Viena

*Sursa foto: Bojan i Jelena / Shutterstock.com

Sezonul concediilor este inca in plina desfasurare, asa ca-ti propunem o destinatie din Europa, una dintre capitalele catre care se indreapta foarte multi turisti straini, atrasi de obiectivele interesante pe care aceasta le ofera: Viena.

Capitala Austriei este un oras eclectic, cosmopolit, impanzit de palate si muzee, cu farmec aparte, in care poti avea parte si de experiente neobisnuite.

Obiective turistice

Daca esti pasionat de cultura, arta, istorie, Viena te va incanta cu nenumaratele sale obiective, care pot constitui in mod cert chiar si scopul unei vacante exclusiv culturale.

Haus der Musik este un loc foarte interesant din Viena, care atrage turisti de toate varstele. In acest muzeu interactiv iti poti petrece chiar si o dupa-amiaza intreaga, bucurandu-te de o experienta inedita, dedicata sunetului, in general, si muzicii, in mod special. Pe langa accesul la informatii si obiecte expuse, aici te vei putea transpune in pielea unui dirijor sau iti vei crea propria opera muzicala, aruncand zaruri pe un ecran touchscreen. In timpul verii, in week-end-uri, in curtea interioara a muzeului se organizeaza spectacole de muzica clasica, la care intrarea este gratuita.

Un obiectiv interesant, in care se imbina arhitectura si natura, este Hundertwasserhaus, cladire ce poarta numele arhitectului sau. Suprafete neregulate, culori si forme ce nu respecta nici o regula, detalii ce-ti atrag atentia, toate s-au intalnit in aceasta opera apreciata de multi turisti.

La Haus des Meeres, un “aqua terra zoo”, te poti bucura cateva ore bune, admirand multitudinea de specii de vietati marine, intr-un spatiu ce se intinde pe 11 etaje. Acesta este un loc ce cu siguranta ii incanta pe copii, insa reprezinta o delectare si pentru adulti. Muzeul gazduieste si specii de animale non-acvatice, care se regasesc intr-un spatiu ce reproduce arealul lor natural.

In cazul in care-ti planifici vacanta cand stagiunea este deschisa, poti lua parte la un spectacol la celebra Opera din Viena, o importanta institutie de cultura la nivel mondial, unde au loc frecvent spectacole de opera si balet.

Daca ajungi la Viena, trebuie neaparat sa te bucuri de o iesire la Café Central, un loc deosebit, in care vei calca pe urmele pasilor unor nume importante din arta, literatura, stiinta. Este un restaurant-cafenea, potrivit pentru a lua pranzul sau a savura un desert excelent, totul petrecandu-se intr-un decor de poveste, a carui istorie a depasit deja 140 de ani.

In ce priveste alternativele pentru un desert tipic austriac, poti alege unul dintre traditionalele Sachertorte (un desert pe placul iubitorilor de ciocolata), Cremeschnitte – cunoscut la noi drept cremsnit; Apfelstrudel – strudel cu mere, sos de vanilie si inghetata; Kaiserschmarrn – fasii de clatite, servite cu piure de mere si gem de prune.

Daca vrei sa te bucuri de atractii atipice, Viena este cu siguranta un oras in care vei descoperi multiple posibilitati.