*Sursa foto: Travel mania / Shutterstock.com

Orasul Bangkok este fara indoiala unul dintre cele mai prietenoase locuri pentru turistii din toate colturile lumii. O mare parte din PIB-ul ascendent al acestei tari depinde in intregime de turism.

Thailanda este una dintre cele mai cautate destinatii din Asia, inregistrand intre 15 si 20 de milioane de turisti pe an. A doua ramura a economiei care prezinta o mare importanta in PIB-ul Thailandei este agricultura. Aceasta tara este unul dintre cei mai mari exportatori de orez din intreaga lume. Thailanda este, de asemenea, o destinatie atractiva pentru oameni de afaceri veniti din diferite parti ale lumii, acestia alegand acest loc atat pentru afaceri, cat si pentru placere.

Pentru turisti, orasul Bangkok ofera o bogata cultura traditionala, care este in mare masura influentata de vecinii apropiati ai Thailandei, cum ar fi China antica, exotica India si mai multe culturi din Asia de Sud-Est care au existat de-a lungul timpului. Bucataria thailandeza este una speciala, fiind unul dintre elementele cautate de catre turistii veniti aici, deoarece aceasta ofera cu mandrie cinci categorii distincte de gust, care includ picant, sarat, acru, dulce si amar. Meniul alimentar al thailandezilor este bazat pe orez, rapoartele recente aratand faptul ca exista mai mult de 5000 de soiuri diferite de orez Thai.

Avand in vedere faptul ca orasul Bangkok nu este o destinatie sezoniera pentru calatorii, zborurile ieftine catre acest oras sunt usor accesibile pe tot parcursul anului. Majoritatea companiilor aeriene care servesc orasul Bangkok permit turistilor sa se bucure de cele mai bune servicii la bord disponibile pe orice zbor. Oamenii de afaceri, turistii solitari si familiile care merg in vacante adora, pur si simplu, zborurile surprinzator de ieftine destinate capitalei Thailandei, dintr-un numar de motive lesne de inteles. Principalele motive pentru care oamenii aleg sa viziteze Bangkok-ul sunt peisajele sale uluitoare, cultura Thai, viata de noapte interesanta, plajele pline de culoare, palatele, templele magnifice si flerul metropolitan modern al unui oras plin de vivacitate.

Iata care sunt cele mai mari atractii turistice in Bangkok:

Marele Palat & Wat Prakeaw

Constructia Marelui Palat a inceput in 1782, cand capitala Siamului a fost mutata de la Thonburi la Bangkok. Palatul a servit ca resedinta a regilor din Thailanda pana la moartea misterioasa a regelui Ananda Mahidol in 1946. Fratele sau, Bhumibol Adulyadej, care a urmat la tron, a mutat resedinta regala definitiv la Palatul Chitralada. Astazi, Marele Palat este o atractie turistica majora in Bangkok. O parte din componentele palatului este dedicata unui templu regal, Wat Phra Kaew, cel mai sacru templu din Thailanda si casa faimosului Buddha de Smarald.

Templul lui Buddha – culcat (Wat Pho)

Wat Pho este renumit pentru frumoasa statuie a lui Buddha culcat pe care o adaposteste. Acesta este unul dintre cele mari temple din Bangkok si, de asemenea, unul dintre cele mai vechi, fiind construit cu 200 de ani inainte ca Bangkok sa devina capitala Thailandei. Wat Pho detine distinctia de a avea cea mai mare imagine a lui Buddha culcat si, totodata, cel mai mare numar de imagini ale lui Buddha din Thailanda. Statuia lui Buddha culcat este placata cu aur si are o lungime de 46 de metri si o inaltime de 15 metri. Aceasta comemoreaza trecerea lui Buddha in Nirvana.

Templul Wat Arun

*Sursa foto: Patrick Foto / Shutterstock.com

Situat pe malul vestic al raului Chao Phraya, Wat Arun (Templul Rasaritului) este unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute obiective turistice din Bangkok. Acest templu este o reprezentare arhitecturala a Muntelui Meru, centrul universului in cosmologia budista. In ciuda numelui sau, cele mai bune vederi ale templului Wat Arun sunt in timpul serii, cand soarele se gaseste in spatele lui.

 

Casa lui Jim Thompson

Infamul agent CIA Jim Thompson a reinviat industria de matase thailandeza dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial si a avut aceasta cladire asamblata din sase case traditionale in stil thailandez. In timp ce Thompson si-a construit compania de matase, el a devenit, de asemenea, unul dintre cei mai mari colectionari de arta din Asia de Sud-Est. Casa lui Jim Thompson este asezata vis-a-vis de Bangkrua, unde aveau sa locuiasca tesatorii lui. Turistii pot sa viziteze acest obiectiv turistic cu ajutorul unui ghid, care le poate oferi informatiile necesare in mai multe limbi straine.

Parcul Lumphini

Parcul Lumphini este mai mult decat o oaza de natura situata in mijlocul orasului Bangkok. Initial conceput pentru a gazdui ambarcatiuni si flori thailandeze, astazi acesta este un loc linistit, unde turistii se pot plimba pe traseele sale frumos colorate, pot face plimbari cu barca pe lac sau se pot relaxa in timp ce localnicii isi urmeaza rutina de exercitii fizice. In fiecare duminica dupa-amiaza, in parcul Lumphini au loc concerte in aer liber.

Piata de weekend Chatuchak

Cunoscuta local ca JJ Market, Piata de weekend Chatuchak este cea mai mare piata de acest tip din Thailanda. Unii chiar spun ca este cea mai mare piata de weekend din lume. Cu mai mult de 8000 de tarabe in care se vand de la antichitati la haine si mobilier, populara piata atrage mai mult de 200 000 de oameni in fiecare sfarsit de saptamana. Cumparatorii pot, de asemenea, sa ia masa la unul dintre multele restaurante din piata, asistand la incantatoarele spectacole cu muzica live si cu dansatori.

Palatul Dusit

Palatul Dusit este numele complexului de resedinte regale construite in stil european intre anii 1897 si 1901 pentru regele Rama V. Cladirea cea mai proeminenta este Vimanmek Mansion, construita din lemn de teak auriu. Cel mai mare conac de lemn din lume contine 31 de camere de expozitie, precum si o sala a tronului, bai si dormitoare. Daca vizitezi Marele Palat inaintea acestui conac, ai grija sa pastrezi biletul, deoarece vei avea intrare gratuita in conac.

Wat Traimit

Templul Wat Traimit situat in zona Chinatown este cunoscut datorita faptului ca detine un Buddha de aur mai mare de 3 metri, care are greutatea de peste 5 tone. Exprimata in stil Sukhothai, imaginea lui Buddha este veche de aproximativ 900 de ani si a fost acoperita in ghips pentru a-i ascunde valoarea. In anul 1957, s-a descoperit ca statuia este din aur curat, moment in care s-a hotarat mutarea acesteia intr-o cladire noua. Cand a fost mutata, statuia a alunecat din macara. Templul in sine se spune ca dateaza de la inceputul secolului al XIII-lea si este una dintre cele mai frumoase si interesante atractii turistice din Bangkok.


Afla mai multe detalii despre ofertele Dertour pe site-ul nostru, www.dertour.ro