*Sursa foto: Olena Z / Shutterstock.com

Verona este, prin definitie, orasul dragostei, consemnat astfel in filele istoriei de catre William Shakespeare prin celebra poveste atemporala dintre Romeo si Julieta. Mai mult, Verona este un oras-muzeu, inclus de UNESCO in patrimoniul cultural universal, astfel ca o escapada in urbea italiana va fi o binecuvantare pentru ochi si spirit!

Iata cateva obiective turistice si modalitati de recreere pe care le poti aborda atunci cand pasesti pe taramul iubirii:

  1. Casa di Giulietta

Vocile spun ca idila dintre Romeo si Julieta n-ar fi fost in totalitate fictiune. De fapt, familiile tinerilor ar fi existat, iar casa care ar fi apartinut Julietei a devenit astazi loc de pelerinaj pentru toti indragostitii din lume. Mai mult, ai ocazia sa te fotografiezi la faimosul balcon, considerat unul dintre cele mai fotografiate locuri din Verona.

*Sursa foto: kavalenkava / Shutterstock.com

  1. Arena romana

Suprinzatoare este si arena romana din centrul istoric, considerata unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre romane, inca functional, ce poate gazdui 15.000 de spectatori. Al treilea amfiteatru ca marime din Italia, dupa Colosseum din Roma si Arena din Capua, este renumit pentru nenumaratele festivaluri, spectacole de teatru, de opera si concerte pe care le gazduieste.

*Sursa foto: xbrchx / Shutterstock.com

  1. Piazza delle Erbe

Pentru momentele de rasfat si relaxare, indreptati-va pasii inspre zona care imbie turistii la momente de respiro, punandu-le la dispozitie restaurante, cafenele, terase, buticuri si gelaterii. De asemenea, aici regasiti si Parcul Gardaland, unul dintre cele mai mari parcuri de distractie din Italia, in cadrul caruia va puteti aventura pentru clipe de adrenalina si buna dispozitie.

*Sursa foto: Kenneth Dedeu / Shutterstock.com

  1. Lacul Garda

Acesta este cel mai mare lac din Italia, avand o circumferinta de 144 km si o suprafata de 370 de kilometri patrati. Astfel, fie ca inchiriati o masina sau optati pentru o calatorie cu trenul, aici ai o multime de activitati de intreprins – de la plimbari pe faleza, vizitarea gradinilor botanice, plimbarile cu barca sau cu bicicleta, echitatie si pana la distractia din barurile si discotecile din zona.

De asemenea, nu rata bunatatile culinare locale, caci aici vei gasi cel mai aromat espresso si cea mai cremoasa panna cotta!

*Sursa foto: Gaspar Janos / Shutterstock.com


Transforma luna iubirii intr-una de neuitat si alege oricare dintre ofertele Dertour in Italia: https://www.dertour.ro/valentines-day/italia