*Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

“Riviera Turciei” beneficiază de o poziționare spectaculoasă, făcând pact atât cu zona munților Taurus, cât iși cu încântătoarea Mare Mediterană. 

Pentru cei care pun semnul egal între “vacanță” și “litoral”, Antalya este varianta optimă, întruchipată de nisip fin, ape limpezi și peisaje care stârnesc admirația chiar și a celor mai pretențioși dintre noi.

Iată 5 stațiuni din Antalya ale căror plaje te vor cuceri:

1. Plaje bune în Antalya: Stațiunea Alanya

*Sursa foto: Romas_Photo/Shutterstock.com

Alanya este una dintre cele mai apreciate stațiuni de pe coasta mediteraneană a Turciei. De ce? Datorită plajelor lungi cu nisip imaculat, portului său spectaculos, numeroaselor obiective istorice și naturale pe care le găzduiește etc. 

Oricând simți nevoia să te ascunzi de soarele dogoritor, pornește în explorarea celor mai frumoase atractii turistice din Alanya: râul Dimcay, peștera Damlatas, Castelul Alanya, Turnul Roșu, Peștera Îndrăgostiților și multe alte locuri de vis. 

2. La plajă în Antalya: Stațiunea Belek

*Sursa foto: LA_dreamer/Shutterstock.com

Belek este o altă stațiune iubită a Turciei, devenind populară în rândul pasionaților de golf, datorită celor 6 terenuri pe care le deține. 

La capitolul “Sporturi nautice”, se poate practica în voie snorkeling, surfing, schi nautic, rafting și sailing. Dacă zona de vest a stațiunii abundă de hoteluri și turiști dornici să se distreze, partea estică este locul perfect pentru cei care caută liniștea plajelor sălbatice.

După câteva zile bune de plajă, îi poți lua pe toți cei dragi într-o experiență turistică prin alte locuri minunate din Belek. Nu uita de camera foto, pentru că te așteaptă o mulțime de surprize vizuale.

3. Cele mai frumoase plaje din Antalya: Stațiunea Kemer

*Sursa foto: Oleg_P/Shutterstock.com

Ai la dispoziție o listă întreagă cu lucruri pe care le poti face in Kemer, iar plajele îi găsesc un loc binemeritat printre acestea. Orașul se află la poalelor Munțilo Toros, peisajele din această zonă oferind priveliști surprinzătoare, compuse din mai multe forme de relief îmbinate armonios. 

Kemer are în componență 9 mini-stațiuni, dispuse pe o distanță de 52 de kilometri pătrați. De aici, ai ocazia să pornești în croaziere către golfurile sălbatice din sud, să te bucuri de sporturile nautice, sau să te familiarizezi cu istoria locală, vizitand Olympos.

4. Stațiuni din Antalya cu plaje de vis: Stațiunea Lara

*Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Dacă te-ai hotărât să mergi în vacanță în “Las Vegasul Turciei”, plajele din Lara nu pot lipsi de pe lista cu distracții. Lara este una dintre cele mai frumoase stațiuni din Antalya, compunându-se din petice nesfârșite de nisip brun-auriu, întinderi de apă limpede, eucalipți și palmieri. 

O vacanță aici reprezintă planul perfect, căci aveți nenumărate posibilități de distracție și recreere: shopping, incursiuni în cultura locală, sporturi nautice, viață de noapte și delicatețuri turcești.

5. Plaje bune în Antalya: Stațiunea Side 

Lista cu obiective turistice din Side trebuie deschisă cu plajele oferite de acest loc magic al Antalyei. Această stațiune le oferă turiștilor plaje aerisite cu nisip fin și un port plin de viață, mai ales după lăsarea serii. Vei descoperi pe plajele Side locul ideal pentru bălăceala celor mici, pentru că apele coboară foarte lin în adâncime. 

Atunci când distracția de pe plajă ia sfârșit, îi poți surprinde pe toți cei dragi cu o excursie la unul dintre numeroase obiective turistice din împrejurimi, datând din Antichitate. Cele mai importante vestigii sunt: amfiteatrul din perioada Greciei Antice, Templele lui Apollo și Artemis, porțile vechiului oraș sau apeductele romane. 

Cea mai bună vreme pentru plajele din Antalya

Antalya se află în topul preferințelor turiștilor care visează la sesiuni nesfârșite de bronz, plaje idilice, valuri turcoaz, răsfăț culinar și un buget pe măsura calității serviciilor oferite. Acestora li se adaugă regimul all-inclusive, bifat de mai toți operatorii hotelieri, precum și personalul dornic să te ajute, atunci când ai nevoie.

Dacă vrei să te bucuri de toate aceste surprize pe care cele mai frumoase stațiuni din Antalya ți le oferă, află din rândurile de mai jos care sunt cele mai bune perioade din an pentru a merge la mare în Antalya, Turcia: 

Vremea și clima în Antalya 

  • Lunile ianuarie, februarie și martie: la început de an, termometrele indică temperaturi ce pot ajunge la pragul mediu de 17°C. 
  • Luna aprilie: în celebrele stațiuni din Antalya, cea de-a patra lună din an vine cu o vreme frumoasă, însoțită de temperaturi ce ating o medie a termometrelor de 21°C. 
  • Lunile mai și iunie: clima perfectă pentru vacanța ta în Antalya, alături de cei dragi. Cele mai ridicate temperaturi în această perioadă au atins pragul termic de 37°C. 
  • Lunile iulie și august: climă bună pentru excursii, cu maxime meteo ce pot atinge la pranz media de 35°. În luna august, există un risc de ploi de doar 1%. 
  • Lunile septembrie și octombrie: clima perfectă pentru a vizita plajele din Antalya. Temperatura medie a termometrelor: 20°C. 
  • Luna noiembrie: climă frumoasă, cu un record al temperaturii medii înregistrate de 27°C.  
  • Luna decembrie: vremea este plăcută, chiar dacă nu este potrivită pentru plaja. După lăsarea serii, temperaturile coboară până la o medie de 11°C. 

Prinde acum ofertele Dertour in Antalya pentru anul următor și alege un pachet turistic potrivit nevoilor tale, într-una dintre cele mai frumoase stațiuni din această regiune turistică a Turciei!