Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com

Majoritatea vizitatorilor care ajung in Tenerife sunt mai interesati sa se bucure de apele cristaline si de peisajul insulei decat de a explora bucataria canariana. In ciuda faptului ca Tenerife este una dintre cele mai populare insule canare, restaurantele care servesc mancare autentica sunt destul de greu de gasit. Mancarea traditionala din Tenerife este rustica si simpla, insa combinatiile de arome si ingrediente merita incercate.

Produsele insulei sunt la fel de variate ca insula in sine: aici gasesti peste proaspat, porumb si alimente tropicale. De la taverna mica de langa plaja, pana la bucatariile care transforma mesele canariene intr-un adevarat rasfat, iata ce ar trebui sa incerci in Tenerife:

Papas arrugadas con mojos

Probabil cel mai faimos fel de mancare din Insulele Canare, papas arrugadas sunt cartofii locali gatiti in apa sarata pana cand coaja cartofului devine incretita. Papas arrugadas sunt cel mai bine insotiti de un sos verde sau rosu numit mojo. Mojo este diferit in fiecare restaurant in parte, insa sosul verde tinde sa aiba arome de usturoi si plante verzi, in timp ce mojo rosu este aromatizat cu boia de ardei si este, de obicei, picant.

Morcilla dulce

Morcilla sau carnatii din sange de porc pot fi gasiti in orice taverna din Tenerife. Morcilla sunt gatiti cu ceapa, migdale, stafide si zahar, de aici si numele „dulce”. Incearca-i la micul dejun, alaturi de o omleta delicioasa cu legume.

Churros de pescado

Daca vizitezi Tenerife si nu vrei sa fii un turist care mananca doar ce cunoaste de pe meniu, cauta un restaurant traditional care serveste churros de pescado – practic, gujoane de peste in aluat. In unele restaurante, aluatul contine cateva ierburi care ofera pestelui o aroma spectaculoasa. Churros de pescado sunt adesea serviti cu alioli (maioneza de usturoi), un preparat care avantajeaza potentarea aromei.

Queso asado

Acest fel de mancare este un deliciu pentru iubitorii de branza. O bucata generoasa de branza afumata de capra este prajita usor sau bagata la cuptor. Rezultatul este deosebit de savuros, fiecare bucatica de branza in sine este unsa cu mojo roso si mojo verde si, ocazional, cu miere de palmier, o miere obtinuta din samburi de palmier. Aceasta merge fantastic cu branza, fie ea prajita sau nu.

Croquetas caseras

O mancare delicioasa de tapas pentru cei care indragesc felurile prajite, crochetele sunt niste bilute crocante umplute cu diverse ingrediente: de la sunca si peste alb amestecat cu cartofi, pana la pui, ton si spanac. Gustul crochetelor este adeseori asemanator, indiferent de umplutura, datorita cartofului, care este ingredientul principal.


Cu siguranta ti-am facut pofta de cateva delicii tipice insulei Tenerife.  Arunca o privire si peste ofertele noastre, pe www.dertour.ro sau in agentiile noastre http://agentii.dertour.ro/ . Poate iti facem „pofta” si de o vacanta!