*Sursa foto: Olena Tur/Shutterstock.com

Odata ajuns pe cea mai mare insula din arhipeleagul Insulelor Canare, vei fi rapus de frumusetea cadrului natural, compus din petice nesfarsite de plaja, valuri dantelate si vegetatie luxurianta. Dincolo de contextul ideal pentru relaxare, Tenerife ofera numeroase obiective turistice si posibilitati de distractie.

Iata 4 atractii turistice pe care trebuie sa le explorezi daca ajungi in Tenerife:

1. Vulcanul Teide

Muntele Teide este pe podium, din punct de vedere turistic, fiind vedeta care aduna mii de turisti, dornici sa il cantareasca cu privirea si sa il admire. Masurand aproximativ 3.718 metri altitudine, Muntele Teide este al patrulea cel mai inalt varf din Europa, in timp ce Teide este al treilea cel mai mare vulcan activ din lume, situat pe insula vulcanica.

Ai posibilitatea sa ajungi cu telecabina pana in varf, ori, poti opta pentru a ajunge pana intr-o zona aflata in proximitatea acestuia. Orice ai alege, experienta merita din plin!

2. Loro Parque

Loro Parque este situat in nordul insulei si reprezinta un mix intre o gradina zoologica si una botanica, gazduind peste 3000 de specii de papagali, precum si gorile, pantere, leoparzi, testoase, pinguini si delfini. In incinta regasesti si un muzeu dedicat papagalilor, simbol al insulei, precum si o alee impodobita cu orhidee, restaurante si magazine de suveniruri. Parcul este indragit de cei mici, insa, si cei mari vor experimenta cu bucurie momentele din mijlocul naturii.

3. Satul Masca

Desi are doar 100 de locuitori, pitorescul Masca este asezat la umbra muntilor Teno, in apropiere de Los Gigantes. Fie ca alegi sa inchiriezi o masina, ori optezi pentru o excursie organizata, drumul catre acest fascinant sat te va incanta la fel de mult precum destinatia in sine.

Cele cateva case pitoresti sunt impanzite de-a lungul vailor si culmilor, iar restaurantele din zona iti pun la dispozitie cele mai bune preparate locale. Atmosfera rurala si linistea binecuvantata se completeaza perfect cu ospitalitatea localnicilor si calitatea serviciilor turistice.

4. Los Gigantes

Pe coasta de vest a insulei, in imediata vecinatate a satului Masca, domneste lantul de roci gigantice care ajung pana la 800 de metri altitudine. Peisajul te lasa fara grai, avand ocazia sa parcurgi coasta pe calea valurilor, intr-o plimbare cu barca. Stancile gigantice pot fi admirate din mai multe puncte, mai exact de pe mare ori de pe drumul principal. Orice alegi, ia-ti aparatul foto, caci vei povesti multa vreme despre privelistea pe care o vei surprinde aici!


Porneste intr-o expeditie fascinanta in Tenerife! Consulta ofertele last minute Dertour pe: https://bit.ly/2GKkZ8c