Vas de croazieraFoarte multi turisti aleg sa isi petreaca vacanta intr-un singur loc, bucurandu-se de obiectivele pe care le gasesc intr-o anumita zona. Pentru cei care vor diversitate cat mai mare insa, exista croazierele pe mare sau pe ocean, care pot aduce o experienta noua, inedita si deosebit de placuta si care pot acoperi o varietate foarte mare de obiective turistice.

Printre cele mai apreciate croaziere in care poti merge sunt croazierele pe Marea Mediterana. Motivul pentru care sunt apreciate este simplu: pot acoperi o multime de necesitati turistice. Turistul care decide sa plece intr-o astfel de croaziera poate sa viziteze Italia, Spania, Franta, Croatia, Grecia si de ce nu, Egiptul.

Ce sa nu ratezi intr-o croaziera pe Marea Mediterana?

Daca esti pentru prima data intr-o astfel de croaziera, este bine sa alegi o varianta care sa te duca prin Italia, Spania si Franta. Sunt 3 tari cu o oferta extrem de bogata din punct de vedere turistic, cu peisaje deosebite si cu o istorie impresionanta. Evident, vei putea vizita doar orase de coasta, insa acest lucru este mai mult decat suficient, deoarece toate tarile ofera niste orase deosebite:

Genoa. Este un vechi port istoric din Nordul Italiei care atrage an de an foarte multi turisti. Chiar daca este umbrit pe nedrept de orase precum Roma sau Venetia, Genoa ofera obiective turistice de neratat. Daca ajungi aici intr-o croaziera trebuie sa vizitezi Castelul D’Albertis, Muzeul Sant Agostino sau Palatul Ducal. Genoa este si gazda celui mai mare acvariu din Europa, care impresioneaza prin forma sa, asemanatoare unei nave si prin diversitatea de specii care locuiesc aici.

Palermo. Plutind pe Marea Mediterana poti sa ajungi cu usurinta in Palermo, un alt oras plin de cultura si de istorie situat in partea de nord vest a insulei Sicilia. Palermo este fondat de Fenicieni in urma cu mai bine de 2500 de ani si este influentat de foarte multe culturi, precum cea romana, cea bizantina, cea sarazina, cea franceza sau chiar cea araba. In Palermo vei descoperi cladiri baroce de o frumusete rara si foarte multe posibilitati de petrecere a timpului liber. Palate, castele, monumente istorice sau parcuri deosebit de frumoase, toate le poti descoperi intr-o vizita in Palermo, fie ea si de o singura zi.

Palma de Mallorca. O oprire pe insula Mallorca este, de asemenea, de neratat. Evident, daca esti intr-o croaziera este putin probabil sa stai mai mult de o zi, asadar, vei vizita Palma de Mallorca. Orasul este capitala insulei si este celebru la nivel mondial pentru obiective precum Catedrala La Seu, una dintre cele mai frumoase lacase de cult din lume sau Palatul Almudaina, resedinta regala de vara. Palma de Mallorca te va atrage din fiecare punct al sau, fiind gazda unui numar impresionant de castele, moschei, bai arabe sau catedrale. Este un oras perfect pentru o saptamana de vacanta, insa chiar si daca ajungi o zi aici, ii poti descoperi frumusetea.

Valencia. O alta oprire poate sa fie in Valencia, orasul Artelor si a Stiintelor, care pune la dispozitia turistului curios o multime de obiective minunate. Aici vei putea sa te bucuri de Muzeul Stiintelor Principe Felipe, care te va tine captivat cel putin 3 ore, de Oceanograficul cu al sau tunel acvariu, care iti permite sa te plimbi fara probleme in mijlocul pestisorilor si a pisicilor de mare sau de Umbrar, o zona vizitata de turistii infierbantati care isi doresc sa se bucure de un popas ceva mai racoros. In Valencia poti vizita si gradina Zoologica, foarte frumos construita sau obiectivele istorice si religioase, care se gasesc in numar mare in centru. Evident, daca stai o singura zi, trebuie sa alegi cu atentie ceea ce vizitezi.

Marseille. Alta limba, alta istorie, insa o frumusete comparabila cu cea a oraselor prezentate mai sus. Marseille este unul dintre orasele reprezentative ale Frantei si ofera posibilitati nenumarate turistului avid dupa experiente unice. Debarcat in Marseille, vei putea vizita Basilica Notre Dame de la Garde, care este o biserica neo Bizantina ce ofera o priveliste deosebita asupra intregului oras, Arcul de triumf “Porte D’Aix”, care este poarta principala a orasului sau Parcul Borely, un parc care iti ofera relaxare totala dupa o zi plina. Impresionanta este si Manastirea Sf. Victor, care este construita in secolul al V-lea si este un loc perfect pentru a admira maretia vremurilor trecute. Marseille este orasul care poate sa completeze cu succes o croaziera in Mediterana si iti poate lasa acea imagine a vacantei perfecte.

Pe langa locurile vazute cu picioarele pe uscat, o croaziera in Marea Mediterana iti poate oferi si privelisti impresionante asupra coastei, din largul marii. Aceste imagini iti vor ramane, fara doar si poate, intiparite in minte si iti vor oferi un sejur excelent.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.