*Sursa foto: Alex Poison / Shutterstock.com

Capitala Austriei a inspirat povesti, poezii si cantece, prin intermediul carora i s-au onorat frumusetea si bogatia istorica si culturala. Sarbatoreste ziua dragostei intr-o metropola fascinanta, ratacind alaturi de persoana iubita printre monumente, cladiri somptuoasae, oaze de verdeata si restaurante!

Iata 5 obiective turistice care nu trebuie sa lipseasca din albumul foto de vacanta in Viena:

1. Palatul Schonbrunn

Palatul Schonbrunn este unul dintre cele mai frumoase locuri din Viena, dar si unul dintre cele mai cunoscute si vizitate obiective turistice. Acesta a fost construit in anul 1712, dedicat lui Joseph I, fiul imparatului Leopold I. Cladirea este una dintre cele mai mari constructii de acest gen, iar arhitectura ei uimeste turistii, atat din exterior, cat si din interior. Palatul cuprinde numeroase gradini imperiale, fantani si statui in interior, dar si in exterior, fiind imprejmuit de gradini si labirinturi bine ingrijite.

*Sursa foto: And-One / Shutterstock.com

2. Palatul Belvedere

Palatul Belvedere este putin mai mic decat Palatul Schonbrunn, insa si acesta se afla pe lista cu cele mai frumoase locuri din Viena, fiind la fel de impresionant. Acesta este construit in stilul arhitectural Baroc si este inconjurat de gradini si lacuri amenajate in acelasi stil. Edificiul gazduieste picturi faimoase ale lui Monet, Van Gogh, Gustav Klimt, fiind destinatia ideala pentru iubitorii de arta. Mai mult, puteti face un tur al palatului si al gradinilor in prezenta unui ghid specializat.

*Sursa foto: canadastock / Shutterstock.com

3. Strada Graben

Este una dintre cele mai faimoase strazi din centrul Vienei. Cuvantul “graben” inseamna “sant” in limba germana si dateaza de pe vremea unei vechi tabere romane din capitala austriaca. Initial, in Graben locuiau mestesugari in case din lemn, dar ulterior aici a aparut o piata si mai tarziu au fost construite case pentru elita orasului. In prezent, artera este una comerciala, presarata cu restaurante, cafenele si numeroase magazine de unde poti achizitiona produse traditionale, precum celebrele portelanuri vieneze. De asemenea, atmosfera este animata de muzicantii stradali si de cei care intruchipeaza diferite personaje literare.

*Sursa foto: Morenovel / Shutterstock.com

4. Parcul Prater

Prater este un colt de basm, destinat in egala masura distractiei si relaxarii. Se intinde pe o suprafata de 6 kilometri si ofera atractii pe gustul tuturor. Astfel, pentru a redescoperi leganatul cu barca, aventurati-va cu Barca de Asalt, ori, daca sunteti in cautarea adrenalinei, optati pentru cursele de masinute, pentru Space Shot (un lift de inaltimea unui bloc de 12 etaje), Roata Gigantica, Rotorul magic Calafatis sau Top Spin-ul. De asemenea, in cadrul parcului regasiti si diferite localuri unde va puteti desfata cu faimosul ciolan de porc cu cartofi copti si salata de varza.

*Sursa foto: frantic00 / Shutterstock.com

5. Cartierul Muzeelor

Cartierul se afla langa Palatul Imperial, reprezentand un obiectiv turistic in sine, intrucat reprezinta unul dintre cele mai vechi areale culturale ale lumii. Reuneste amenajari reprezentative pentru diferite domenii ale artei, restaurante, cafenele si magazine intr-o combinatie postmoderna de cladiri baroce si arhitectura moderna. Nu ratati Muzeul Leopold, Muzeul de Arta Moderna, Kunsthalle, Centrul Arhitectural si Muzeul de Istoria Artei!

*Sursa foto: TasfotoNL / Shutterstock.com


Descopera Viena intr-un sejur marca Dertour: http://bit.ly/2ErPvSg