*Sursa foto: Evannovostro/Shutterstock.com

Grecia este cea mai iubita destinatie pentru sezonul cald de catre romani si nu numai. Pentru cei care inca n-au descoperit farmecul plajelor de aici sau peisajele superbe ce pot fi admirate in insulele grecesti se pot inspira din acest articol.

Expertii Dertour au pregatit o lista cu 10 motive pentru care Grecia merita sa fie urmatoarea ta destinatie.

1. Preturile foarte avantajoase.

Zakynthos

Zakynthos

Grecia este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai accesibile destinatii de vacanta. Litoralul grecesc se afla printre locatiile cu cel mai bun raport calitate-pret.

2. Casele suspendate din Oia, Santorini.

By Mila Atkovska Santorini

Peisaj din Santorini

Santorini este destinatia favorita pentru cuplurile proaspat casatorite si pentru pasionatii de fotografie. Indiferent de motivul pentru care ajungi in Santorini, un singur lucru e clar pentru toata lumea: peisaje ca aici n-ai sa gasesti niciunde in lume!

3. Mancarea delicioasa.

Salata greceasca

Salata greceasca

Cine n-a gustat pana acum preparatele traditionale grecesti are un motiv in plus sa isi rezerve o vacanta in Grecia. Pe langa faptul ca toate felurile de mancare sunt extrem de delicioase, acestea sunt si foarte ieftine.

4. Legendele nemuritoare.

Zeii grecesti sunt cunoscuti in lumea intreaga, iar aventurile lor au fascinat cititori din toate colturile pamantului. Viziteaza faimoasa Acropola din Atena si descopera celelalte obiective turistice in urmatorul tau sejur.

5. Rasaritul in Mykonos.

Mykonos

Mykonos

Poate la prima vedere ti se pare un motiv insuficient pentru a vizita frumoasa insula, insa crede-ne pe cuvant ca o sa iti schimbi parerea imediat ce vei ajunge aici. Soarele parca intra intr-un dans elegant cu linia orizontului si se desteapta de dupa dealurile si morile de vant cu o explozie de culori ce-l urmeaza pe cerul senin.

6.Plajele din Zakynthos.

Zakynthos

Zakynthos

Daca tot vorbim de lucruri specifice pe care le poti admira in insulele grecesti, nu putem omite plajele din Zakynthos. Bucura-te de o priveliste incredibila pe una dintre cele mai frumoase insule din lume!

7. Albastrul valurilor.

Grecia continentala

Grecia continentala

Cand vine vorba de culoare superba a apei, locatia chiar nu mai conteaza. Indiferent ce plaja alegi de pe teritoriul grecesc, o sa te bucuri de cel mai clar si intens albastru al valurilor pe care l-ai vazut vreodata.

8. Ospitalitatea grecilor.

Grecia

Grecia

Unul dintre motivele pentru care turistii ce ajung o data in Grecia se intorc cu drag si a doua, poate chiar si a treia oara este fara indoiala ospitalitatea grecilor. Mereu binedispusi si pusi pe glume, grecii fac din casa lor casa ta si te servesc cu cele mai bune preparate pe care le au in bucatarie.

9. Sporturile nautice.

Rafting, scuba diving, surfing sau canyoning; pe toate le poti practica fara probleme in mai toate locatiile de pe teritoriul grecesc,

10. Temperaturile excelente.

Grecia, foto Mila Atkovska

Grecia, foto Mila Atkovska

Grecia se mandreste cu o clima excelenta. Temperaturile sunt mai tot timpul anului placute, in special in timpul sezonului estival cand soarele straluceste pe cer cat e ziua de lunga.


Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Grecia!