Tenerife

Tenerife. Sursa foto: Dziewul/Shutterstock.com

Revelionul este o oportunitate perfectă pentru o scurtă călătorie, fie că îl petreci alături de familie, prieteni sau doar cu partenerul de viață. Iar dacă îți dorești să îl sărbătorești într-un loc cald și însorit, fără să părăsești însă continentul european, Tenerife este probabil cea mai potrivită destinație!

Tenerife este una dintre cele mai exotice și bine cotate destinații în prima lună a anului, în special pentru cei care caută să scape de frig în vacanțele lor de iarnă. În această insulă spaniolă, temperaturile medii pentru luna ianuarie sunt de 20 de grade Celsius, cadrul natural conturat de munți, vegetație și plaje cu nisip alb este superb, iar resorturile, barurile și restaurantele sunt excelente. 

Există o mulțime de motive grozave pentru a sărbători Revelionul în Tenerife. Noi ți le prezentăm pe primele 5:

1. Temperaturile ridicate

Plaja din Tenerife

Plaja din Tenerife

În Tenerife, vremea este caldă pe tot parcursul anului, iar în sezonul de iarnă, temperaturile sunt perfecte. Este unul dintre puținele locuri din Europa unde poți petrece intrarea în Anul Nou în costum de baie pe o barcă urmărind delfinii sau dându-te pe tobogane într-un parc acvatic în aer liber, cum este Parcul Siam, unul dintre cele mai palpitante parcuri acvatice din întreaga lume.

Cu un climat însorit și cu temperaturi ce variază între 18 și 24 de grade Celsius, îți poți lăsa acasă paltonul și mănușile de iarnă! 

2. Chiar dacă este cald, în Tenerife există și zăpadă

Muntele Teide, Tenerife, Spania

Muntele Teide, Tenerife, Spania

Pentru unele persoane, sărbătorile de iarnă nu par a avea niciun farmec dacă nu au parte și de zăpadă. Dacă acesta este și cazul tău, ei bine, află că în cele mai înalte culmi din Tenerife, în Muntele Teide, poți avea parte de o aventură înzăpezită.

Chiar dacă este vreme de plajă, la mai puțin de 40 de kilometri de linia de coastă, în munți, vei putea face oameni de zăpadă sau vei putea chiar să te dai cu sania sau cu schiurile pe pârtiile special amenajate.

3. Petrecerile stradale sunt grozave!

Pe măsură ce masele de oameni se îngrămădesc în piețele din orașele mari ale insulei precum Playa de las Americas, Puerto de la Cruz și Adeje, DJ-ii și formațiile întețesc atmosfera cu muzică bună, iar la miezul nopții, artificiile orbitoare creează pe bolta cerească un spectacol grandios.

Așadar, ia-ți prietenii, pregătește șampania și bucură-te de spectacolele stradale.

4. În perioada lunii ianuarie, în Tenerife au loc o mulțime de evenimente culturale interesante

În timp ce majoritatea destinațiilor de vacanță din Europa sunt oarecum inerte în prima lună a anului, Tenerife este mai vibrant ca oricând. Dacă dorești să te cufunzi în acțiuni culturale, asigură-te că iei parte la Canarias Folk Fest.

Acest eveniment tradițional, cu dansuri, gastronomie locală și artizanat, are loc pe tot parcursul lunii ianuarie: în Las Galletas, în fiecare joi; în Playa de las Americas, în fiecare vineri; în Los Cristianos, în fiecare sâmbătă.

Dacă se întâmplă să fii în Tenerife pe 16 ianuarie și vrei să te bucuri de dansurile tradiționale spaniole, îți recomandăm să mergi la Teatrul Guimera din Santa Cruz de Tenerife pentru a lua parte la Festivalul Romi Flamenco.

Spectacolul este considerat a fi cel mai mare eveniment de flamenco din Insulele Canare și se dovedește a fi întotdeauna o experiență memorabilă.

Pentru iubitorii de artă, Festivalul Internațional de Fotografie Tenerife are loc tot pe parcursul lunii ianuarie. De asemenea, în această perioadă vei găsi o mulțime de expoziții foto în diferite locații ale insulei.

5. Tenerife este un paradis al cluburilor

Indiferent de luna în care vizitezi insula Tenerife, vei găsi o varietate de cluburi de noapte pline de viață în care să petreci până dimineața. Iar în noaptea de 31 decembrie, aceste cluburi devin și mai vii, găzduiesc petreceri extravagante și organizează concerte susținute de unii dintre cei mai mari artiști ai momentului.

Tramps Tenerife, TIBU Tenerife și Magic Lounge Club sunt printre cele mai populare localuri de pe insulă. Asigură-te doar că îți iei pantofi confortabili de petrecere, deoarece ritmurile muzicii te vor ademeni să stai pe ringul de dans până în zorii zilei.

Fie că vrei să dansezi de seara până dimineața la unul dintre numeroasele cluburi de noapte, să urmărești artificiile pe străzile aglomerate sau să ai parte de o noapte relaxantă într-un hotel de clasă mondială, Tenerife îți va oferi o experiență de neuitat de Revelion.

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte pentru un revelion  în Tenerife!