*Sursa foto: ESB Professional / Shutterstock.com

Krabi este o provincie din sudul Thailandei. Tipice pentru aceasta regiune sunt padurile si plantatiile de arbori de cauciuc, precum si cele de diferite fructe exotice, printre care se numara ananasul, durianul si rambutanul. Mai mult, localnicii de aici se ocupa de dezvoltarea mai multor domenii de cafea, caju, nuca de cocos si, desigur, orez.

Si, de asemenea, foarte tipice si renumite in provincia Krabi sunt masivele Roci Calcaroase, multe dintre ele construind formatiuni realmente spectaculoase. Daca vizitezi acest loc, vei descoperi, totodata, o multime de pesteri si izvoare naturale, ideale pentru viata mai multor animale.

Daca te uiti atent la mare, vei putea intelege modul in care furtunile puternice, ce au avut loc de-a lungul timpului, au determinat formarea mai multor insule in jurul provinciei Krabi. Aceste insule exotice sunt unele dintre cele mai frumoase din intreaga lume, atragand vizitatori de pe toata planeta, datorita plajelor sale minunate si a nisipului fin si alb. In plus, in acest loc, marea este atat de clara, incat viata marina poate fi observata destul de bine din exterior, existand, totodata, posibilitatea de a face scuba diving in aceste ape minunate.

Cum poti sa ajungi la plaja Ao Nang dupa ce aterizezi pe Aeroportul Krabi?

Odata ce ai atins pamantul de pe Aeroportul Krabi, vei incepe, cel mai probabil, sa iti pui o multime de intrebari: Cum ajung pe plaja Ao Nang? Cat costa sa ajung acolo? Sunt capabil sa negociez pentru a cheltui cat mai putini bani?

Exista cateva metode de a calatori acolo, in functie de costul de calatorie. Un lucru care te va uimi, probabil, este pretul care este destul de fix, astfel ca nu vei avea prea multe sanse de a negocia.

In mod evident, autobuzul este cel mai ieftin mijloc de transport in Krabi, un bilet de la aeroport pana pe plaja Ao Nang avand costul de circa 150 de baht. Poti cumpara cu usurinta un bilet de la tejgheaua din interiorul aeroportului. Acest autobuz trece prin Ao Bang, iar daca vrei, te poate lasa chiar la hotelul la care esti cazat.

Alternativ, ai putea sa iei un taxi care sa te duca in locul in care doresti, acest mijloc de transport fiind avantajos doar daca esti insotit de mai multe persoane. In acest caz, tariful variaza intre 500 – 600 de baht. Pentru un grup de maxim 9 persoane, poti gasi o dubita care sa va transporte pana in locul dorit.

Si pentru ca ai ajuns cu succes in Krabi, Thailanda, vei dori probabil sa iti petreci vacanta in cel mai placut si original mod posibil. Ei bine, acest loc este renumit in intreaga lume pentru excursiile si activitatile sale distractive si pline de adrenalina. De asemenea, vei dori, in mod sigur, sa explorezi insulele exotice din jur. Asadar, ce este de facut?

Iata 5 excursii pe care ti le recomandam sa le faci in Krabi, Thailanda:

Turul Insulelor Phi Phi (recomandate mai ales pentru cei care au doar cateva zile de vacanta)

Insula Bamboo – Aceasta este definita de un peisaj superb, avand localuri pe plaja, cocktailuri de toate culorile la barurile de langa mare si posibilitati de a face snorkeling in apele cristaline.

Phi Phi Leh – Daca vrei sa mergi pe urmele lui Leonardo di Caprio din “The Beach” du-te pe Maya Bay. De asemenea, de aici poti merge intr-o croaziera pe apele curate de un verde smarald ale acestui golf dramatic. Pestera Vikingilor este un alt loc de bifat in Phi Phi Leh, acesta fiind, de fapt, un loc istoric in care poposeau piratii.

Phi Phi Don – Dupa pranz, te poti plimba pe plaja Tonsai, capturand calduroasele raze de soare. Noi Bay este un paradis secret intr-un colt al plajei Tonsai, avand cel mai bun loc de snorkeling din intreaga provincie Krabi.

Preturile pentru aceasta excursie variaza de la 1000 la 2000 de baht.

Turul celor 4 Insule

In aceasta excursie vei avea ocazia de a vizita Pestera Phranang, o pestera foarte celebra, in care se spune ca traieste spiritul unei printese venerate in aceasta zona. De asemenea, insula Gainii, cu al sau nume ce aminteste de rocile care arata ca niste pui, este un alt loc ce merita sa fie vizitat. Aceasta locatie este foarte populara pentru viata marina uimitoare. Insula Tup este si ea un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat, aceasta fiind celebra pentru plajele sale cu un nisip foarte alb. Iar Insula Poda, o alta insula minunata, cu plaje ideale si ape perfecte pentru inot si snorkeling, te asteapta sa te bucuri de aventuri subacvatice, explorand coralii colorati si pestii prietenosi din acest loc.

Pretul pentru aceasta excursie variaza de la 800 la 1200 de baht.

Turul Insulelor Hong

Acesta este un loc frumos, in care te poti plimba cu barca intr-un pasaj ingust si unic, intr-o laguna fantastica definita de ape verzi si albastre, uimitor de frumoase, inconjurate de munti de calcar si paduri de mangrove. Aici nu trebuie sa ratezi vizitarea insulelor Pakbia, Rai si Daeng.

Pretul pentru aceasta excursie variaza de la 1200 la 1800 de baht.

Plimbari cu bicicleta

Pentru o jumatate de zi, ciclism in Koh Klang (19 km) – costa intre 800 si 1000 de baht.

Pentru o jumatate de zi, ciclism in Ao Nang (27 km) – costa intre 700 si 800 de baht.

Pentru o jumatate de zi, ciclism la cascada (20-32 km) – costa intre 1000 si 1350 de baht.

Pentru o zi intreaga, ciclism in jungla (20 km) – costa intre 1500 si 2000 de baht.

Pentru o zi intreaga, ciclism pe distante lungi (56 km) – costa 1800 de baht.

Echitatie cu un elefant

Ti-ai dorit dintotdauna sa calaresti un elefant? In Krabi ai ocazia de a face acest lucru printre plantatiile de cauciuc ale acestei provincii, aceasta fiind, cu siguranta, o ocazie unica in viata. Astfel, vei avea ocazia de a experimenta o calatorie usoara, de a vedea fauna salbatica locala si de a manca un pranz in stil thailandez. Pretul acestei excursii variaza in functie de locul de echitatie.