bune, ocean și soare. În ultimi ani, Seychelles a devenit inclusiv gazda unor evenimente importante, cum ar fi Festivalul Creol sau Cupa Seychelles.
  • Capitala insulelor este în Victoria;
  • De-a lungul timpului, insulele au fost cunoscute drept refugiu pentru pirați și au fost disputate de numeroase state printre care Franța și Marea Britanie.
  • Pentru a călători în Seychelles nu ai nevoie de viză, atâta vreme cât vrei să stai maxim 3 luni. Ai nevoie doar de un pașaport valabil.
  • Atunci când îți faci bagajele este bine să te focusezi pe haine deschise la culoare, să ai la îndemână o jachetă impermeabilă și neapărat cremă cu protecție solară, ochelari de soare și o pălărie. Cel mai probabil vei avea nevoie și de haine elegante, în condițiile în care există numeroase restaurante și cazinouri care impun un anumit cod vestimentar.

Ce poți vizita în Seychelles?

În principiu, dacă ajungi aici trebuie să te aștepți la zile pline de relaxare și de descoperire a minunățiilor naturii. Din cele 115 insule ale țării, câteva merită să fie bifate, pentru că reușesc să contureze câteva particularități cât se poate de interesante:

  • Insula Aldabra. Este o insulă cu floră și faună unică, negăsită în alte părți ale globului. Aici nu vei găsi resorturi, restaurante și cluburi de noapte, însă vei găsi broaștele țestoase de Aldabra, crabul de cocoș, care este cel mai mare crab de uscat din lume, rechini ciocan și numeroase specii de păsări nezburătoare precum Ibisul.
  • Insula Mahe. Este cea mai cunoscută insulă a țării, motiv pentru care aici se găsește și capitala Victoria. Este singurul loc unde poți să regăsești puțin din aglomerația europeană, aici locuind 25000 din cei 84000 de locuitori ai țării. Totuși, este o insulă liniștită unde vei descoperi peisaje cu adevărat impresionante, nuci de cocoș, vanilie, ton și plaje care te vor cuceri. Pe insula Mahe se află și unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale, în care poți să te plimbi în excursii organizate.
  • Insula La Digue. Dacă ești în căutarea celor mai frumoase plaje din lume, aici le găsești. Denumirea insulei vine de la nava exploratorului francez Marc-Joseph Marion du Fresne, cel care a descoperit-o în 1768, iar faptul că locuitorii acesteia trăiesc exclusiv din turism nu este deloc greu de crezut. Plajele din La Digue sunt strajuite de palmieri și de cocotieri, nisipul alb se îmbină perfect cu turcoazul oceanului iar flora și fauna sunt unice.

Lista insulelor poate continua. Opțiunile sunt numeroase și, cu siguranță, îți poți petrece luni întregi de vacanță pentru a descoperi tot ceea ce are Seychelles de oferit. Dacă vrei să descoperi puțină istorie, clădiri interesante și povești, Victoria este locul în care îți poți petrece câteva zile. Dacă vrei să te relaxezi, alege oricare dintre insulele arhipelagului, deoarece toate au plaje perfecte pentru odihnă și stat la soare.

Partea cu adevărat bună este că o vacanță exotică în Seychelles nu te costă atât de mult. Este adevărat că avionul poate să fie destul de costisitor iar timpul petrecut până aici deloc neglijabil, însă prețurile de pe insulă sunt decente.  Unități de cazare cât se poate de interesante găsești aici!

Sfaturi utile!

  • Nu pleca la drum fără o asigurare medicală;
  • Asigură-te că ai suficienți bani cash. Singurele bancomate din țară se află în orașele mari;
  • Pașaportul trebuie să fie valabil timp de 6 luni atunci când te hotărăști să călătorești în această țară.