*Sursa foto: Dundanim/Shutterstock.com

Cu toata nebunia iscata in jurul vacantei de vara poate fi putin derutanta alegerea unei destinatii. Chiar daca oscilezi intre destinatiile cu traditie sau vrei sa incerci ceva nou, echipa Dertour este aici sa te sprijine in luarea unei decizii cat mai potrivite pentru tine si nevoile tale.

Una dintre optiunile cele mai intalnite pentru vacanta de vara o reprezinta Bulgaria. Motivele care poarta pasii compatriotilor nostri la malul Marii Negre de dincolo de Dunare nu sunt putine si nici superficiale, iar cei care decid sa descopere mai mult decat litoralul din teritoriul bulgaresc nu au decat de castigat.

Iata 5 motive pentru care vecinii de la sud ne-au castigat increderea ca turisti si pentru care an de an mii de romani aleg bronzul cu accente bulgaresti.

1. Preturile sunt foarte mici

*Sursa foto: Alexander Donchev/Shutterstock.com

Motivam intr-un articol anterior alegerile facute de turistii romani atunci cand vorbim de destinatiile de vacanta, iar majoritatea se legau de pretul si popularitatea destinatiei in momentul in care se lua decizia unei vacante in locul respectiv. Referitor la pret, in Bulgaria nu o sa gasesti motive sa te plangi. Daca oriunde in Europa ti se pare mai scump ca in Romania, in Bulgaria o sa gasesti fix opusul.

Preturile sunt extrem de accesibile atat la mancare, cat si la cazare, la acest fenomen contribuind si faptul ca bulgarii – la fel ca romanii – si-au pastrat inca moneda nationala. Desi leva bulgareasca este ceva mai mare decat leul de la noi, o leva valorand aproximativ 2.30 lei, vei fi surprins de rata scazuta a preturilor din Bulgaria.

De pilda, atunci cand vorbim de vacanta, preturile unui sejur de 7 nopti all-inclusive ce include cazare plus masa incep de la 187 de euro de persoana.


Descoperă gama noastră de hoteluri din Bulgaria!


2. Desi preturile sunt foarte mici, conditiile sunt excelente

Royal Palace Helena Park

Preturile mici atrag in general foarte multi doritori, insa daca nu ar exista conditii bune nimeni nu s-ar mai intoarce a doua oara.  Bulgaria a devenit de cativa ani incoace o destinatie cu traditie pentru vacanta de vara. Intrata pe segmentul all-inclusive timid, dar sigur, oferta bulgareasca a reusit sa atraga foarte multi turisti romani si sa ii fidelizeze de-a lungul anilor. Cei care ajung pe meleagurile de peste Dunare se declara extrem de multumiti de mancare, cazarea si serviciile oferite pe plaja.

Toate hotelurile intrate recent in circuitul turistic de la bulgari au conditii excelente de relaxare care includ piscina, centre spa si un numar ridicat de stele. Pentru cei care isi doresc o experienta de lux pe malul marii, pot alege una din ofertele de 5 stele publicate pe Dertour care includ servicii ultra all-inclusive pentru un  sejur de neuitat.

Royal Palace Helena Park face parte din Helena Resort, un complex din statiunea Sunny Beach ce se intinde pe aproximativ 55.000 de metri patrati si include doua hoteluri de cinci stele si 6 vile VIP, un restaurant principal unde toti turistii pot savura mesele principale ale zilei, un restaurant a la carte pescaresc, o piscina exterioara, o piscina interioara, o piscina pentru copii, centru fitness si numeroase terenuri de sport. Pretul pentru o astfel de experienta in luna august este de 566 de euro de persoana.

3.  Mancarea traditionala este de vis

*Sursa foto: Oleksandra Naumenko/Shutterstock.com

Bucataria traditionala a bulgarilor este asemanatoare cu a romanilor, beneficiind si ea de influente slave, grecesti si arabesti. Satioase, pline de gust si savoare, preparatele de pe mesele bulgarilor sunt insotite intotdeauna de un pahar de tarie (asemanatoare cu palinca romaneasca) numita Rakia.

Printre preparatele pe care trebuie neaparat sa le incerci se numara Shkembe (ciorba de burta), Tarator (un fel de supa rece facuta din iaurt cu castravete si usturoi),  Kavarma (preparat asemanator cu tocanita de pui) si Banitza (produs de patiserie ce seamana la gust cu pateurile cu branza).

4. Infrastructura este in continua dezvoltare

*Sursa foto: boscorelli/Shutterstock.com

Bulgaria are aproximativ 800 de kilometri de autostrada raspanditi pe intreg teritoriul tarii, iar numarul de kilometri  estimat pentru urmatorii 5 ani este de 1000 de kilometri. Aflata intr-o continua dezvoltare, sprijinita de fondurile europene, infrastructura din Bulgaria se prezinta excelent.

Drumurile de la granita cu Romania pana la statiunile de pe litoralul bulgaresc sunt practicabile, iar soferii care se intorc din vacante de pe teritoriul Bulgariei au numai cuvinte de lauda referitoare la conditiile de acolo.

5.  Vinurile bulgaresti se afla printre cele mai apreciate din Europa

*Sursa foto: Africa Studio/Shutterstock.com

Cu mii de hectare pe care se cultiva cele mai cunoscute tipuri de struguri si o traditie de neclintit in spate, Bulgaria a reusit sa isi faca loc prin exportatorii mondiali de renume in domeniul vinurilor. Desi poate atunci cand vrei un vin special la restaurant, mereu iti zboara gandul la cel frantuzesc, n-ar trebui sa il desconsideri nici pe cel bulgaresc. Recunoscut peste hotare pentru savoarea si calitatea excelenta a soiurilor, vinul bulgaresc castiga teren in fata celorlalti competitori din Europa de Est si reuseste sa impresioneze cu fiecare recolta.


Bulgaria este in lista scurta pentru destinatiile de anul acesta? Iti mai dam un motiv sa ajunga in primele trei locuri: iata cele mai bune oferte pentru litoralul bulgaresc.