*Sursa foto: Tatiana Bralnina / Shutterstock.com

Frumusetea plajelor mediteraneene pline de soare, ritmurile si dansurile flamenco, Catedrala Santiago de Compostela, arhitectura lui Gaudi… poti regasi specificul Spaniei in atractii turistice ca acestea.

Insa, dragostea trece si prin stomac. Nu te poti indragosti de un loc fara sa testezi mancarea locala. Fiecare regiune se mandreste cu specialitatea sa, insa noi le-am ales pe cele mai gustoase. Iata 5 preparate pe care trebuie neaparat sa le incerci in vacanta ta in Spania:

Paella

Nu putea lipsi din aceasta lista faimoasa paella. Exista o multime de retete de orez in Spania, insa paella este de departe cea mai populara si traditionala. Originar din Valencia, acest tip de mancare a fost facut initial cu fasole si carne in loc de crustacee. Cu creveti, iepure, pui, sau cerneala de calamar, acum, paella este de departe cea mai gustoasa specialitate spaniola.

Gazpacho

Exista intotdeauna o cana de gazpacho racit pe tejghea in barurile de tapas, in timpul verii. Rosiile coapte, delicioase, sunt amestecate cu ulei de masline, usturoi, paine, ardei si castraveti pana cand compozitia devine o pasta cremoasa. Pe cat de simplu, pe atat de racoritor.

Fabada Asturiana – tocana Asturiana de fasole

Fasolea data prin unt este gatita cu sfecla, slanina, carne de porc si carnati morcilla, pentru a crea o tocana aromata ce-ti va da energia necesara pentru o drumetie prin muntii regiunii, sau, te va face sa-ti doresti un pui de somn. Atentie – merge periculos de bine cu cidrul local!

Esqueixada

Poate cea mai autentica salata catalana, acest tip de mancare usor si rustic este facut cu „bacala” – cod sarat crud, servit cu sos de romesco, rosii, ceapa si masline negre. Proaspat si racoritor, perfect cu un pahar de Cava Catalana spumant!

Crema Catalana

Fiecare masa trebuie sa se termine cu un desert! Facuta cu crema de vanilie, pusa pe foc pana se formeaza o crusta sticloasa, e posibil sa recunosti acest desert ca fiind „creme brulee”. In esenta acelasi lucru, catalanii vor spune ca ei au creat acest desert primii, iar francezii vor sustine acelasi lucru. Odata ce deschizi stratul crocant cu lingura, te vei indragosti si vei uita de disputa dintre spanioli si francezi!

Consulta ofertele Dertour pe www.dertour.ro sau in agentiile Dertour: http://agentii.dertour.ro/