*Sursa foto: jdross75 / Shutterstock.com

Circuitul marca Dertour in Peninsula Yucatan & Cancun reprezinta o experienta care iti va ramane intiparita drept una dintre cele mai frumoase aventuri de calatorie. De ce? Pentru ca vei porni pe urmele cele mai vechi civilizatii precolumbiene, marturiile pentru aceasta  fiind minunatele edificii care redau din identitatea culturala si din civilizatia mayasa.

Cancun reprezinta principala destinatie turistica a Mexicului si este situat in peninsula Yucatan, fiind inzestrat cu o frumusete unica. Nisipul fin, de-un alb imaculat, contrasteaza cu apele de culoarea turcoazului, redand ochiului o adevarata binecuvantare.

Perla Yucatanului detine cele mai spectaculoase acvarii ale lumii, avand posibilitatea sa intotati in compania delfinilor, sa participati la sesiuni de snorkeling, sa admirati vietuitoare marine unice ori parcurgeti fascinantele parcuri naturale, cu pesteri, plaje si savane.

Zona este caracterizata de o bogata influenta Mayasa, adapostind temple de piatra, iar, in proximitate, veti descoperi uimitoarele orase stravechi, care au supravietuit modernizarii turistice.

*Sursa foto: Patryk Kosmider / Shutterstock.com

O capodopera arhitecturala inclusa in patrimoniul UNESCO aveti sansa sa o admirati in orasul antic Chichén Itzá. Supranumit si “Taramul Fagaduintei”, orasul reprezinta cea mai importanta dovada a civilizatiei Maya si gazduieste mai multe constructii, precum: Piramida Kukulcan, Piata celor 1000 de coloane, Templul  Curtii Ovale, Tempul Jaguarului, Tempul Razboiul, Observatorul, Cenote Sacru.

Un alt oras antic maya pe care aveti ocazia sa il parcurgeti este Uxmal, declarat in 1996 Patrimoniu al umanitati de catre UNESCO si compus din: Piramida Magicianului, Palatul Guvernatorului, Marea Piramida, Templul de Sud.

Dupa un periplu in sanul civilizatiei mayase, te poti relaxa la terasele si restaurantele din Cancun, ori poti face cunostinta cu viata de noapte, faimoasa pentru spectacolele oferite, care “fac  Las Vegasul” sa paleasca. Cancun ofera si experiente culinare aparate, intrucat fructele de mare sunt extrem de apreciate de catre turisti, dar si preparatele traditionale.

*Sursa foto: jdross75 / Shutterstock.com

Ai ocazia sa descoperi perla din Yucatan si sa-ti imbogatesti experienta de calatorie in circuitul Dertour: http://www.dertour.ro/circuit-mexic/