*Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Turcia se afla in topul preferintelor turistilor care viseaza la sesiuni nesfarsite de bronz, plaje idilice, valuri turcoaz, rasfat culinar si un buget decent care sa includa toate facilitatile enumerate. Acestora li se adauga regimul all-inclusive, bifat de mai toti operatorii hotelieri, precum si personalul dornic sa te indrume atunci cand ai nevoie.

“Riviera Turciei” beneficiaza de o pozitionare spectaculoasa, facand pact atat cu zona muntilor Taurus, cat si cu incantatoarea Mare Mediterana. Pentru cei care pun semnul egal intre vacanta si litoral, Antalya este varianta optima, intruchipata de nisip fin, apa cristalina si peisaje care starnesc admiratia si celor mai pretentiosi dintre noi.

Iata 4 statiuni din Antalya ale caror plaje te vor cuceri:

1. Alanya

Alanya este una dintre cele mai apreciate statiuni de pe coasta mediteraneeana a Turciei. De ce? Datorita plajelor lungi cu nisip imaculat, a portului sau spectaculos, a numeroaselor obiective istorice si naturale pe care le gazduieste. Oricand simti nevoia sa te ascunzi de soarele dogoritor, porneste in explorarea bijuteriilor turistice:  Castelul Alanya,  Turnul Rosu, Pestera Damlatas si Pestera Indragostitilor.

*Sursa foto: Romas_Photo/Shutterstock.com

2. Belek

Belek este o alta statiune iubita a Turciei, devenind populara in randul pasionatilor de golf, datorita celor 6 terenuri pe care le detine. Pe langa golf, se poate practica in voie snorkeling, surfing, schi nautic, rafting si sailing. Daca zona de vest a statiunii abunda in hoteluri si in turisti dornici sa se distreze, partea estica este locul perfect pentru cei care cauta linistea plajelor salbatice.

*Sursa foto: LA_dreamer/Shutterstock.com

3. Kemer

Orasul Kemer este constiincios supravegheat de Muntii Toros, aici beneficiind de privelisti surprinzatoare, compuse din mai multe forme de relief imbinate armonios. Kemer are in componenta 9 mini-statiuni, dispuse pe o distanta de 52 de kilometri. De aici, ai ocazia sa pornesti in croaziere catre golfurile salbatice din sud, sa te bucuri de sporturile nautice sau sa te familiarizezi cu istoria locala, vizitand Olympos.

*Sursa foto: Oleg_P/Shutterstock.com

4. Lara

Lara se compune din petice nesfarsite de nisip brun-auriu, intinderi de apa limpede, eucalipti si palmieri. O vacanta aici reprezinta o promisiune indeplinita, caci aveti nenumarate posibilitati de distractie si recreere: shopping, incursiuni in cultura locala, sporturi nautice, viata de noapte si delicateturi turcesti.

*Sursa foto: muratart/Shutterstock.com


Prinde ofertele Dertour in Antalya.