*Sursa foto: Adisa/Shutterstock.com

Nimic nu completeaza mai bine zilele libere ca o vacanta intr-o destinatie spectaculoasa. Desi se afla la numai cateva mii de kilometri fata de Romania, Cehia este una dintre cele mai pitoresti tari din centrul Europei. Viziteaza capitala Cehiei in mini-vacanta de 1 decembrie si descopera de ce Praga este denumit “Orasul de Aur al Europei”.

1 decembrie este una dintre cele mai importante sarbatori nationale. Pe langa insemnatatea istorica extrem de mare, 1 decembrie a adus mereu un al doilea motiv de bucurie – zilele libere. In functie de ziua saptamanii in care 1 decembrie pica, romanii primesc o mini-vacanta bine merita pe care fiecare o petrece cum nu se poate mai bine.

Anul acesta, echipa Dertour iti propune sa petreci romaneste in inima capitalei Cehiei, in incantatoarea si splendida Praga. Praga este unul dintre cele mai cautate orase europene si a reusit sa castige din ce in ce mai mult teren in fata celorlalte destinatii cu renume. Cladirile istorice, muzeele interesante si celelalte obiective turistice din oras au reusit sa puna Praga in topul celor mai ravnite destinatii de pe batranul continent.

Acest oras magic al podurilor, catedralelor si turnurilor aurite a scapat aproape fara nicio zgarietura din cel de-al Doilea Razboi Mondial si a reusit sa isi pastreze in ce mai buna stare aproape tot centrul istoric. Pe langa componenta istorica, Praga se mandreste si cu bucataria bogata in preparate delicioase, viata culturala extrem de apreciata de locuitorii sai si spiritul vesnic tanar al orasului.

Ce este de vizitat in Praga?

Praga este un oras atat de frumos si variat, incat o simpla plimbare pe stradutele centrului vechi ti se va parea o experienta unica. Fatadele detaliate ale cladirilor, culorile vibrante in care sunt pictate si atmosfera boema te vor proiecta in cu totul alte vremuri. Totusi, exista cateva constructii care se diferentiaza si atrag atentia in mod deosebit, printre care urmatoarele:

  • Castelul din Praga – conform Guinness World Records acest castel este cel mai mare castel antic din lume.
  • Charles Bridge – faimosul pod al Pragai a fost construit in secolul al XIV-lea si in prezent leaga centrul vechi de Lesser
  • Vechea Sinagoga ce se gaseste in cartierul Josefov este cea mai veche sinagoga activa din Europa si locul in care se presupune ca s-ar odihni creatura magica creata de filosoful Judah Loew ben Bezalel.
  • Ceasul astronomic – unul dintre cele mai fotografiate locuri din Praga
  • Statuia Jezulatko – statuia este cunoscuta in intreaga Europa si este una dintre atractiile principale ale orasului
  • Casa care danseaza – arhitectura neobisnuita a acestei cladiri lasa impresia ca aceasta ar purta un dans cu adierile de vant. Acest lucru i-a adus si numele – casa care danseaza.
  • Castelul Vysehrad – un castel micut, ceva mai putin cunoscut decat Castelul din Praga, insa la fel de frumos
  • Turnul Petrinska – versiunea ceha a Turnului Eiffel

Oferte pentru 1 decembrie

Pentru sejurul de 1 decembrie preturile incep de la 265 de euro de persoana. Pretul sejurului include biletele de avion, 4 nopti de cazare la un hotel de 3 sau 4 stele si mic dejun. Pentru oferta completa si rezervari – http://bit.ly/2wtG0Ku.