*Sursa foto: Yulia Reznikov / Shutterstock.com

Carnavalul de la Köln este unul dintre cele mai populare evenimente de profil din Germania, reunind anual mii de turisti pe strazile metropolei. In perioada 8 – 13 februarie, se desfasoara “saptamana nebuna”, asa cum a fost denumita, caracterizata de petreceri stradale, in piete, restaurante si pub-uri, al caror program este prelungit.

Iata cateva motive pentru care trebuie sa iti rezervi un sejur in Koln:

1. Zilele de carnaval

De aceasta sarbatoare, strazile orasului sunt invadate de parade multicolore, fanfare, oameni costumati si multa energie pozitiva. Anul acesta, carnavalul a inceput cu Ziua Carnavalului Femeii, zi in care acestea au fost invitate sa poarte rochii extravagante in drumul catre munca, costumele si mastile pastrandu-si-le pentru petrecerile de seara.

Un alt moment simbolic al carnavalului este reprezentat de parada Rose Monday, un mars plin de viata prin cartierul din partea sudica a orasului. Asadar, daca ajungi in Köln, pregateste-ti costumul si alatura-te celorlalti pentru o binemeritata portie de voie buna!

*Sursa foto: melis / Shutterstock.com

2. Obiectivele turistice

Köln este un oras vibrant, cuceritor datorita numeroaselor edificii, monumente, muzee si galerii ce gazduiesc adevarate comori culturale apartinand unor epoci distincte. Ai ocazia sa fotografiezi una dintre cele mai mari catedrale ale lumii, care atrage annual peste 6 milioane de vizitatori – Catedrala din Köln.

De asemenea, metropola detine peste 40 de muzee, precum Muzeul Romano-German, Muzeul de Istorie, Muzeul Ludwig, Muzeul Wallraf-Richartz sau Muzeul de Arta Aplicata. Un alt obiectiv indragit de turisti il reprezinta Podul Hohenzollern, impodobit de catre cuplurile din intreaga lume cu lacate, ca simbol al iubirii vesnice.

*Sursa foto: reedom100m / Shutterstock.com

3. Arta ciocolatei

Daca esti in cautarea unor momente de rasfat, trebuie neaparat sa vizitezi Muzeul Ciocolatei (Schokoladenmuseum). Acesta este situat intr-o cladire avangardista, pe malul Rinului, dispus pe trei etaje in cadrul caruia se dezbate o pasiune comuna – ciocolata.

Vei afla o multime de informatii despre procesele de obtinere si prelucrare a ciocolatei, vei putea vizita sera tropicala in care exista diferite specii de arbore de cacao si vei asista inclusiv la ambalarea acestui indragit preparat. Bineinteles, aveti posibilitatea sa degustati felurite tipuri de ciocolata sau chiar specialitati pe baza de ciocolata in cadrul restaurantului Panorama.

*Sursa foto: Walencienne / Shutterstock.com

4. Baruri, restaurante si magazine

Orasul atrage, in mod special, publicul tanar, fiind un adevarat mozaic cultural renumit pentru toleranta  sa. Astfel, acestia regasesc diferite modalitati de a-si petrece timpul in cadrul barurilor, teraselor sau restaurantelor cu specific nemtesc ori international. In proximitate, in Bruhl, se afla unul dintre cele mai renumite parcuri de distractii din Europa – Phantasia Land – o adevarata bucurie pentru orice varsta.

De asemenea, aveti ocazia sa admirati animale din toate colturile pamantului, toate reunite in cadrul Gradinii Zoologice din Köln. Si iubitorii de shopping isi pot exersa pasiunea incepand, de exemplu, cu Magazinul 4711, celebru pentru calitatea parfumurilor produse.

*Sursa foto: StockphotoVideo / Shutterstock.com


Consulta ofertele Dertour pe www.dertour.ro sau in agentiile Dertour: http://agentii.dertour.ro/