Sursa foto: Olena_Z/Shutterstock.com

Cu priveliști montane încântătoare, porturi de litoral colorate, golfuri idilice ale Mării Adriatice, sate vechi venețiene și cu orașe istorice înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO, este surprinzător că farmecul Muntenegrului a rămas să fie exploatat mai mult de către localnici și de către vecinii din celelalte state balcanice.

Dar datorită noilor rute de croazieră, deschiderii hotelurilor de calitate superioară și interesului tot mai mare al călătorilor de a explora tărâmuri cu peisaje spectaculoase, Muntenegrul promite să devină rapid una dintre cele mai căutate destinații de la Marea Adriatică și nu numai.

Deși are dimeniuni mici, această țară superbă are o mulțime de minuni naturale și făcute de om.

Iată câteva dintre cele mai interesante atracții turistice pe care le poți vedea călătorind prin Muntenegru:

Budva

Budva

Peisaj din Budva

Plaje, vase de croazieră, clădiri medievale și străzi din marmură fermecătoare, asta vei găsi în cea mai căutată destinație din Muntenegru. Budva Riviera, împânzită de yachturi strălucitoare, este locul cu cea mai efervescentă viață de noapte din oraș. Dacă îți dorești câteva ore de relaxare la soare, îți recomandăm sa vizitezi plaja Jaz, cunoscută pentru Festivalul Sea Dance pe care îl găzduiește în ultimele zile de august.

Probabil cel mai fotografiat loc din Budva este Orașul Vechi, denumit Stari Grad, cu ale sale străzi din marmură și ziduri venețiene ce ies din apele cristaline. Aici vei găsi mai multe obiective turistice importante, inclusiv Citadela, Muzeul Budva, Galeria de Artă Modernă și mai multe biserici din piatră.

Kotor

Kotor

Admirand peisajul din Kotor

Considerat unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale de pe coasta Adriaticii, orașul fortificat Kotor este înconjurat de munți abrupți ce împrejmuiesc canalele adânci ale golfului Kotor. Deși asupra arhitecturii orașului se pot observa amprentele diferitelor imperii ce au condus regiunea, Kotor are totuși o vibrație venețiană, dată în special de Catedrala Sf. Tryphon din secolul al XII-lea.

Canionul Tara

Tara Canion

Peisaj din Canionul Tara

Podul ce se ridică la 150 de metri deasupra râului Tara este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase din lume. Creionat de păduri dense de pini și de lacuri limpezi, de un albastru turcoaz incredibil, canionul de 82 de kilometri este unul dintre cele mai adânci și mai mari din lume, împărțind munții din Parcul Național Durmitor, un site al Patrimoniului Mondial UNESCO. Canionul Tara este, de asemenea, unul dintre cele mai spectaculoase locuri de rafting din întreaga Europă.

Lacul Skadar

Skadar Lake

Priveliste spre lacul Skadar

O altă atracție turistică ce nu trebuie ratată într-o călătorie în Muntenegru este lacul Skadar, cel mai mare lac de apă dulce din Balcani. Lacul se întinde atât pe suprafața Muntenegrului, cât și pe teritoriul Albaniei și este un paradis al faunei sălbatice, în special al păsărilor (este cea mai mare rezervatie ornitologica din Europa), cuprinzând munți carstici cu o vegetație îmbelșugată și o sumedenie de câmpuri pline de crini.

Cumpără o excursie cu barca de câteva ore pentru a te plimba în jurul lacului! Vei avea ocazia să vizitezi localitatea Rijeka Crnojevica, fosta capitală medievală a Muntenegrului.

Parcul Național Durmitor

Dormitor

Peisaj din Parcul National Durmitor

Amplasat în jurul satului de munte Žabljak, Parcul Național Durmitor este un must-see pentru iubitorii de natură sălbatică și pasionații de drumeții montane. Situat în Alpii Dinarici, parcul include cele mai înalte vârfuri ale masivului Durmitor, 18 lacuri glaciare și râul Tara cu al său canion spectaculos.

Schiatul și snowboardingul sunt principalele activități pe timp de iarnă din zona, în timp ce raftingul, campingul și drumețiile montane atrag vizitatorii în perioada sezonului cald. Viața sălbatică a parcului cuprinde 163 de specii de păsări, mamiferi variind de la mistreți la urși bruni și o multitudine de specii de fluturi.

Descoperă gama noastră de hoteluri din Muntenegru!