Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Marea Britanie

Ce să faci într-o scurtă vacanță în Oxford

Sursa foto: S-F/Shutterstock.com

Dacă plănuiești să ajungi anul acesta în Marea Britanie, trebuie să încerci să vizitezi Oxford. Poți lua un tren sau un autobuz din Londra și în doar câteva ore vei ajunge la destinație. De asemenea, este foarte ușor să ajungi în Oxford dacă pleci din Țara Galilor sau din Scoția. Există trenuri de noapte care fac legătura cu Glasgow și cu Edinburgh, precum și trenuri de zi care pleacă din Bristol sau din Birmingham pentru a ajunge în acest loc încântător, poreclit “Orașul viselor împlinite”.

Citeste in continuare »

Anglia rurală – 5 sate de poveste pe care vei dori să le vizitezi

Arlington Row, Bibury - Sursa foto: Jenifoto/Shutterstock.com

Arlington Row, Bibury – Sursa foto: Jenifoto/Shutterstock.com

Anglia ascunde, dincolo de metropolele sale aglomerate, un mediu rural fermecător în care poți avea parte de o experiență cu adevărat autentică a vieții britanice.

De la sate micuțe și cochete în care trăiesc comunități formate din doar câteva sute de oameni, cum sunt încântătoarele localități din Cornwall, la orășelele balneare romane cu arhitectură din piatră și băi istorice, cum sunt cele din Somerset, Anglia se mândrește cu câteva felii uimitoare de perfecțiune rurală tradițională care merită să fie explorate.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour