Mykonos TownMykonos Town, denumit si Mykonos Chora, este, in mod sigur, unul dintre cele mai frumoase si cele mai fermecatoare orase din insulele grecesti, atragand numerosi turisti prin nesfarsitele sale strazi mici, magazine de suveniruri, mori de vant, biserici, terase si case albe. Este un loc in care sa te pierzi prin strazile sale pitoresti, bucurandu-te de fiecare lucru neasteptat care iti iese in cale.

Datorita aspectului stradal (destinat in trecut sa induca in eroare piratii), Mykonos Town este, in mod sigur, locul perfect in care sa te lasi in voia sortii, fara a-ti fie teama ca iti pierzi calea. Acesta are doua porturi unde poti sa stai pentru a bea o bautura racoritoare sau pentru a gusta din preparatele culinare traditionale in timp ce te bucuri de priveliste si de oamenii care vin si pleaca, si un alt port in care sosesc si pleaca feriboturile. Unele feriboturi opresc intr-un sat din apropiere, denumit Tourlos, care se gaseste la o jumatate de ora de mers pe jos de orasul Mykonos.

In spatele portului cu feriboturi vei gasi infinite strazi comerciale (si foarte curate) cu suveniruri si bijuterii, in care opresc adesea turistii care calatoresc in croaziera. Pe langa magazinele comerciale, in acest loc se gasesc, de asemenea, hoteluri si pensiuni, dar si mai multe restaurante. Cele mai multe bilete pentru feriboturi se gasesc in birourile turistice situate pe bulevardul principal al orasului Mykonos. Feribotul nu este singura cale de a transporta oameni in insula Mykonos. Oamenii pot ajunge, cu usurinta, cu avionul pe aceasta insula, existand un aeroport international in orasul Mykonos.

Ce pot turistii sa faca in Mykonos Town?

Exista o multime de obiective turistice, monumente istorice si locuri naturale de o frumusete rara in orasul Mykonos. Indiferent de gusturile turistilor, exista intotdeauna ceva interesant de facut si de vazut in acest oras elen.

Biserica Panagia Paraportiani

Pe masura ce treci de portul cu feriboturi si te indrepti spre morile de vant ale orasului, vei intampina cea mai faimoasa biserica de pe insula, Panagia Paraportiani. Aceasta comoara bizantina dateaza din 1425 si este cea mai vizitata si fotografiata biserica din insula Mykonos. De fapt, Panagia Paraportiani este una dintre cele mai fotografiate biserici din intreaga lume. Situata la intrarea in cartierul Kastro, aceasta biserica are un nume ce inseamna literalmente “stand in picioare langa usa de la intrare”.

Frumoasa biserica alba este, de fapt, formata din patru biserici albe unite, ce formeaza baza unei a cincea biserici, o capela, ce sta in partea de sus. Multi turisti viziteaza acest loc sfant pentru a-i admira structura impresionanta si pentru a face ei insisi fotografii cu aceasta capodopera arhitecturala, care este unica in intreaga lume.

Biserica Panagia Paraportiani este inca activa, astfel ca accesul este gratuit. Aceasta este deschisa de la rasaritul soarelui pana la apus.

Aleile din Mykonos

Intre Panagia Paraportiani si celebrele mori de vant din orasul Mykonos, vei putea trece prin unele dintre cele mai frumoase alei ale acestui tinut. Aceste alei inguste te vor conduce catre sclipirile superbe ale marii, fiind presarate de-o parte si de alta cu magazine pline de culoare ce isi asteapta vizitatorii zilnici. Aceasta parte a orasului Mykonos este mentionata ca Mica Venetie si este cunoscuta pentru casele sale medievale care stau chiar deasupra apei. Si chiar atunci cand ai crezut ca te-ai pierdut in labirintul Venetiei Mici, vei ajunge, cel mai probabil, la cel mai faimos reper al orasului, morile de vant din Mykonos.

Morile de vant din Mykonos

Atunci cand vizitezi orasul Mykonos, nu ai cum sa nu ai in prim plan admirarea celei mai populare atractii turistice de pe aceasta insula. Morile de vant din Mykonos sunt, adesea, folosite ca imagine reprezentativa a turismului din acest oras, ele fiind realmente fascinante prin simplitatea si frumusetea lor. Datand din secolul al XVI-lea, morile de vant din Mykonos au aparut ca urmare a necesitatii de a rafina cerealele. Acestea au fost pozitionate in apropiere de principalul port, pentru a facilita transportul cerealelor. Initial au existat mai mult de 20 de mori de vant in acest oras, astazi fiind pastrate doar 7 pentru turistii care doresc sa le exploreze si sa le fotografieze.

Morile de vant din Mykonos sunt vopsite in alb, avand acoperisul din lemn. Ele iti ofera o priveliste impresionanta din orice unghi le-ai observa, fie ca le admiri pe timp de noapte, fie ca esti langa ele la rasaritul soarelui.

Aceste mori de vant au fost etichetate ca fiind unele dintre cele mai populare atractii turistice din Insulele Ciclade, iar imaginea lor este astazi recunoscuta in intreaga lume.

Muzeul Folcloric Mykonos

Muzeul Folcloric Mykonos poate fi gasit intre Delos si biserica Panagia Paraportiani. Acesta este gazduit de cladirea care este resedinta lui Nikolas Maloutsos, una dintre cele mai cunoscute capetenii grecesti.

In interiorul muzeului vei putea admira textile, picturi, piese de mobilier, precum si ustensile care obisnuiau sa fie folosite de catre grecii ce locuiau in Mykonos. Turistii au, in plus, posibilitatea de a admira un dormitor si o bucatarie traditionala impodobite in deplina conformitate cu tendintele predominante din trecut.

De asemenea, este posibil sa gasesti ancore, piese de nave si canoane, acestea fiind detinute tot de Muzeul Folcloric Mykonos. Cele mai multe dintre acestea provin din Razboiul de Independenta al Greciei, care a avut loc in anul 1821.

Muzeul de Arheologie

Muzeul de Arheologie Mykonos este o atractie turistica ideala pentru pasionatii de istorie si cultura. Acesta a fost fondat in anul 1902 si era la inceput folosit pentru a pastra elementele excavate de la “groapa purificarii”, ce proveneau din perioada cuprinsa intre 426 – 425 i. Hr.

Interiorul muzeului este proiectat de Alexandros Lykakis, unul dintre cei mai populari arhitecti greci, edificiul fiind caracterizat prin numeroase elemente neoclasice.

Vizitatorii pot admira aici vaze, bijuterii, parti din cladiri, precum si piese de ceramica. Una dintre cele mai importante elemente ale muzeului de arheologie din Mykonos este, probabil, o vaza din lut care exista inca din secolul al VII-lea i. Hr. De asemenea, turistii pot vedea in acest muzeu Stela Funerara a lui Glykon, aceasta fiind una dintre cele mai de pret pietre funerare recuperate, ea fiind gasita in mod accidentat in apele marii. Taxa de intrare in Muzeul de Arheologie din Mykonos este de doar 2 euro, iar pentru persoanele care au sub 18 ani, intrarea este gratuita.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.