By NadyaEugene/shuttertsock

Dacă plănuiești vacanța sau vacanțele din 2019, este bine să te orientezi spre destinații în care nu ai mai fost niciodată, deoarece îți pot oferi acel dram de mister care poate condimenta cele câteva zile de relaxare.

Chiar și în cazul în care ai copii, iar cerințele tale includ liniștea sau locurile de joacă, opțiunile sunt nenumărate. Iată 10 dintre aceste opțiuni, care pot fi o variantă excelentă pentru vacanța petrecută alături de cei mici.

  1. Una dintre numeroasele insule grecești

By Nejdet Duzen/shutterstock

Corfu, Zakynthos, Creta, Mykonos, Rhodos sau Thassos, toate pot câștiga titlul de destinație turistică ideală pentru familiile cu copii. Sunt însorite, au plaje impresionante și sunt pline de istorie și de povești. Cel mai important însă, este faptul că sunt liniștite și că pot oferi doza perfectă de odihnă. Vei descoperi numeroase hoteluri care au locuri de joacă pentru copii și chiar câteva parcuri de distracție în care un prichindel se poate desfășura în voie și își poate desena amintiri incredibile. Nu trebuie să uităm de gastronomie, care este una dintre cele mai atractive din întreaga lume. Cine nu apreciază un Gyros sau un Souflaki delicios?

Intră pe acest link pentru a găsi oferte de vacanță în Grecia: https://www.dertour.ro/early-booking/grecia

2. Albena

By Valentin Valkov/shutterstock

Dacă nu vrei să mergi foarte departe, poți alege Albena. Stațiunea vecinilor de la sud de Dunăre este perfectă pentru familiile cu copii, în condițiile în care prezintă o abundență de parcuri de distracție, trenulețe, tobogane și locuri de joacă. Sunt suficient de multe opțiuni destinate copiilor, încât să îți poți găsi și timp pentru activități destinate adulților.

Oferte bune de vacanță în Albena găsești aici: https://www.dertour.ro/early-booking/bulgaria/albena

3. Litoralul Croației

By paul prescott/shutterstock

Este greu să alegi o singură stațiune din Croația care să se încadreze la categoria “locații perfecte”. Sunt atât de multe, încât chiar și atunci când alegi la nimereală ai garanția că nu dai greș. Insulele Krk, Rab, Pag, Brac sau Otoc, dar și stațiunile de coastă croate sunt create aproape perfect pentru familiile cu copii. Este adevărat că mai toate plajele au pietricele în loc de nisip, însă acest lucru nu știrbește cu nimic din experiența pe care o poți avea dacă ajungi în Croația.

Dacă te interesează o vacanță în Croația, alege una dintre ofertele noastre: https://www.dertour.ro/early-booking/croatia

4. Tenerife

By Dziewul/shutterstock

Este una dintre destinațiile în care este obligatoriu să ajungi cel puțin o data în viață. Tenerife este totuși o destinație accesibilă în care vei descoperi peisaje incredibile, plaje cu nisip fin, piscine cu valuri, parcuri acvatice și multe spectacole cu orci și cu delfini. Evident, toate acestea sunt atractive pentru adulți, însă copiii vor fi de-a dreptul încântați și sunt șanse să își dorească să nu mai părăsească insula spaniolă.

Gasește aici cele mai bune oferte de vacanță în Tenerife: https://www.dertour.ro/early-booking/spania/tenerife

5. Disneyland Paris

By Cuson/shutterstock

Ce altă destinație este mai bună pentru un copil decât Disneyland? Personajele de desene animate, numeroasele opțiuni de distracție care cresc nivelul de anrenalină din sânge și magia unui loc care a marcat copilăria multor adulți, sunt cât se poate de atractive. Dacă ajungi în Disneyland nu îți închipui că este doar o destinație pentru copii. Adulții au și ei foarte multe lucruri de făcut, care mai de care mai interesante.

Dacă te interesează o ofertă de vacanță la Disneyland Paris, intră aici: https://www.dertour.ro/oferte-speciale/disneyland-paris

6. Bali, Indonezia

By Cocos.Bounty/shutterstock

O opțiune mai îndepărtată, însă incredibil de frumoasă, este Bali. Este locul în care relaxarea devine o obișnuință, iar necunoscutul devine o provocare. Aici poți învăța să faci Yoga, poți descoperi numeroasele culturi de orez, poți vedea cascade uriașe sau te poți aventura în Pădurea Maimuțelor, unde copiii vor fi încântați de cei peste 300 de macaci.

Dacă te interesează o ofertă de vacanță în superba insulă Bali, intră aici: https://www.dertour.ro/vacante-exotice/bali

7. Valencia

By May_Lana/shutterstock

Este unul dintre cele mai colorate orașe din Europa. Cu siguranță, te va încânta pe tine și pe cei mici. Este locul în care poți să guști o Paella delicioasă, poți descoperi plaje care nu se mai termină cu nisip fin, o mare primitoare și numeroase activități interesante. Copiii vor fi de-a dreptul încântați de muzeul de știință sau de grădina zoologică și pur și simplu se vor îndrăgosti de churros, așadar, un bun sfat ar fi să înveți rețeta pentru a prepara desertul spaniol și atunci când ajungi acasă.

8. Antalya, Turcia

By muratart/shutterstock

Dacă vrei să fii tratat ca un rege, nu există destinație mai bună ca Antalya. Hotelurile de aici oferă cea mai bună experiență all inclusive, iar copiii nu sunt uitați. Fiecare hotel dispune de locuri de joacă și de spectacole pentru copii, în așa fel încât adulții să se poată relaxa în voie. Dacă ajungi în Antalya vizitează plajele Konyaalti și Lara, dar și grădina Zoologică, Acvariumul sau parcul de distracții Dedeman Aquapark.

Intră pe acest link pentru a găsi cele mai bune oferte de vacanță în Antalya: https://www.dertour.ro/early-booking/turcia/antalya

9. Algarve, Portugalia

By artem evdokimov/shutterstock

Este o altă destinație care îți poate tăia răsuflarea. Cu mult soare, plaje nesfârșite și peisaje pe care nu le poți găsi în altă parte, Algarve te îmbie cu plaje precum Praya da Batata, Praia dos Pescadores sau Praia de Rocha. Există numeroase hoteluri destinate familiilor cu copii și de asemenea, câteva locuri în care cei mici se vor simți în elementul lor. Dacă vrei să te distrezi alături de întreaga familie poți să alegi Parcul Algarve de Zoo Marine, Aqua Show sau Parcul Slide and Splash.

10. Roma

By cge2010/shutterstock

Pentru că în listă sunt foarte multe destinații cu plajă, merită să fie introdusă și o destinație care deși nu are ieșire la mare, are extrem de multe lucruri interesante de văzut și de făcut. Roma este locul unde cei mici pot învăța o mică fărâmă de istorie, pot gusta cea mai delicioasă pizza și cele mai bune paste. De asemenea, este un loc care poate să fie liniștit, cât și foarte agitat, fiind unul dintre orașele cu cele mai frumoase parcuri, dar și una dintre destinatiile cu o mulțime de concerte, cluburi și activități perfecte pentru cei mari.

 

Ne oprim la 10, însă numărul destinațiilor pentru părinți și copii, deopotrivă, este uriaș. Dacă ai copii, indiferent unde ai merge este bine să îi iei și pe ei. Experiențele trăite în locuri cu care nu sunt familiarizați pot să pună bazele vieții unui adult de succes, așadar, merită din plin.

Cere oferte personalizate consultanților Dertour în destinațiile prezentate în acest articol: oferte@dertour.ro