maldive-foto-andrey-armyagovMaldive, sau Insulele Maldive, este o insula din Oceanul Indian, care dispune de 26 de atoli. Binecuvantata cu ape albastre adanci cu recifuri mari, cu plaje superbe cu nisip alb si cu o vegetatie diversa, insula Maldive este un adevarat paradis pe Pamant, unde oamenii vin sa isi petreaca vacantele, sa se relaxeze si sa practice diferite sporturi de apa.

Avand ape limpezi cu mii de specii de pesti si de corali, Maldive este un loc minunat pentru scufundari si snorkeling. Acest taram este mereu deschis pentru oricine si ofera un refugiu linistitor in special pentru cei care isi sarbatoresc luna de miere.

Maldive are o cultura unica

Insulele Maldive sunt cunoscute in intreaga lume pentru peisajele pitoresti, dar ele sunt, de asemenea, bogate in cultura si istorie. Populata, in cea mai mare parte, de musulmani sunniti, tara are o cultura locala formata dintr-un amestec eclectic de influente sinhaleze, arabe si sud-indiene.

Capitala tarii, Male, gazduieste cele mai multe dintre atractiile culturale ale natiunii: Muzeul National, Palatul Prezidential, Sultan Park, Piata de Pesti Male si Moscheea Vinerea Mare, toate situandu-se intre granitele orasului. Desi nu este la fel de popular ca statiunile fermecatoare de la Oceanul Indian, acest oras este un loc must-see in timpul oricarei vacante in Maldive, mai ales ca aeroportul este situat chiar in Male.

Desi limba engleza este predata in scoli si este vorbita pe scara larga de catre maldivieni in intreaga tara, lucrurile oficiale se efectueaza, de obicei, in limba materna, Dhivehi.

Mancarea este delicioasa

De la mese casual la mese gourmet exclusiviste, Maldive ofera o varietate tentanta de mancaruri traditionale. In timp ce statiunile adopta aromele sarate ale produselor alimentare italiene, in special fructele de mare, restaurantele mai putin turistice au tendinta de a oferi o experienta culinara mai autentica.

Restaurantele traditionale ofera preparate culinare bazate, in mare parte, pe peste, preparate care sunt, de obicei, picante si insotite de nuca de cocos. De fapt, gustarea preparatelor alimentare picante din Maldive este o parte esentiala a unei experiente totale in aceasta insula unica si vibranta.

Maldive se lauda cu nenumarate statiuni de lux

Cu o economie bazata in mare parte pe turism, acest paradis insular a imbratisat cererea globala de cazari ultra-luxoase si experiente fara cusur. Dintre cele 200 de insule locuite in Maldive, aproape 90 sunt dedicate statiunilor de lux. Cu circa un resort pe insula, Maldive ofera turistilor sejururi retrase, linistite si relaxante. Aproximativ toate hotelurile pun la dispozitia clientilor tratamente de relaxare spa si de ingrijire corporala, mai mult decat perfecte pentru o vacanta de rasfat. Desi legile musulmane sunt stricte si interzic consumul de alcool si expunerea partilor intime pe plaje, resorturile nu tin cont de ele. Asadar, daca esti cazat intr-un resort in Maldive, simte-te liber sa faci topless si sa consumi orice cocktail cu alcool poftesti.

Cu toate ca nu ofera cele mai ieftine optiuni de cazare, insulele Maldive merita sa fie vizitate pentru lux, pentru pachetele all inclusive si, nu in ultimul rand, pentru cele mai exotice si impresionante peisaje existente pe aceasta planeta.

Este definitia paradisului

Cu ape albastre cristaline ce marginesc intinderile izolate de nisip alb imaculat, insulele Maldive ofera un sanctuar linistit vizitatorilor ce doresc sa scape de grijile si poverile din lumea exterioara. Aceste insule sunt uluitor de frumoase privite de la distanta si aproape imposibil de pure cand le admiri indeaproape. Doar briza ce adie printre frunzele de palmier iti mai amintesc ca peisajul din jur nu este prins intr-o fotografie sau intr-o carte postala.

In timp ce ploaia este mai frecventa din noiembrie pana in aprilie decat in restul anului, Maldive se lauda cu temperaturi tropicale ideale, care variaza de la 24 la 35 de grade Celsius pe tot parcursul anului.

Viata in Maldive este chiar mai grozava in apa

Desigur, nu toate minunile din Maldive pot fi observate la prima vedere. Acele ape de un albastru captivant sunt casa unora dintre cele mai colorate si vibrante vietati marine din intreaga lume. Aproape fiecare statiune din aceasta tara se bucura de recifuri spectaculoase, care creeaza un decor ideal pentru snorkeling si scufundari.

Aici exista unele dintre cele mai ravnite destinatii de scufundari din lume, cele mai renumite fiind Fish Head si Banana Reef. Daca iti este frica sa faci snorkeling sau scufundari si, totusi, iti doresti sa gusti din experienta cunoasterii indeaproape a creaturilor marine din Maldive, intra in submarinul White Wale. Acest submarin ofera tuturor vizitatorilor sansa de a vedea peste 1000 de soiuri de vietati marine si de a admira unele dintre cele mai fascinante specii de plante de ocean de pe mapamond.

Te poti simti in deplina siguranta in orice statiune din Maldive alegi sa iti petreci vacanta. Pe insula exista extrem de putine cazuri de criminalitati inregistrate si aproape la fel de putine probleme medicale. Chiar si tantarii au fost eliminati de aici, asadar in Maldive nu exista riscul de imbolnavire de malarie.

*Sursa foto: Andrey Armyagov / Shutterstock.com

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour, pe pagina de Facebook Dertour sau la numarul de telefon 031 438 73 21.