Sursa foto: Henryk Sadura/Shutterstock.com

Ai vizitat vreodată un loc nou de la care nu ai avut foarte multe așteptări, care să ajungă să te impresioneze profund? Mulți călători experimentează acest lucru când ajung în Hasselt.

Hasselt nu este la fel de cunoscut ca alte orașe belgiene precum Bruxelles sau Bruges, dar este o destinație turistică frumoasă, care merită vizitată. Vei fi surprins de cât de multe lucruri unice pot fi făcute aici, dar mai cu seamă de frumusețea locurilor pe care le poți explora în această destinație ascunsă.

Aici vei descoperi Belgia adevărată, cea plină de farmec, istorie și obiective interesante.

Iată ce atracții turistice recomandăm a fi incluse într-un ghid de călătorie în Hasselt:

National Jenevermuseum. Este un muzeu ce prezintă istoria industriei ginului (jenever). Puțini știu că Hasselt a avut cea mai prosperă și inovatoare industrie a ginului în secolul al XVII-lea. Jenevermuseum nu numai că oferă vizitatorilor mai multe informații despre fascinanta istorie a acestei industrii, dar găzduiește, de asemenea, ateliere și expoziții cu diferite băuturi de gin, degustări și spectacole. 

Grădina Japoneză. Hasselt adăpostește cea mai mare grădină japoneză din întreaga Europă, aceasta fiind deschisă în anul 1992. Proiectată și plantată de meșteri japonezi după principiile tradiționale, grădina este splendidă în orice anotimp al anului, însă în perioada primăverii, când înfloresc cireșii, prezintă un adevărat spectacol al naturii. Hanami, festivalul anual al florii de cireș, este marcat de evenimente speciale precum ceremonii de ceai, plimbări prin grădină cu ghid și diverse spectacole.

Bokrijk Openluchtmuseum. Bokrijk este unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din Europa. Situat în afara orașului, destul de aproape de Genk, muzeul găzduiește peste 100 de clădiri antice originale ce amintesc de trecutul glorios al Flandrei, prezentând istoria vieții rurale din Belgia. Lângă muzeu există si o grădină botanică și un loc de joacă pentru copii, ceea ce îl face un loc ideal de vizitat în cazul în care călătorești cu familia.

Virga Jesse Basilica. Este o biserică realizată în stilul baroc timpuriu și în stilul Renașterii clasice timpurii, fiind construită în anul 1727. Clădirea a luat locul unei alte biserici, Clerkenkapel, care a fost ridicată în 1334 de către un membru al Fraternității Doamnei. În interiorul bisericii pot fi admirate mai multe opere de artă, inclusiv Statuia Fecioarei Maria, o statuie policromată din secolul al XIV-lea, altarul baroc sculptat de artistul Jean Delcour și mausoleele Annei Catharina de Lamboy și Barbarei de Rivière. 

Muzeul de Moda. Pasionații de modă vor fi încântați să afle că în Hasselt există un muzeu dedicat artei vestimentare, adăpostit într-o clădire superbă din secolul al XVII-lea din centrul orașului. Cunoscut pentru expozițiile sale inovatoare temporare, muzeul aduce un omagiu istoriei orașului ca centru al industriei textile. Colecția permanentă este și ea extrem de interesantă, fiind compusă din piese ale designerilor belgieni din Hasselt și din imprejurimi.

Abatia Herkenrode. Avea să fie casa unei comunități de maici cisterciene din 1217 până în 1974, când clădirea și moșia din jur au fost desemnate monument istoric național. Astăzi, site-ul conține un centru pentru vizitatori care spune povestea femeilor ce au trăit aici, precum și un restaurant, o librărie pentru copii și mai multe grădini amenajate. 

Magazinul de ciocolată Boon. Hasselt nu are atât de multe magazine de ciocolată precum Bruxelles sau Bruges, dar îl găzduiește pe unul dintre cele mai bune. La Boon, bomboanele de ciocolată sunt toate făcute manual și se găsesc într-o diversitate de sortimente, având arome chiar și de chili afumat, lămâie verde sau ghimbir. 

Indiferent că ești interesat de istoria orașului, de deliciile culinare locale sau, pur și simplu, îți dorești un sejur relaxant, capitala provinciei Limburg este o destinație care te va încânta, cu siguranță!

Locuri de cazare în Hasselt poți găsi accesând acest link!