mauritius-foto-ohrim

*Sursa foto: ohrim / Shutterstock.com

Inconjurata de recifuri de corali, cu un peisaj variat si cu una dintre cele mai frumoase plaje din lume, Mauritius este una dintre destinatiile exotice cele mai cautate de turisti.

Insula tropicala, aflata in sudul Oceanului Indian, la aproximativ 2400 de km de coasta continentului African, Republica Mauritius cucereste prin multitudinea de culturi (hindusa, africana, musulmana, britanica si franceza) si prin combinatia spectaculoasa de munti abrupti de origine vulcanica, cu forme ciudate si bine impaduriti, de lagune misterioase si paduri tropicale.

 


De ce apreciem atat de mult acest mic paradis?

Nu exagereaza cei care spun despre mica insula ca este un paradis pe pamant. Mauritius este destinatia perfecta pentru o vacanta de vis indiferent ca sunteti un cuplu care cauta locul perfect pentru luna de miere, o familie cu copii de toate varstele, pescari care doresc sa se aventureze dincolo de bariera de corali care protejeaza insula, doritori de relaxare sau in cautare de distractie.

Insula este, pe buna dreptate, renumita pentru apele de safir, plajele de un alb imaculat si statiunile de lux. Acestea sunt locuri de un deosebit rafinament, care ofera servicii impecabile, facilitati care variaza de la spa-uri, camere de lux amenajate de cei mai cunoscuti designeri de interior, piscine ametitoare si restaurante de clasa mondiala, pana la o gama variata de sporturi nautice.

Sederea ta aici iti va ramana intiparita mult timp in memorie si garantat te va face sa visezi la o revenire.

Ce poti face in Mauritius?

Desi detine o suprafata restransa, insula Mauritius ofera nenumarate posibilitati de petrecere a timpului liber, fiind locul perfect pentru a te bucura de sporturile de apa, croazierele cu catamaranul, plimbarile prin natura, sporturile extreme, vizitele la gradinile botanice si la rezervatiile naturale, cinele romantice pe plaja si admirarea celor mai frumoase apusuri de soare din Oceanul Indian.

Desigur, fiecare regiune a acestei insule are atractiile ei specifice.

Partea de nord, recomandata petrecaretilorgrand-baie-foto-quality-master

*Sursa foto: Quality Master / Shutterstock.com

Aceasta parte a insulei este cea mai dezvoltata, fiind excelenta pentru cei pasionati de scunfundari. In Grand Baie, recunoascuta pentru viata de noapte activa, pot fi gasite numeroase restaurante si cluburi cochete, unde poti sa asculti si sa dansezi pe ritmuri de Sega, muzica traditionala a insulei, interpretata in limba creola.

Linistea si frumusetea pot fi gasite in Gradina Botanica Pamplemousse, cea mai veche din emisfera sudica, fiind faimoasa pentru cele 85 de specii de palmieri, nuferi gigant si alte plante exotice.

Cine vrea sa scape de aglomeratia din zona Grand Baie, poate sa se indrepte catre ruinele Balaclava si a satului Triolet Shivala, unde se afla cel mai mare templu hindus din Mauritius, catre livezile Labourdonnais, cu o mare varietate de arbori fructiferi tropicali, si catre Cap Malheureux, locul in care se poate vizita o biserica fermecatoare cunoscuta pentru acoperisul rosu cu vedere la laguna.

Nu puteau sa lipseasca sporturile nautice, iar acestea sunt prezente din plin in Grand Baie, recunoscut ca centrul mauritian pentru yachting sau catamaran, in Cap Malheureux si Anse La Raie, unde poti practica kite-surfing. Poti sa faci plimbari subacvatice, poti sa faci parasailing sau sa inchiriezi scutere semi-submersibile. De asemenea, poti incerca skiul nautic sau windsurfingul pentru experiente de neuitat si plimbari cu barca la grupul de mici insule din nord, un loc care atrage din ce in ce mai multi turisti

Daca vrei sa ii surprinzi si pe cei de acasa, cumparaturile in Grand Baie vor satisface orice mofturos. In buticurile de top de pe Sunset Boulevard si Pamplemousses poti sa gasesti suveniruri facute de localnici, reprezentand cultura din Mauritius.

De asemena, partea de nord a insulei este faimoasa pentru ca ofera cea mai buna panorama pentru admirarea apusurilor de soare din Oceanul Indian.

 


Partea de sud

Este o zona potrivita atat pentru cei care prefera sa fie activi, windsurfing-ul fiind usor de practicat datorita vantului puternic, cat si pentru cei care doresc sa leneveasca pe plajele linistite ale insulei.

Explorarea sudului insulei este recomandata cu caldura turistilor amatori de aventura. Fa o plimbare pe potecile din cea mai mare padure protejata din Mauritius, Black River Gorges National Park, si descopera peisajele ascunse, dar cu adevarat spectaculoase ale insulei. Poti vizita si Grand Basin of Ganga Talao, unde te asteapta privelistea fantastica a lacurilor si a Campiei Champagne.

Gradina Zoologica Rivière Des Anguilles, unde pot fi admirati peste 2.000 de crocodili, 1.000 de broaste testoase si aproximativ 23.000 de specii de fluturi si insecte, si rezervatia naturala Ile aux Aigrettes, unde traiesc specii rare, cum ar fi porumbelul roz, testoase gigant sau orhidee si paduri de abanos, sunt doua din atractiile magnifice ale acestei zone pe care trebuie neaparat sa le vizitezi.

Daca esti pasionat de traditiile si cultura mauritiana, locul potrivit pentru tine este Targul Mahebourg, cel mai traditional targ de pe intreaga insula. In fosta capitala a insulei se pot gasi condimente variate, suveniruri inedite, haine si jucarii pentru copii, si se pot incerca restaurantele traditionale.

Sa nu uitam ca in sudul insulei este vestita Laguna Albastra (Blue Bay), probabil cel mai frumos loc de pe insula si Gris-Gris, cu celebra Stanca Plangatoare.

In aceasta parte a insulei exista unul din site-urile din Mauritius inscrise in patrimoniul mondial al UNESCO, Le Morne. Acesta este un promotoriu stancos, un fost refugiu pentru sclavii fugari, la baza acestuia fiind kilometri de plaja exotica, un paradis pentru amatorii de scufundari

Partea de est, mai salbatica

Aceasta parte a insulei este recomandata celor care vor sa stea departe de agitatia si viata de noapte, fiind locatia celor mai faimose plaje, Belle Mare si Palmar, marginite de copaci umbrosi si renumite pentru nisipul alb si culoarea azurie a oceanului. Poti sa te relaxezi la umbra unui plamier sau sa te bucuri de o partida de golf alaturi de prieteni, insula reperezentand locul ideal pentru acest tip de sport.

Pentru cei care vor sa cunoasca cat mai multe din istoria mauritiana, in estul insulei se afla una dintre cele mai vechi asezari de pe insula, Vieux Grand Port.

Ile aux Cerfs, in apropiere de coasta de est a insulei Mauritius, este perfecta pentru pasionatii de fotografie. Merita sa stai macar o zi in acest paradis terestru, unde plajele sunt atat de frumoase incat par ireale. Ile aux Cerfs este foarte potrivita pentru turistii care adora sa practice nenumarate sporturi acvatice si golf, aici fiind unul dintre cele mai frumoase terenuri din lume.

Partea de vesttamarin-foto-sapsiwai

*Sursa foto: Sapsiwai / Shutterstock.com

Nici vestul insulei nu duce lipsa de atractii deosebite: Flic en Flac, zona Chamarel, locul unde nisipul se gaseste in 7 culori diferite intr-un spatiu foarte mic, Golful Tamarin, ideal pentru a practica surf si kite-surf, dar si Rezervatia Casela, cunoscuta pentru fauna bogata in tigri, maimute, broaste testoase gigante si alte 140 de specii de pasari.

Nu ocoliti nici capitala insulei, Port Louis, unde poti face cumparaturi, poti savura din gastronomia locala sau poti inchiria o barca cu cu podea de sticla, pentru a admira vietatile marine din Oceanul Indian.

Dupa plimbarea prin zona portului Port Louis, este recomandat dai o fuga si sa vizitezi Aapravasi Ghat, inscris in patrimoniul mondial al UNESCO, un mic ansamblu de cladiri, in trecut fiind centru de primire si inregistrare pentru muncitorii indieni folositi pe plantatiile de trestie de zahar.


Ce poti manca in Mauritius?

In micuta insula, una din principalele activitati este pescuitul. In toate meniurile restaurantelor vei gasi variate delicii culinare ce au la baza languste, creveti si homari. Specificul gastronomiei mauritiene este un mix delicios de preparate frantuzesti, indiene, chinezesti, cu fructe de mare si peste. De asemenea, un alt deliciu care trebuie incercat este laptele de nuca de cocos si celebrul rom „Green Island”.

Asadar, poti fi convins ca daca alegi Mauritius, alegi destinatia perfecta pentru vacanta ta de vis.


Descopera ofertele Dertour in Mauritius, aici – https://www.dertour.ro/vacante-exotice/mauritius