Italia are unele dintre cele mai frumoase orase din Europa, cu obiective turistice celebre in toata lumea.  Fie ca esti in cautarea unei destinatii de shopping sau a unui loc cu o istorie bogata, in Italia le vei gasi pe toate.  In articolul de astazi vei descoperi cele mai interesante orase din Italia, orase pe care trebuie sa le vizitezi macar o data in viata.

1.Venetia

*Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

Nu exista calator care sa nu isi fi dorit sa ajunga macar o data in orasul gondolelor. Romantic, plin de povesti interesante si cu privelisti care mai de care mai spectaculoase, Venetia este unul dintre cele mai populare orase din Italia. Construit pe piloni de lemn, orasul plutitor din Italia are o istorie bogata in spate pe care poti sa o afli fie vizitand obiectivele turistice importante din zona, fie stand de vorba cu un localnic. Italienii sunt foarte incantati de orice discutie mai ales daca este insotita si de o cafea buna.


Solicita acum oferta pentru un sejur in Venetia – 031.438.7321 sau oferte@dertour.ro


2. Florenta

*Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

Situat in inima Toscanei, Florenta este unul dintre cele mai apreciate orase din punct de vedere arhitectural. Arcadele, fatadele cladirilor si detaliile minutios lucrate fac din constructiile din Florenta adevarate opere de arta. In sejurul in Florenta nu trebuie ratata vizita la simbolul orasului, Catedrala Mare cu faimosul acoperis circular rosu prezent in toate fotografiile.


Florenta este una dintre destinatiile din circuitul in jurul Toscanei organizat de Dertour. Afla mai multe detalii despre itinerariu si pret pe http://www.dertour.ro/circuit-toscana/ sau la numarul de telefon 031.438.7321.


3. Roma

*Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

Capitala Italiei este un adevarat muzeu in aer liber. Cu statui si monumente istorice la fiecare pas, Roma impresioneaza de la prima vedere orice turist venit in oras.  In Roma poti sa vizitezi faimosul amfiteatru Colosseum, poti sa iti pui o dorinta la Fontana di Trevi sau poti sa te relaxezi pe treptele din Piata Spaniei. Nu rata o portie consistena de paste si nu sta prea mult departe de o pizza traditionala!


Solicita acum oferta pentru un sejur in Roma – 031.438.7321 sau oferte@dertour.ro


4. Siena

*Sursa foto: RastoS Photographer/Shutterstock.com

Desi nu este la fel de cunoscut ca orasele anterior mentionate, Siena este unul dintre oraselele care te vor fermeca inca de la prima vizita. Intre plimbarile linistite pe stradutele inguste ale orasului poti savura unul dintre preparate traditionale specifice zonei. Daca vrei sa admiri o priveliste incredibila poti urca cele 500 de trepte ale Palatului Civic.


Siena este una dintre destinatiile din circuitul in jurul Toscanei organizat de Dertour. Afla mai multe detalii despre itinerariu si pret pe http://www.dertour.ro/circuit-toscana/ sau la numarul de telefon 031.438.7321.


5. Verona

*Sursa foto: kavalenkava/Shutterstock.com

Daca te-a fascinat drama lui Romeo si a Julietei din scrierile lui Shakespeare, atunci sigur trebuie sa faci o vizita Veronei. Cel de-al treilea oras ca marime din tara gazduieste mai multe obiective turistice asemanatoare celor din Roma. Pe langa amfiteatrul si statuile impresionante din piete care par copii fidele ale celor din Roma, in Verona poti admira balconul Julietei – locul in care se presupune ca suspina frumoasa domnita.


Solicita acum oferta pentru un sejur in Verona – 031.438.7321 sau oferte@dertour.ro


6. Pisa

*Sursa foto: RossHelen/Shutterstock.com

Cunoscut pentru turnul inclinat ce a facut inconjurul lumii cu ajutorul fotografiilor, orasul Pisa este unul dintre cele mai vizitate asezari din Italia. Daca iti doresti sa faci o fotografie reusita cu turnul, regula principala este sa fii cat mai creativ.


Pisa este una dintre destinatiile din circuitul in jurul Toscanei organizat de Dertour. Afla mai multe detalii despre itinerariu si pret pe http://www.dertour.ro/circuit-toscana/ sau la numarul de telefon 031.438.7321.

 


7. Bologna

*Sursa foto: Sergey Dzyuba/Shutterstock.com

Daca credeai ca doar in Pisa exista turnuri inclinate, ai sa fii surprins la prima vizita in Bologna. Bologna are si ea doua care atrag milioane de turisti in fiecare an. Turnurile Asinelli si Garisenda au fost construite de doua familii rivale care s-au intrecut in ridicarea celui mai inalt turn din oras. Din cauza solului neprielnic pentru astfel de constructii, turnurile s-au inclinat.


Solicita acum oferta pentru un sejur in Bologna – 031.438.7321 sau oferte@dertour.ro


8. Riomaggiore

*Sursa foto: IuliiaSlyshko/Shutterstock.com

Riomaggiore este unul dintre cele cinci orasele din regiunea Cinque Terre. Colorat, vesel si  deosebit fata de tot ce ai sa gasesti in restul tarii, Riomaggiore este unul dintre cele mai populare locuri de vacanta din Italia. Descopera traditiile si retetele traditionale din zona, iar daca ai mai mult timp la dispozitie, da o fuga si pana la celelalte patru orasele din regiune.


Cinque Terre este una dintre destinatiile din circuitul in jurul Toscanei organizat de Dertour. Afla mai multe detalii despre itinerariu si pret pe http://www.dertour.ro/circuit-toscana/ sau la numarul de telefon 031.438.7321.


9. Milano

*Sursa foto: ventdusud/Shutterstock.com

Capitala cumparaturilor si a modei europene, Milano este un oras superb cu o arhitectura deosebita. Intre doua sesiuni de shopping poti vizita muzeele cunoscute din oras sau te poti plimba prin parcurile din centrul orasului. De asemenea, pentru pasionatii de arta exista inca o veste buna: faimoasa lucrare “Cina cea de taina” a lui Leonardo Da Vinci se afla tot in Milano, la Santa Maria delle Grazie.


Solicita acum oferta pentru un sejur in Bologna – 031.438.7321 sau oferte@dertour.ro