Toronto (2)Toronto este situat la aproximativ 800 de kilometri de orasul New York. Acesta este cel mai mare oras din Canada, fiind populat de mai bine de 2,7 milioane de oameni (zona metropolitana are peste 6 milioane de locuitori).

Daca iti doresti sa vizitezi si aceasta parte a lumii, Toronto este, in mod sigur, o alegere foarte buna, mai ales daca doresti sa calatoresti in timpul toamnei, cand culorile variate si puternice ale acestui anotimp infrumuseteaza orasul canadian. De asemenea, Toronto este mai putin aglomerat toamna decat in lunile de vara in care turistii din intreaga lume vin sa cunoasca meleagurile Canadei. Iar daca excursia ta are loc, de fapt, in Statele Unite ale Americii, ai putea foarte usor sa ajungi in Toronto pentru o zi sau doua, deoarece acest oras se gaseste la doar doua ore de condus de la granita cu Statele Unite ale Americii (atentie insa pentru ca in Canada se poate intra numai pe baza de viza).

Toronto este principalul centru financiar si mass-media din Canada. Acesta are mai multe porecle, cel de T.O. fiind cel mai cunoscut. Este, de asemenea, denumit Broadway de Nord, deoarece detine cel de-al doilea cel mai mare cartier cu teatre de pe teritoriul Americii de Nord.

Unii canadieni se refera la orasul Toronto ca la centrul Universului. Acest lucru se datoreaza perceptiei ca Toronto are prea multa putere si influenta in comparatie cu restul tarii. In trecut, aceasta era o reala problema in Canada.

Orase din vestul Canadei, cum ar fi Calgary, Vancouver si Edmonton, au crescut foarte mult in ultimii ani. Ca rezultat, aceste orase au astazi mult mai multa influenta decat au avut in anii trecuti. Cu toate acestea, Canada este o tara mare, cu o populatie foarte mica in comparatie cu multe alte natiuni. Exista aproximativ 35 de milioane de oameni care traiesc in Canada, populatie mult mai mica decat cea care traieste in California, de pilda.

Toronto este capitala provinciei Ontario. Capitala tarii este Ottawa, care este situata la aproximativ 5 ore de condus fata de Toronto. Unii straini cred, insa, ca Toronto este capitala Canadei, tocmai datorita faptului ca este cel mai cunoscut oras din aceasta tara.

Un motiv bun de a vizita orasul Toronto este faptul ca acesta este unul dintre cele mai sigure locuri din America de Nord si, totodata, din intreaga lume. Rata criminalitatii este considerabil mai mica decat in majoritatea oraselor de dimensiuni similare. Din acest motiv, acest oras este cunoscut si sub denumirea de Toronto cel Bun.

Care sunt atractiile turistice majore din Toronto?

Toronto este un oras foarte pitoresc, fiind situat pe malul lacului Ontario. In Portul orasului (Toronto Harbour) poti lua bilete pentru mici croaziere ce iti ofera posibilitatea de a vedea orizontul orasului, precum si insulele din apropiere. Excursiile de zi au loc din aprilie pana in octombrie, iar croazierele de seara sunt disponibile doar in timpul verii. Pasagerii pot debarca pe insule pentru a reveni mai tarziu, astfel ca exista destul timp pentru a explora imprejurimile orasului in acest mod.

Cea mai populara destinatie pentru turisti este Turnul CN (CN Tower). Acesta a fost cel mai mare turn din lume in momentul in care a fost construit, astazi fiind cel mai mare turn din America de Nord. Din Turnul CN poti sa te bucuri de vederi ale orasului si poti admira Lacul Ontario. In cazul in care conditiile meteorologice sunt bune, ai putea chiar sa observi Cascada Niagara si statul New York, care este situat la circa doua ore de acest faimos turn. Oamenii care sunt in cautarea unei aventuri de care pot avea parte doar in acest loc ar putea fi interesati de EdgeWalk, care se intinde in jurul intregului pervaz al podului principal al turnului. Acesta este la o inaltime de 1168 de metri, fiind unic in lume! Participantii nu se supun niciunui risc in timpul acestei experiente, fiind legati cu un ham care se ataseaza la o sina de siguranta. Totusi, aceasta nu este o activitate recomandata celor slabi de inima sau celor care au frica de inaltime. Cu toate acestea, plimbarea pe EdgeWalk este, in mod sigur, o experienta de neuitat pentru cei care sunt suficient de curajosi.

Turnul CN are, de asemenea, un restaurant rotativ. Exista, totodata, un restaurant in stil cafenea cu preturi rezonabile aici, dar care nu se invarte. Turnul CN este luminat diferit in anumite nopti, pentru a comemora sarbatori sau ocazii speciale. De Craciun, acesta este luminat in verde si rosu, iar de Ziua Indragostitilor este decorat in luminite rosii. Uneori, turnul isi schimba culorile pentru a onora echipa care castiga Cupa Grey, in noiembrie, care este echivalenta cu celebrul Super Bowl din Statele Unite ale Americii.

Toronto (3)

Un alt obiectiv turistic pe care trebuie sa il vizitezi in orasul Toronto este Galeria de Arta. Aceasta este una dintre cele mai mari galerii din America de Nord, oferind publicului circa 80 000 de opere de arta pentru a fi vizualizate. Galeria contine colectii de acum 2000 de ani si pana in prezent, precum si sculpturi interesante si o biblioteca mare.

Toronto are mai multe cartiere distincte, care merita toata atentia turistilor. Cabbagetown, Rosedale si Casa Loma sunt zone de lux marcate de o arhitectura interesanta, in stil victorian. Casa Loma reprezinta, de fapt, un castel si niste gradini ce au fost construite la inceputul anilor 1900 pentru o familie bogata. Acum, aceasta este un punct de reper major si o atractie turistica importanta in orasul Toronto.

Un alt cartier pe care merita sa il vizitezi in Toronto este Distillery District. Strazile pietruite din centrul cartierului sunt exclusiv pentru pietoni si biciclisti, formand o zona istorica batatorita pe margini de o multime de buticuri, restaurante, galerii si cafenele atractive. Acesta a fost desemnat un loc national istoric. Nu vei gasi nicio franciza sau un lant de magazine aici, toate magazinele si restaurantele fiind proprietati private.

Toronto are, de asemenea, o gradina zoologica ce gazduieste o multime de specii de animale ce provin din toate colturile lumii, dar si un muzeu excelent, care merita toata atentia iubitorilor de arta si cultura. In plus, in acest oras se organizeaza o multime de activitati culturale, aici existand Baletul National al Canadei si Opera Canadiana. Teatrul si Orchestra Simfonica din Toronto ofera si ele spectacole de mare calitate.

Orasul este foarte usor de vizitat, datorita transportului in comun foarte bine pus la punct. In Toronto exista o retea excelenta de metrou si autobuz, nefiind astfel nevoie de a inchiria o masina pentru a vizita principalele atractii turistice. In plus, transportul public este foarte ieftin in acest oras si ajunge in orice loc din Toronto unde exista ceva de oferit vizitatorilor.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.