Plajă din Punta Cana cu nisip alb, încadrată de mare și de palmieriSituată pe coasta de sud-est a Republicii Dominicane, Punta Cana este un paradis al iubitorilor de natură exotică, având peste 30 de kilometri de plaje nealterate, cu nisip alb și o sumedenie de palmieri și cocotieri. Plajele de vis se împletesc, într-un mod fabulos, cu apa mării de un albastru infinit și creează tărâmul perfect pentru relaxare. Peisajele magnifice și resorturile de lux sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegi un sejur în Punta Cana.

Ce ar trebui să știi despre Punta Cana și Republica Dominicană

Aflată pe Insula Hispaniola din Arhipelagul Antilelor Mari, Republica Dominicană reprezintă prima așezare europeană stabilită pe continentul american, fiind locul de debarcare al lui Cristofor Columb în 1492. De asemenea, mica țară este cea mai vizitată dintre toate insulele din Caraibe.

Vremea din Punta Cana, atracția principală

Ceea ce face ca această uimitoare insulă să fie atât de populară în rândul europenilor este, însă, clima sa tropicală, cu temperaturi de vară pe tot parcursul anului. Temperatura medie a aerului este de 30 de grade Celsius, iar cea a apei de 23 de grade Celsius. Acestea reprezintă rețeta perfectă pentru a deveni destinația ideală de vacanță.

Momentul perfect pentru o vacanță în Punta Cana este între lunile martie și iulie. Această perioadă este în afara sezonului ploios, astfel că te vei putea bucura de soare, de nisipul auriu și de apa azurie.

Localizarea geografică perfectă

Punta Cana este poziționată în estul Republicii Dominicane și are ieșire la Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic. În afară de Haiti, țara alături de care Republica Dominicană împarte Insula Hispaniola, în apropiere se mai află destinații precum Porto Rico, Jamaica, Barbados, Santa Lucia, Cuba sau Miami.

Întreaga regiune de est a insulei poartă denumirea de Punta Cana, așadar, aceasta nu include doar un singur oraș. Alte zone importante în această regiune sunt Bavaro, Cabeza de Toro, Uvero Alto, Macao, Cap Cana, Arena Gorda și El Cortecito.

Informații esențiale pentru turiști

Moneda Republicii Dominicane este pesoul, dar, poți plăti fără probleme și în dolari americani, euro, sau folosind cardul de credit. Toți cetățenii români pot intra pe teritoriul țării fără să aibă nevoie de viză, dar, vor fi obligați să procure un card turistic. Prin acest card, ei vor putea rămâne în Republica Dominicană, în calitate de turiști, timp de 90 de zile.

Piscină a unui hotel din Punta Cana, înconjurată de palmieri și construcții de lemn

De ce merită să vizitezi Punta Cana?

Dacă, încă, nu ești convins că aceasta este destinația perfectă, mai avem pentru tine câteva motive pentru care un sejur în Punta Cana va reprezenta vacanța de vis!

Plaje protejate și super activități

Litoralul insulei este protejat de lege, autoritățile asigurându-se că nicio structură artificială nu va distruge frumusețea naturii. Plajele calme, liniștite, cu briza lor tropicală caldă sunt perfecte pentru cei care iubesc soarele și sporturile de apă, care sunt extrem de diversificate în Punta Cana. Fie că este vorba despre scufundări, snorkeling, kitesurfing, kayaking, rafting sau plimbări cu ski jetul, această zonă a Republicii Dominicane are câte ceva pentru fiecare.

În afară de plajele ce par a fi desprinse din paradis, Punta Cana are o rezervă forestieră naturală de 8000 de kilometri pătrați, întreținută de Fundația Ecologică Punta Cana, și 14 kilometri de recifuri de corali protejate, ce pot fi găsite aproape de coastă. În plus, această zonă are o serie de caracteristici naturale unice, precum lagune cu apă dulce și mangrove de coastă, o adevărată încântare pentru vizitatori și pentru ecologiști.

Localnici primitori

Deși, acest lucru, poate, nu se află în vârful listei tale de priorități, cu siguranță, va contribui la bunăstarea ta. Toți locuitorii acestei zone sunt cunoscuți pentru ospitalitatea debordantă și atitudinea caldă pe care o au față de turiști. Fie că vorbim despre angajați ai hotelurilor sau de simpli locuitori ai insulei, toți sunt dispuși să te ajute oricând ai nevoie și să creeze o atmosferă de vis, unde vei vrea să te întorci!

Hoteluri de lux în regim all-inclusive și prețuri foarte accesibile

Majoritatea resorturilor din Punta Cana funcționează în regim all-inclusive, așa că nu este nevoie să îți faci prea multe griji, când vine vorba despre cheltuieli. De fapt, Punta Cana este renumită pentru prețurile sale incredibil de accesibile. Cu excepția biletului de avion, care poate fi considerat destul de costisitor, toate resorturile au prețuri mai mult decât rezonabile.

Câteva locații de lux care merită menționate sunt celebrul Punta Cana Resort & Club, unde poți găsi 12 terenuri de golf populare printre vedete încă din anii ‘70. De asemenea, Grand Occidental Flamenco, resort care găzduiește cel mai cunoscut club din zonă, Mangu. Acesta este organizat pe două etaje și se laudă cu muzică pentru toate gusturile așa că distracția nu are cum să lipsească!

Delicatese exotice la tot pasul

Toate hotelurile de lux oferă preparate din bucătăria internațională, potrivite pentru toate gusturile, dar, puteți mânca și bunătăți locale renumite. Din punct de vedere al gastronomiei, Republica Dominicană impresionează printr-un amestec de bucătărie spaniolă cu africană și Taino, dar are și puternice influențe din Cuba și Porto Rico.

În afară de felurile de mâncare delicioase, merită să încerci și celebrul fruct al pasiunii. Cu un gust minunat care te va cuceri din prima, acesta este unul dintre cele mai îndrăgite fructe consumate în Republica Dominicană dar nu numai. De asemenea, îți recomandăm și celebra băutură tradițională Mama Juana, ce conține rom, miere și vin roșu.

Principalele atracții turistice din Punta Cana

Înainte de a planifica un sejur în Punta Cana, află care sunt câteva dintre atracțiile turistice pe care merită să le vizitezi.

Insula Saona

Situată extrem de aproape de coasta Puntei Cana, Insula Saona este renumită pentru plajele sale virgine, de o frumusețe care te lasă fără grai. Întreaga insulă este o rezervație naturală protejată de guvern, așa că, aici, nu vei găsi magazine cu suvenire sau hoteluri impunătoare, ci doar întinderi de nisip alb și palmieri înalți ce se leagănă în bătaia vântului. 

Plaja Bávaro

Dezvoltat inițial ca oraș pentru muncitorii din stațiuni, orașul Bávaro a devenit, între timp, o destinație turistică populară atât în rândul localnicilor, cât și printre vizitatorii străini. Deși, este destul de aglomerată, plaja Bávaro merită să fie vizitată datorită numeroaselor facilități pe care le oferă și a apropierii de Punta Cana. 

Scape Park

Suprafața calcaroasă și jungla luxuriantă a acestui parc natural conturează priveliști uluitoare, găzduind mai multe atracții istorice demne de luat în seamă. Plimbă-te pe faleza Farallon ce se întinde pe o lungime de 800 de metri de-a lungul coastei și explorează crovurile și peșterile ascunse! 

În parc, vei găsi, de asemenea, câteva replici ale caselor vechilor indieni Taino, care au ocupat aceste meleaguri înainte de sosirea conchistadorilor. Așadar, scopul parcului nu este doar de a le oferi turiștilor un loc de recreere, ci, și de a-i învăța despre cultura și tradițiile din America Latină, în special, cele din Caraibe.

Hoyo Azul

Așa cum am menționat deja, Punta Cana este renumită pentru peisajele sale naturale spectaculoase. Unul dintre locurile în care vei găsi astfel de frumuseți este Hoyo Azul (în traducere, Gaura Albastră), un bazin natural care a luat naștere în urma prăbușirii tavanului unei grote. 

Splendidul bazin se găsește în Scape Park și poate fi explorat în două moduri: un tur oferit de agenția Hoyo Azul Cave Explorer, care include o drumeție prin pădurile virgine ale Puntei Cana, sau un tur oferit de agenția Hoyo Azul Zip Lane, care oferă vizitatorilor o serie de trasee cu tiroliana deasupra junglei. Indiferent pe care o vei alege, cu siguranță, vei avea parte de o experiență incredibilă!

Los Haitises National Park

Punta Cana găzduiește atât de multe peșteri fascinante, încât este păcat să pleci fără a explora măcar una dintre ele. Printre cele mai populare se numără Fun Fun Cave, care se găsește în Parcul Național Los Haitises, în mijlocul pădurii tropicale. 

Grație naturii care a modelat-o din roci calcaroase, resturi de corali marini și alte organisme, această peșteră impresionează prin aspectul ei uluitor, ce pare a fi desprins din basme. În plus, ea uimește și cu formațiunile sale minerale spectaculoase, în care se găsesc, printre altele, mai multe petroglife specifice culturii hispanice. 

Un singur sejur în Punta Cana nu va fi niciodată de ajuns pentru a vizita toate obiectivele turistice care merită văzute. Fie că vrei să te bucuri de vremea caldă pe o plajă însorită, ești pasionat de sporturile de apă sau vrei să vizitezi peșteri și parcuri naturale superbe, aceasta este destinația ideală pentru tine!