*Sursa foto: Valentin Valkov / Shutterstock.com

Pentru a-ti planifica luna de miere ideala trebuie, mai intai, sa hotarasti daca iti doresti sesiuni prelungite de relaxare, ori, din contra, esti dornic sa explorezi si sa descoperi secretele si specificul unor taramuri fascinante.

Tinand cont de aceste aspecte, va prezentam 5 destinatii unde cei aventurieri vor dori sa se intoarca, in timp ce aceia care tanjesc dupa confort si rasfat, vor dori sa ramana cat mai mult timp:

1. Santorini, Grecia

Insula reprezinta una dintre bijuteriile Egeei si intruchipeaza cadrul romantic ideal pentru o escapada in doi.  Fasiile aurii de nisip, casele imaculate si scaldate de razele soarelui, vegetatia multicolora si apusurile roscate te vor bucura vizual pe tot parcursul vacantei. In zilele in care energia atinge nivelul maxim, ai o multitudine de activitati de intreprins – viziteaza capitala, Fira, unde vei gasi o multime de magazine, restaurante si taverne.

Nu rata caldera din Santorini, orasul Oia, pentru un apus fabulos, satul-statiune Akrotiri si nici Coroana Firei.

*Sursa foto: Mila Atkovska / Shutterstock.com

2.Punta Cana, Republica Dominicana

Sunteti pregatiti sa porniti intr-o aventura care prinde viata printre cascade romantice, plaje idilice, paduri tropicale, zone de coasta incantatoare si lanturi muntoase nemarginite? Punta Cana este situata pe coasta estica a Republicii Dominicane, acolo unde Marea Caraibelor intalneste Atlanticul. Veti regasi o oaza dedicata rasfatului in resorturile impodobite de gradini si lagune. De asemenea, poti practica sporturile acvatice preferate intr-un tablou paradisiac.

Mai mult, aveti ocazia sa inotati alaturi de delfini pe insula dedicata acestora, ori sa va incarcati cu adrenalina la Canopy Adventure, cel mai complex sistem de tiroliene din Caraibe.

*Sursa foto: Preto Perola / Shutterstock.com

3. Mauritius

Plaje cu nisip alb si fin, lagune turcoaz, paduri virgine si cascade uimitoare te vor intampina de cum vei patrunde pe fascinanta insula din Oceanul Indian. Pe langa relaxarea binemeritata sub mangaierea razelor, ai la dispozitie si alte activitati care iti vor antrena spiritul de aventura ori iti vor incanta simturile. Viziteaza cascadele Chamarel, Alexandra, rezervatia La Vanilla, care adaposteste crocodili, broaste testoase gigantice, iguane si lilieci.

Nu rata Port Louis, capitala, si nici preparatele culinare gatite cu diverse mirodenii locale, fructele exotice, fructele de mare si romul.

*Sursa foto: Myroslava / Shutterstock.com

4. Coasta Amalfi, Italia

Locuintele construite pe cornisele abrupte sunt detaliul care confera locului o frumusete aparte! Imbinand muntele cu marea, Coasta Amalfi este una dintre cele mai spectaculoase portiuni ale tarmului Marii Tireniene, peisajele aratand ca niste ilustratii din cartile postale. Cutreiera orasele Amalfi, Positano, Ravello, plimba-te printre tarabele cu portocale, pe stradutele pitoresti ornate de case colorate, prin pietele cu produse locale ori pe plajele cu umbrelute albastre.

Pentru o experienta tipic italieneasca, incearca deliciosii creveti la cornet si savureaza in tihna un limoncello!

*Sursa foto: Alex Tihonovs / Shutterstock.com

5. Dubrovnik, Croatia

Dubrovnik beneficiaza de o asezare captivanta, flancat de Marea Adriatica si domnind deasupra stancilor abrupte, ofera un peisaj marin greu de surprins in cuvinte. Bogat in comori arhitecturale antice, porneste in explorarea lor de la Poarta Pile, intrarea de nord in Orasul Vechi. Fa-ti timp sa descoperi Palatul Rector, Manastirea Franciscana, privelistea asupra orasului din varful zidului Orasului vechi, incununand traseul cu un apus rascolitor la Café Buza.

Strabateti Marea Adriatica intr-o mini-croaziera cu “barca din sticla” (glass boat), iar, daca va doriti zile nesfarsite de plaja, Banje va dezvaluie valuri turcoaz si privelisti de o frumusete coplesitoare.

*Sursa foto: Anna Lurye / Shutterstock.com


Consulta ofertele Dertour si alege destinatia ideala pentru tine: http://www.dertour.ro/