Cuba LibreCuba este o tara a muzicii, a soarelui, a plajelor, a oamenilor prietenosi, tara in care gasesti cele mai  bune trabucuri, cele mai renumite produse alimentare si, desigur, cea mai rafinata bautura. Bautura locala si cocktailurile au influente din Spania, Caraibe si din Africa, formand astfel o combinatie delicioasa, careia nu ii poate rezista niciun vizitator al acestei tari. Indiferent daca preferi bauturile nonalcoolice sau pe cele cu alcool, cocktailurile cubaneze sunt printre cele mai bune din intreaga lume. Unele dintre aceste amestecuri rafinate de bauturi create de barmanii cubanezi au devenit atat de faimoase, incat acestea pot fi gasite peste tot in lume, dar nu exista nicio indoiala ca ele au un gust mai bun atunci cand sunt consumate in tara lor de origine.

In ordinea popularitatii lor, iata care sunt primele 5 cocktailuri de top locale pe care sa le incerci in Cuba:

  1. Mojito

Unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri traditionale cubaneze, Mojito este preferat de milioane de oameni din intreaga lume. Aceasta bautura este facuta din rom alb, zahar (sau miere), tei, menta, apa minerala si alte ingrediente care pot fi adaugate pentru a oferi un gust aparte. Pentru a face un mojito cubanez traditional, trebuie utilizate frunze de menta, care sunt, in mod normal, folosite pentru a da aroma, dar care au, de asemenea, multe proprietati digestive. Mojito traditional este deja redus in calorii; cu toate acestea, se poate face un mojito chiar cu mai putine calorii, cu simpla inlocuire a zaharului prelucrat cu miere.

Istoria acestui cocktail dateaza din secolul al XVI-lea, cand Francis Drake si tovarasii sai au baut un amestec de frunze de menta zdrobite, lamai si rom nerafinat. Mojito a devenit, insa, celebru in forma sa moderna pe care o are si in ziua de azi, atunci cand Ernest Hemingway a consumat aceasta bautura in Le Bodeguita del Medio din Havana si, de asemenea, de cand James Bond a savurat-o in filmul “Die Another Day” din anul 2002.

  1. Marguerita

Se spune ca, de fapt, acest cocktail iubit in special de reprezentantele sexului frumos are origini mexicane. Toata lumea a auzit de aceasta bautura racoritoare, cocktail-ul ideal de vara, care poate fi facut in atat de multe moduri si care poate lua atat de multe personalitati. Cel mai bun lucru despre cocktailul original Marguerita este faptul ca are la baza una dintre cele mai simple retete de bauturi.

Exista doar trei ingrediente necesare pentru a prepara o Marguerita delicioasa. Nu exista niciun mister si nu este nici complicat. Cand tequila si triplul sec (recomandat Cointreau) sunt echilibrate cu sucul de lamaie, devine un cocktail foarte racoritor. Desigur, se poate adauga si putin zahar, in functie de gusturi. Aceasta bautura este mult prea usoara si prea delicioasa pentru a justifica achizitionarea unei marguerita imbuteliata.

  1. Cuba Libre

Se zvoneste ca aceasta bautura are un nume primit din timpul luptei pentru independenta a Cubei. Cand trupele americane au adus cola in Cuba la inceputul anilor 1900, un grup de soldati din afara serviciului au realizat aceasta combinatie iubita de cola, rom si lamaie, obtinand forma celebra pe care o are si astazi cocktailul. Bautura a fost atat de apreciata, incat a fost numita Cuba Libre, in onoarea libertatii recente a tarii. Avand in esenta rom si cola, este, totusi, nevoie si de un strop de lamaie pentru a adauga vitalitate acestei bauturi.

Astazi, acest cocktail cubanez este atat de popular, incat se poate consuma in aproape toate barurile din Romania. Desigur, bautura are un alt farmec atunci cand este consumata in tara sa de origine, Cuba.

  1. Daiquiry

Cel mai bun cocktail de vara! Facut din rom alb, zahar, suc de lamaie si o multime de gheata sfaramata, aceasta bautura este ideala pentru a fi consumata in zilele calduroase de vara, la piscina sau pe plaja. Mai mult decat atat, cocktailul Daiquiry este o bautura foarte versatila, putand fi preparata si cu alte ingrediente in plus, in special cu fructe.

Faima internationala pe care a capatat-o aceasta bautura este datorata lui Ernest Hemingway, care o consuma in mod regulat intr-unul dintre cele mai renumite baruri din lume, Bar Floridita.

  1. Presidente

El Presidente este un cocktail cubanez clasic. Originea exacta nu este cunoscuta, dar daca dam crezare revistei Esquire, El Presidente a fost creat de Eddie Woelke, un barman american din Clubul Jockey din Havana, Cuba. El a numit acest cocktail in onoarea presedintelui Gerardo Machado, care a condus Cuba in cea mai mare parte din perioada anilor de prohibitie. Cu siguranta, El Presidente a fost inventat pentru a multumi americanii care au calatorit in Cuba in timpul prohibitiei si care doreau sa bea ceva legal intr-un loc exotic. Alte cocktailuri popularizate in aceasta perioada au fost Daiquiri si Cuba Libre.

Cocktailul El Presidente se prepara din rom alb, curacao portocaliu, vermut si grenadine, putand fi consumat peste tot in lume, nu numai in Cuba.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra catre Cuba, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.