Shanghai, China

Shanghai, China – Sursa foto: Inspired Vision Studio/Shutterstock.com

O metropolă în plină expansiune, cu un progres uluitor în infrastructură, tehnologie, transport și economie, Shanghai este cel mai mare oraș din China și cel mai important hub industrial și comercial al țării.

Peisajul urban foarte futurist, sistemul de transport convenabil și istoria bogată au făcut ca Shanghai să fie un oraș atractiv pentru turiștii din întreaga lume. În umbra zgârie-norilor sticloși din oraș, vei descoperi stilul de viață chinezesc pe străzile aglomerate, în piețele stradale tradiționale și în parcurile înverzite. 

Fiind centrul cultural internațional al Chinei, Shanghai este, în mod cert, cea mai bună destinație turistică pentru vizitatorii dornici să experimenteze dezvoltarea vie a țării, precum și cultura și istoria chineză pură.

Iată care sunt primele 5 obiective turistice pe care să le incluzi în itinerariul de călătorie în acest oraș cosmopolit:

1. Bund

Bund, Shanghai

Bund, Shanghai

Denumit și Waitan, Bund este o zonă din centrul Shanghaiului, pe malul estic al râului Huangpu. Ne prezintă cea mai pitorească imagine urbană a orașului, cu o mulțime de clădiri financiare și comerciale futuriste ce se îmbină cu marile structuri coloniale.

Promenada de pe malul râului a fost construită recent, găzduind o sumedenie de restaurante, sculpturi frumoase și un binoclu cu ajutorul căruia poți admira mai bine orizontul Pudongului. După apusul soarelui,

Bund se aglomerează cu vizitatori ce încearcă să surprindă în fotografii cele mai bune cadre ale Shanghaiului, bucurându-se în același timp de scena magnifică a râului în care se oglindesc colosalele clădiri.

2. Strada Nanjing

Strada Nanjing, Shanghai

Strada Nanjing, Shanghai

Nanjing nu este doar o simplă stradă comercială, ci și un loc de adunare publică pentru sărbători și festivaluri. Acest drum pietonal se întinde pe 5 kilometri și este vizitat de aproximativ 1,7 milioane de oameni în fiecare zi.

Este, cu siguranță, cea mai frecventată zonă din Shanghai și locul ideal în care să faci shopping, să asiști la spectacole stradale și să experimentezi gastronomia locală.

3. Muzeul Științei și Tehnologiei

Shanghai este locul de naștere al extravaganței digitale din China. Orașul se mândrește cu mai multe minuni tehnologice chinezești, cum ar fi trenul Superfast Shanghai Maglev Train.

Așadar, o vizită la Muzeul Științei și Tehnologiei poate fi adăugată cu ușurință în itinerariul tău de călătorie în Shanghai. Acesta este cel mai important loc public pentru educație științifică și unul dintre cele mai atractive obiective turistice din oraș.

Prezintă realizările și inovațiile oamenilor de știință din întreaga lume, oferind vizitatorilor ocazia de a participa la diferite activități interactive și distractive. Găzduiește zone de expoziție tematice permanente și cinematografe digitale de înaltă tehnologie, inclusiv cinematografe IMAX.

Totodată, muzeul organizează periodic expoziții științifice temporare, programe interactive și cursuri științifice.

4. Grădina Yu (Yuyuan)

Gradina Yuyuan, Shanghai

Gradina Yuyuan, Shanghai

Este o grădină tradițională chineză și una dintre atracțiile obligatorii în Shanghai. Aceasta datează din dinastia Ming (1368 – 1644), de când era deținută de un ofițer guvernamental pe nume Pan Yunduan.

Yu, în chineză, înseamnă plăcut și satisfăcător, iar această grădină a fost special construită pentru părinții lui Pan ca loc în care ei să se bucure de o bătrânețe liniștită și fericită.

Elementele care caracterizează grădina Yu sunt apa, pietrele și plantele. În cultura chineză, apa este simbolul elementului feminin al Universului (yin) și poate fi observată aici în lacuri, iazuri, cascade și în mai multe râuri mici.

Piatra, considerată a fi „scheletul” grădinii, este folosită aici pentru construcția dealurilor și grotelor artificiale, multe dintre ele având inscripții cu versuri sau cugetări ale celor mai importanți oameni din istoria Chinei.

În cele din urmă, plantele din grădina Yu, aranjate într-un mod extrem de natural, dau suflet acestei oaze și se găsesc într-o diversitate de soiuri. Aici găsim, printre altele, cireși, pruni, caiși, piersici, bambus, ienupăr chinezesc, lotus, bujor arbustifer, crizanteme, rhododendron și azalee. 

În grădina Yu vei vedea, de asemenea, pavilioane impresionante ornate cu picturi pe bambus sau hârtie de orez, mobilă chinezească, ziduri și porți de diverse forme, chioșcuri cochete, un templu și diferite vase și vaze ornamentale.

5. Centrul Financiar Mondial (Shanghai World Financial Center)

Centrul Financiar Mondial (Shanghai World Financial Center), Shanghai

Centrul Financiar Mondial (Shanghai World Financial Center), Shanghai

Întrucât Shanghai este o putere în economia globală, nu se poate să nu aibă propriul centru financiar mondial. Totuși, acest centru financiar nu este o clădire veche; este un zgârie-nori inovator, cu înălțimea de 492 de metri.

Clădirea cu 101 etaje găzduiește 20 de instituții financiare multinaționale, centre comerciale și un hotel important. Vizitatorilor care suferă de acrofobie (frica de înălțime) li se recomandă evitarea puntei de observație situată aproape de vârful acestui obiectiv turistic uimitor.

Cei care fac călătoria cu liftul până în vârf, însă, vor fi răsplătiți cu vederi impresionante asupra Shaghaiului.

Shanghaiul este un oraș atât de mare și atât de interesant, încât cu siguranță îți va face o plăcere imensă să îl explorezi. Dacă îți dorești să faci acest lucru cât mai curând, intră pe ofertele de cazare individuală pentru a arunca o privire!