*Sursa foto: Dmitry Rukhlenko/Shutterstock.com

Majoritatea oamenilor cand se gandesc la India au in fata imaginea Taj Mahalului sau plajele intinse din Goa. Totusi, India este mai mult de atat. India este un taram al spiritualitatii unde poti experimenta si invata tehnici de meditatie si de purificare a corpului si trupului. 

Nimic nu este mai valoros decat o vacanta din care te intorci incarcat de energie pozitiva si amintiri unice. Tocmai pentru ca ne gandim mereu la tine si la nevoile tale, am intocmit un itinerariu interesant pe meleagurile indiene menit sa te faca sa te relaxezi si sa uiti de stresul cotidian.

Itinerariul cuprinde mai multe locuri cunoscute in India in care te poti alatura si altor turistii din toate colturile lumii veniti pentru a se purifica in fascinanta Indie. Totodata, vei descoperi locuri unice, de o frumusete incredibila si locuri interesante in care oamenii traiesc total diferit fata de europeni. Esti gata? Sa incepem!

Zilele 1 si 2:

Pentru ca un drum pana in India este destul de lung si obositor, ne-am gandit ca primele doua zile sa fie dedicate numai drumului si instalarii la hotel. Am ales ca punct initial orasul Mumbai deoarece prezinta cel mai evident contrastele intre cele doua lumi care convietuiesc pe teritoriul indian. Pe de-o parte o sa intalnesti oameni fericiti, primitori, care te vor intampina mereu cu zambetul pe buze desi situatia lor materiala este una precara si in alt colt al orasului o sa urmaresti cu privirea cladirile impunatoare in care isi au resedinta oamenii instariti din India.

*Sursa foto: Snehal Jeevan Pailkar/Shutterstock.com

Dupa ce vei descoperi la pas cateva dintre cele mai importante zone ale Mumbaiului te invitam sa te relaxezi intr-unul dintre hotelurile de 4 sau 5 stele din oras. Recomandarea noastra pentru sederea ta in Mumbai este JW Marriott Mumbai Sahar. Hotelul de 5 stele este situat aproape de centrul orasului si iti ofera toate facilitatile necesare unui sejur relaxant. Pentru o noapte de cazare la inceputul lunii septembrie, pretul este de 171 de euro/camera dubla/2 persoane. 


Afla mai multe detalii despre hotelurile din India de la unul din reprezentantii Dertour la numarul de telefon 031 438 73 21. 


Zilele 3,4,5 si 6:

In urmatoarele zile te vom purta in locul ideal pentru meditatie: templul lui Osho. Osho a fost un lider spiritual nascut in anul 1931 in India. Datorita numeroaselor invataturi pe care le-a impartasit cu toti discipolii sai si mai apoi cu lumea intreaga prin cartile sale, Osho a devenit unul dintre cei mai cunoscuti intelepti ai secolului XX si XXI.

*Sursa foto: Ditty_about_summer/Shutterstock.com

Templul lui Osho este un resort in care poti sa te relaxezi si sa participi la mai multe cursuri dedicate cunoasterii spirituale si pacii interioare. Numarul de zile pe care poti sa il petreci in resort poate varia in functie de cursurile la care vrei sa iei parte, avand in vedere ca unele dintre ele se intind pe 2-3 zile, alte pe durata unei saptamani.

Zilele 7,8 si 9:

In cazul in care ai decis sa stai numai 4 zile in resortul din nordul Mumbaiului isi recomandam sa iti continui calatoria spirituala in sudul orasului, in regiunea Goa. Desi este cunoscuta ca fiind zona cea mai populara din sudul Indiei si este adesea punctul principal de atractie al turistilor europeni, Goa este mai multe decat o intindere de plaje fine si casute traditionale.

*Sursa foto: saiko3p/Shutterstock.com

In Goa poti trai o experienta cu adevarat interesanta daca alegi sa eviti zona turistica a statului. Nu ezita sa descoperi obieceiurile si traditiile oamenilor din aceasta regiune. Traieste timp de cateva zile ca un localnic si descopera frumusetea ce sta ascunsa in simplitatea traiului pe care il duc cei de aici in fiecare zi.

Zilele 10, 12, 13:

Ultimele zile le poti petrece in regiunea Kerala situata in sudul tarii, zona care este adesea numita “Sri Lanka din India”. Datorita vegetatiei luxuriante si mediului linistit, Kerala a devenit un “Mecca” al calatorilor dornici sa descopere partile mai putin turistice ale Indiei.

*Sursa foto: Pikoso.kz/Shutterstock.com

Plimbarile cu barca sau sesiunile de meditatie in mijlocul naturii te vor face sa uiti de tot stresul acumulat in decursul anului si te vor umple cu energie pozitiva si ganduri frumoase. Lasa-te purtat de val si invata cat mai multe lucruri din stilul de viata al indienilor.

Ziua 14:

In ultima zi ia-ti la revedere de la meleagurile linistite ale Indiei si porneste in calatoria spre casa. Speram ca aceasta calatorie de cunoastere interioara sa devina realitate pentru cat mai multi dintre cititorii nostri. Daca esti interesat de o astfel de calatorie nu ezita sa ne contactezi pe mail – oferte@dertour.ro  sau  numarul de telefon –  031.438.7322.


Traieste-ti visul si viziteaza anul acesta India! Construieste-ti propria vacanta cu ajutorul unui expert  din cadrul uneia dintre  agentiile Dertour.  Mai multe detalii despre agentiile Dertour gasesti in urmatorul link: http://agentii.dertour.ro/