• Pentru această țară nu este nevoie de viză, însă trebuie completat un formular online numit ETA (Autorizație Electronică de Călătorie). Se completează înainte de călătorie și e bine să nu lăsați asta pentru ultimul moment, fiindcă sistemul electronic kenyan pică destul de des (pare că e făcut de aceiași profesioniști care au făcut și sistemul de carduri de sănătate din România).
  • În Kenya sunt interzise ambalajele și pungile din plastic, iar introducerea lor în țară se pedepsește cu amenzi destul de mari. E adevărat că, după o perioadă în care au scotocit cu meticulozitate prin bagaje, vameșii kenyeni au lăsat-o mai moale, dar e mai bine totuși să nu riscați – lăsați pungile de plastic acasa, în punga cu pungi, sigur o să vă descurcați și fără ele.
  • Dacă mergeți în safari, nu vă luați doar haine subțiri, noaptea poate fi destul de frig. Un spray repelent de țânțari și hainele cu mânecă lungă sunt obligatorii seara, fiindcă gardul și rangerii nu vă pot proteja și de țânțari. În parcurile naționale precum Maasai Mara e recomandat să luați profilactic și pastile de malarie, pentru că oriunde sunt țânțari și animale mari un risc există.
  • Atenție la maimuțele hoțomane! Nu lăsați portofelul, cheile sau pașaportul pe masă și fereastra sau ușa deschise, dacă nu găsesc nimic de mâncare se vor mulțumi și cu astea. Nu mizați nici pe faptul că le speriați și fug – nu sunteți primii turiști de la care fură, știu că nu vor păți nimic. Ca dublă măsură de siguranță, puteți pune la intrare niște fructe sau o cutie de suc. Nu e nevoie să lăsați și hârtiuță cu “Your complimentary snacks”, maimuțele înțeleg și fără asta că sunt pentru ele.

Vezi ce OFERTE SPECIALE te așteaptă pe site-ul dertour.ro, dar și în agențiile DERTOUR din țară.