Sursa foto: meunierd/Shutterstock.com

Chiar dacă suntem la început de an, iar vara se simte încă departe, planurile de vacanță pentru sezonul cald ar fi bine să fie făcute încă de acum. De fapt, cele mai bune oferte de călătorie pentru perioada verii se găsesc acum, în luna ianuarie, când reducerile pentru locurile de cazare și pentru biletele de avion sunt mai mari decât în orice lună a anului.

Iar una dintre destinațiile care au parte de cele mai bune oferte de călătorie este Monastir din Tunisia, un oraș care nu numai că are o plajă superbă ce pare a fi desprinsă din paradis, dar are în spate și o istorie bogată, o cultură impresionantă și o arhitectură ce ne duce cu gândul la poveștile cu Aladin.

Situat în nord-estul Tunisiei, pe malul Mării Mediterane, Monastir este o stațiune turistică importantă, găzduiește un port atractiv și este un loc excelent pentru o vacanță la plaja, oferind o gamă largă de activități precum pescuit, excursii, golf și sporturi nautice. 

De asemenea, Monastir adăpostește un număr consistent de obiective turistice, cele mai importante fiind:

1. Medina.

Tunisia

Tunisia

Medina, care înseamnă Orașul Vechi, este un loc obligatoriu de vizitat în orice oraș tunisian. Fără excepție este și Medina din Monastir. Înconjurată de un zid înalt, aproape complet renovat în secolele XVII-XVIII, Medina oferă acces vizitatorilor în interiorul uneia dintre cele cinci porți supraviețuitoare (inițial erau douăsprezece). Acest loc găzduiește, de asemenea, nenumărate souk-uri (târguri tradiționale) și magazine mai moderne în care se vând produse pentru orice gust și buget: covoare, oale, marochinărie, bijuterii din aur și argint, haine și încălțăminte etc.

2. Moscheea Bourguiba.

Situată pe Strada Independenței, Moscheea Bourguiba este dedicată primului președinte tunisian, Habib Bourguiba. A fost realizată în 1963 de către Taieb Bouzguenda și are un design similar cu cel al moscheii Pacha Hammouda din capitala Tunis. 

3. Cetatea Ribat.

Ribat

Ribat

Aceasta este una dintre cele mai bine conservate structuri de fortificație din Tunisia și, totodată, una dintre cele mai vechi cetăți arabe, datând din anul 796. Interiorul său găzduiește Muzeul Islamic, a cărui colecție este compusă, în mare parte, din monede, bijuterii și textile. 

Stilul de construcție al cetății este motivat de stilul bizantinilor care au mers înaintea biruitorilor arabi pe pământul african. 

Aproape de Ribat se găsește o altă atracție turistică importantă, Cimitirul Sidi el Mezri, un cimitir imens cu pietre funerare splendid ornate, unde cel mai apreciat este mormântul imamului Sidi el Mazeri, mormânt ce datează din secolul al XII-lea. Totodată, la capătul nordic al cimitirului se găsește Mausoleul Bourguiba, realizat în 1963, unde au fost înmormântați fostul președinte Habib Bourguiba și membrii familiei sale.

4. Marea Moschee.

Moscheea a fost construită în secolul IX, în perioada domniei dinastiei arabe a aghlabizilor. Din exterior, clădirea arată foarte auster. Are un minaret înalt în formă cubică, iar cupola îi lipsește cu desăvârșire. În interior se află o curte și o sală imensă pentru rugăciune, în care se găsesc trei nave separate de rânduri de coloane.

5. Plaja.

Tunisia

Tunisia

Lunga fâșie de nisip alb și fin, mângâiată de valurile prietenoase ale Mediteranei, este grozavă pentru turiștii ce vin în Monastir pentru a-și petrece vacanța de vară. Deși este o stațiune atractivă în orice perioadă a anului, vara, când apa mării atinge și 27 de grade Celsius, este cu siguranță cel mai indicat sezon.

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Tunisia!