*Sursa foto: Taiga/Shutterstock.com

Oricat am fi de diferiti, perioada festiva, la pachet cu decoratiunile si podoabele luminoase, ne incanta in aceeasi masura, an de an. Fie ca intruchipeaza sania Mosului, fulgi de nea, reni, oameni de zapada ori personaje magice, jocurile de lumini readuc copilul din interiorul fiecaruia si transforma iarna intr-un spectacol vizual de neratat.

Iata 5 destinatii ale lumii unde procesul decorativ a fost ridicat la rang de arta si pe care trebuie neaparat sa le vizitezi in perioada sarbatorilor de iarna:

  1. Orasul Craciunului din Nisa 

Desi clima mediteraneana si vegetatia primavaratica domnesc de-a lungul Rivierei Franceze, Piata Masséna gazduieste anual Orasul Craciunului sau le Village de Noël. Cei care iubesc aceasta sarbatoare vor fi fascinati de uimitoarele decoratiuni luminoase, de forma unor globuri gigantice, in mixuri cromatice memorabile. Mai mult, ai parte de spectacole in aer liber si de o oferta generoasa de produse si daruri realizate manual, precum si de imbietoare preparate culinare.

*Sursa foto: Elena Dijour/Shutterstock.com

  1. Gradinile Tivoli, Copenhaga

In inima capitalei daneze, regasesti parcul de distractii Tivoli, care reuneste un curcubeu de gradini, distractii in aer liber, cafenele si sali de concerte. Iluminata de peste 120.000 de becuri, gradina pare un edificiu magic, iar acum, in plin sezon, locul e decorat cu si mai multe podoabe, ba chiar se organizeaza si spectacole cu focuri de artificii. Gradinile Tivoli iti vor imbogati experienta de vacanta, devenind o traditie sa le vizitezi in perioda Craciunului, gratie festivitatilor si decorurilor extravagante.

*Sursa foto: Eblis/Shutterstock.com

  1. Cartierul Dyker Heights, Brooklyn

Renumit pentru fascinantele decoratiuni de Craciun, cartierul Dyker Heights pare mai degraba desprins din basmele copilariei, caci aici isi dau intalnire reni, spiridusi, ingeri, oameni de zapada si cate si mai cate personaje pe care nu le-ati intalnit decat in carti. Distractia de Craciun pare sa fi luat nastere aici, caci, oriunde ai privi, totul este decorat si gandit in spiritul acestei sarbatori.

*Sursa foto: Marco Bicci/Shutterstock.com

  1. Luminile din Kobe, Japonia

Unul dintre cele mai spectaculoase jocuri de lumini de Craciun il regasiti in Kobe. Evenimentul nu are decat o insemnatate festiva, ci si una comemorativa, in cinstea victimelor marelui cutremur Hanshin, din 1995. Decoratiunile difera de la an la an, in functie de tematica propusa, insa, de fiecare data, impresioneaza prin detalii si forme. Milioane de beculete sunt aranjate pe cadre metalice, pentru a forma tuneluri luminoase, creand efecte vizuale de-a dreptul fascinante.

*Sursa foto: nosonjai/Shutterstock.com

  1. Rockefeller Center, New York

Simbol al sarbatorilor de iarna, bradul de Craciun din Rockefeller Center este cel mai faimos brad din lume, intrecandu-l in popularitate chiar si pe cel de la Casa Alba. Pentru cei care pun mare pret pe spectacolul sarbatorilor de iarna, este un must-have sa vada macar o data falnicul copac, inalt de 23 de metri si impodobit cu peste 45,000 de podoabe luminoase.

*Sursa foto: Andrew F. Kazmierski/Shutterstock.com