1. DERTOUR Blog
  2. Europa
  3. Ce sa mananci bun in Cehia

Ce sa mananci bun in Cehia

In acest articol

    Ce sa mananci bun in Cehia

    Sursa foto: Pavel Rumlena/Shutterstock.com

    Republica Ceha este cunoscuta in intreaga lume pentru istoria bogata, arhitectura frumoasa si pentru berea incredibila pe care o produce. Oamenilor le place sa calatoreasca aici pentru a vedea castelele maiestuoase, cladirile fermecatoare si minunata capitala a tarii, Praga. Nu exista nicio indoiala ca acestea ar trebui sa fie principalele aspecte pe care sa le ai in vedere atunci cand ajungi pe meleagurile cehesti, insa pentru ca experienta sa fie cu adevarat completa, trebuie sa acorzi atentie si mancarii locale. In randurile de mai jos iti prezentam principalele mancaruri traditionale pe care sa le incerci cand vizitezi Cehia: Gulas. Este posibil ca acest fel de mancare sa isi aiba originile in Ungaria, dar a fost adaptat pentru a deveni un preparat de baza in bucataria ceha. Spre deosebire de gulasul unguresc, gulas – ul cehesc este preparat cu mai putine legume si contine cantitati mai mari de carne. Carnea de vita este, de obicei, folosita, iar puiul sau carnea de porc sunt folosite ca ingrediente alternative pentru a pregati mancarea. Vita este fiarta, completata cu o cantitate generoasa de patrunjel si servita alaturi de galuste, rezultand un preparat delicios care, cu siguranta, ii va satisface pe iubitorii de carne. Tatarak. Este carne tocata de vita proaspata amestecata cu galbenus de ou si servita cu o sumedenie de condimente. Deoarece, la unele restaurante, preparatul vine deja amestecat, ar fi mai bine sa il comanzi cu ingredientele puse separat in farfurie. In acest fel, vei avea carnea in mijlocul farfuriei si usturoiul, ceapa tocata, sarea, mustarul, piperul, ardeiul, castravetii taiati cubulete si ketchup-ul in jurul sau. Amesteca tu ingredientele si experimenteaza preparatul dupa gustul tau. Iti recomandam, de asemenea, niste paine prajita alaturi de acest fel de mancare. Chlebičky. Un preparat versatil, chlebičky este un sandwich deschis, ce se consuma, de regula, la micul dejun sau la pranz, pentru ca se realizeaza relativ repede si este extrem de satios. Este sandwich-ul traditional al cehilor si este nelipsit din meniurile din cadrul petrecerilor si adunarilor sociale, avand in componenta o varietate de alimente precum oul, sunca, salamul, muraturile si castravetii. Daca nu ai timp sa te opresti la un restaurant pentru a lua masa de dimineata sau de pranz, intra intr-unul dintre numeroasele cafenele si cumpara aceasta delicatesa. Iti va tine stomacul plin timp de cel putin 4 ore. Trdelnik. Celebrul si deliciosul kurtos kalacs nu se gaseste doar in Ungaria si in Ardeal, ci si in Republica Ceha, aici insa sub denumirea de trdelnik. Facut din aluat de drojdie rulat, care este infasurat in jurul unui bat si prajit la foc deschis pana ajunge sa prinda o nuanta de maro auriu, crocant la exterior si moale la interior, trdelnik-ul este apoi uns cu unt si cu un amestec de scortisoara, zahar si nuci, ajungand astfel sa aiba o aroma cuceritoare si un gust incredibil. Vei gasi trdelnik la toate standurile cu mancare stradala din Praga. Cumpara, insa, de la standurile unde se si prepara, pentru a-l manca proaspat si fierbinte. Este ieftin si delicios, asa ca iti recomandam cat mai multe in timpul calatoriei tale. Berea ceheasca. Cehii consuma cea mai multa cantitate de bere pe cap de locuitor, din toata lumea. Pilsner, o bere usoara, de culoare aurie, este cea mai populara bere ceheasca si trebuie incercata de fiecare calator ce doreste sa experimenteze cat mai mult gastronomia locala. Berea isi primeste numele de la orasul ceh Pilsen, unde se gaseste faimoasa fabrica de bere Pilsner Urquell, care isi livreaza marfa catre tarile din intreaga lume.

     

    Va place articolul nostru?
    Impartaseste-l pe retelele de socializare si fii o sursa de inspiratie pentru altii!