*Sursa foto: monticello/Shutterstock.com

O vorba inteleapta spune ca “cine isi rezerva din timp are parte de cele mai bune oferte”, iar cine viseaza la o destinatie exotica ar face bine sa ia aminte. Daca iti doresti sa ajungi intr-o destinatie indepartata, insa iti faci griji in privinta costurilor ridicate ale unei astfel de vacanta, echipa Dertour vine cu vesti bune: rezerva acum sejurul pentru Revelion si beneficiezi de reduceri substantiale la toate pachetele!


Consulta oferta completa pe  http://www.dertour.ro/revelion


Printre destinatiile de top ale acestui an pe care expertii Dertour ti le recomanda pentru petrecerea de Revelion se afla tara din nordul Africii care a cucerit inimile a sute de mii se turisti prin cultura, traditiile si obiceiurile ei. Maroc, caci despre ea vorbim, este una dintre destinatiile de top din Africa pe care orice calator trebuie sa o vada cel putin o data in viata. Cu orasele sale superbe, tarmurile abrupte, plajele intinse si desertul infinit, Maroc reuseste sa fascineze vizitatorii veniti din cele mai indepartate colturi ale lumii. Iata de ce!

Descopera Maroc – taramul magic aflat intre Europa si Africa

Situat in nordul Africii, in imediata apropiere a continentului european, Maroc s-a bucurat de-a lungul secolelor de numeroase influente venite atat din partea araba cat si din cea europeana care l-au ajutat sa se dezvolte si sa devina una dintre cele mai cautate destinatii turistice din regiune. Desi pare ca in Maroc ai sa gasesti numai dune de nisip si casute mici, albe, acoperite de imensitatea desertului, acest teritoriu vast iti va face o surpriza placuta. Nu numai ca vei intalni unele dintre cele mai frumoase orase de pe continent, dar vei avea ocazia sa descoperi ce inseamna cultura araba si cum au reusit marocanii sa o pastreze timp de atatea sute de ani.

Taramul din nordul Africii este divizat in sapte regiuni bine definite care reprezinta fiecare o noua pagina din povestea frumoasa pe care Marocul o are de spus turistilor din lumea intreaga. In nord se afla regiunea Mediteraneana care a primit puternice influente din partea europeana, in special din partea poporului spaniol si a celui francez. In partea de vest, coasta este impartita in doua regiuni: coasta de nord si cea de sud. Partea de nord cuprinde doua dintre cele mai importante orase ale Marocului – Casablanca si Rabat, iar cea de sud se mandreste cu asezarile cochete precum Agadir si Essaouira. Sudul este denumit Anti Atlas si este teritoriul care se afla la granita cu Sahara de Vest, iar centrul este impartit in functie de formele de relief.

Principalele orase pe care trebuie sa le vezi in Maroc

Istoria bogata a acestui teritoriu a reprezentat intotdeauna un plus in fata turistilor dornici sa il descopere, iar datorita frumusetii oraselor si a varietatii formelor de relief Maroc pare sa fie destinatia ideala pentru oricine. Dar chiar si asa, care ar fi cele mai interesante locuri de vizitat?

  • Incepem cu cel mai cunoscut oras – Marrakesh – adesea denumit si “perla desertului”. Marrakesh este un oras vibrant,  plin de turisti, apreciat indeosebi pentru obiectivele turistice si mixul perfect intre traditional si modern. Numele orasului vine din limba berbera si inseamna “pamantul lui Dumnezeu”, iar pana in ziua de astazi toti cei care ajung acolo sunt de parere ca numele i se potriveste ca o manusa, asemanarea cu paradisul fiind cea mai potrivita pentru un astfel de oras. In Marrakesh sunt foarte multe locuri de vizitat, insa daca timpul iti este limitat iti recomandam cu toata increderea sa vezi Palmeraie, Piata Djemaa El-Fna, Souks, Moscheea Koutoubia si Ben Youssef Madrassa.

Descopera traditiile orientale si spiritul vesnic tanar al orasului Marrakesh in ultimele zile ale acestui an. Petrece un Revelion unic pe taramuri marocane si bucura-te de tot ce are acest loc mai frumos. Rezerva acum si profita de un pret foarte bun: 489 de euro/persoana pentru un sejur de 7 nopti intr-un riad de patru stele. Pretul sejurului include bilete de avion, cele 7 nopti de cazare, micul dejun si transferul de la aeroport la hotel si invers. Mai multe detalii – http://bit.ly/2vv31Am


  • La cateva ore de mers cu masina de Marrakesh se afla doua orase interesante pe care n-ar trebui sa le ratezi in timpul sejurului tau. Primul este Fez, iar al doilea este Agadir. Fez, cel dintai mentionat, este un oras mult mai traditional decat Marrakesh care iti va da ocazia sa cunosti indeaproape cultura marocana si specificul unic al acestei. Printre atractiile principale din Fez se numara Bou Inania madersa si Tannerie.
  • Agadir este cunoscut indeosebi datorita plajelor sale intinse si curate. Situat in sudul tarii, pe coasta vestica, Agadir este una dintre cele mai frumoase destinatii din Maroc pentru cei care isi doresc sa se bronzeze si sa stea toata ziua pe sezlong. Chiar daca este o locatie frecventata in mare parte de europeni aflati in cautarea unor plaje exotice, Agadir are mult mai multe de oferit. Aici, poti sa vizitezi Muzeul Municipal in care vei gasi numeroase exponate ce au apartinut berberilor din secolele trecute si  Coco Polizzi, una dintre cele mai frumoase centre istorice din Maroc.

Daca vrei sa te bronzezi la sfarsitul acestui an intr-o destinatie cu totul deosebita, incearca plajele din Agadir. Preturile pentru un sejur de 4 stele in perioada Revelionului incep de la 717 euro/persoana, iar acestea includ biletele de avion, 7 nopti de cazare, mic dejun si transfer de la aeroport la hotel si invers. Mai multe detalii – http://bit.ly/2hACxHS