1. DERTOUR Blog
  2. Europa
  3. 5 Lucruri mai putin obisnuite pe care sa le faci in Reykjavik, Islanda

5 Lucruri mai putin obisnuite pe care sa le faci in Reykjavik, Islanda

In acest articol

    Top 5 Lucruri mai putin obisnuite pe care sa le faci in Reykjavik, Islanda

    Sursa foto: Keongdagreat/Shutterstock.com

    Cand auzi de Islanda, probabil ca prima imagine care iti vine in minte este conturata de zapezi, gheata si vanturi aspre. Totusi, vei descoperi ca aceasta tara are mult mai multe de oferit. Aceasta insula din Oceanul Arctic este, de fapt, un taram impanzit de fiorduri, gheizere, vulcani, cascade spectaculoase si peisaje uluitoare.  Reykjavik, capitala tarii, este un oras populat de doua treimi din totalul de locuitori ai Islandei, are o arhitectura interesanta, cu cladiri joase, viu colorate, aliniate armonios pe strazi ce par a fi trasate cu liniarul. Aici vei gasi o multime de atractii turistice grozave, cum ar fi biserica Hallgrimskirkja, cea mai cunoscuta si controversata cladire din tara. In capitala Islandei, insa, ai ocazia de a face si de a vedea lucruri cu adevarat deosebite, nemaiintalnite in alte parti ale lumii.

    Iata 5 lucruri mai putin obisnuite pe care sa le faci in Reykjavic

    1. Relaxeaza-te la cea mai rece plaja din lume.

     

    Image - 1
    Plaja Islanda

    Pe malurile sudice ale orasului vei gasi o plaja numita Nauthólsvik, cu un nisip galben, asemenea celui intalnit in mai toate plajele din restul lumii. Ceea ce face insa ca aceasta plaja privata sa fie unica este locatia ei, fiind situata la 62 grade longitudine nordica, fapt ce o face drept cea mai nordica plaja din intreaga lume.


    Fiind cea mai nordica plaja, este, de asemenea, cea mai rece plaja din lume. In timpul zilelor insorite de vara, cand temperaturile sunt de circa 12 – 15 grade Celsius, localnicii se aduna aici pentru a se relaxa, cei mai curajosi dintre ei aventurandu-se in apele marii, care insa raman destul de reci chiar si in lunile iulie si august.

    2. Viziteaza Muzeul Falusurilor

    Acest muzeu unic se mandreste cu o colectie de peste 280 de falusuri provenite de la toate mamiferele din Islanda, de la soareci mici pana la balene. Un falus de Homo sapiens este, de asemenea, inclus in controversata expozitie. Ca o nota plina de umor, acest muzeu este, de asemenea, considerat a fi centrul mondial al studiilor falologice.

    Muzeul a fost inaugurat in 1974 de catre istoricul Sigurður Hjartarson, care a compus initial colectia folosind un exponat provenit de la un taur si cateva exponate provenite de la niste specimene de balene.

     

    3. Plimba-te printre balene uriase la Expozitia „Whales of Iceland”

     

    Image - 2
    Balena Islanda

     

    Deschisa in 2015 cu scopul principal de a educa oamenii despre lumea fragila si fascinanta a balenelor si delfinilor, Expozitia „Whales of Iceland” este un loc incredibil, ce face placere atat vizitatorilor adulti, cat si copiilor. Aceasta contine modele extrem de detaliate de 23 de specii de balene care locuiesc in oceanele din jurul Islandei, precum si o colectie de schelete de balene si materiale educationale interactive despre acesti giganti ai adancurilor. Este o experienta unica ce iti va dezvalui o lume noua, extrem de interesanta, pe care ar fi pacat sa o ratezi!

    4. Incearca delicatesa islandeza numita Svið!

     

    Unul dintre cele mai putin obisnuite lucruri pe care le poti face in Reykjavik este sa mananci svið, o jumatate de cap de oaie fiert. Curiosul preparat se poate achizitiona de la terminalul autobuzului BSI, de unde se ia autobuzul de la aeroport pentru a ajunge in centrul orasului.

    5. Mananca rechini fermentati!

    Un alt preparat mai putin obisnuit, dar specific gastronomiei islandeze, este rechinul fermentat. Acesta se serveste ca un mic cub pe un betisor si trebuie consumat rapid, pentru a nu-i inhala adanc mirosul prea putin placut. Carnea provine de la o specie de rechin care, daca este consumat in stare proaspata, este otravitor. Cu toate acestea, dupa ce rechinul este omorat, iar carnea este ingropata in nisip pentru 12 saptamani, cu pietre grele deasupra pentru a presa fluidele sa iasa in totalitate, acesta devine comestibil.


    Preparatul poate fi gasit in piata de vechituri din centrul orasului, care este deschisa sambata si duminica intre orele 11:00 si 17:00. Daca intampini dificultati in gasirea preparatului, trebuie doar sa intrebi un localnic despre "Hakarl".

    Va place articolul nostru?
    Impartaseste-l pe retelele de socializare si fii o sursa de inspiratie pentru altii!